Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Aurinko

No description
by

Sam Suominen

on 3 April 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Aurinko

Aurinkon syntyminen
Aurinko syntyi viisi miljardia vuotta sitten. Maa kiertää kuin tähtenä aurinkoa. Se lämmittää meitä kesäisin, myös talvisin. Aurinko on meillä elintärkeä, sillä ilman sitä Maassa olisi jääkylmä, ja ihmiset kuolisivat.

Aurinko TIETO
Aurinko on maata lähin tähti. Koska avaruudessa planeettojen välit ovat niin suuret, käytetään nimityksiä valovuodet. Toiseksi maata lähin tähti on Proxima Centaur. Aurinko on pelkkää oranssi-keltaista mössöä. Auringon ytimessä kuumuus voi olla jopa 15 000 000*C. Maa on satojen miljoonien kilometrien päässä Auringosta. Vaikka se kuulostaa hullulta matkalta, se on juuri sopiva etäisyys elämään Maapallolla.
AURINKO, LINNUNRATAMME LÄMMITIN
MITÄ OSIA AURINGOSSA OIKEIN ON?
Auringossa ylöin osa on kaasukerros, jota kutsutaan nimellä Korona. Korona ulottuu miljoonien kilometrien säteelle. Koronasta virtaa kaasua aurinkotuulena. Auringon pinnassa erottuu tummanvärisiä pisteitä, joita kutsutaan Auringonpilkuiksi. Niiden määrä vaihtelee. Auringonpilkku on muita osia kylmempi, ja tämän takia se on erivärinen. Aurinko tuo maahan kahta elintärkeää säteilyä, valosäteilyä ja lämpösäteilyä.
MITEN TAPAHTUU AURINGONPIMENNYS?
Auringonpimennyksen aikana kuu peittää Auringon. Kuu on monta miljoonaa kilometriä Auringon edessä. Se ikäänkuin tulee Maan ja Auringon väliin. Kuu ajelehtii auringon eteen, ja kun se on siinä lähes täydellisesti, se pysähtyy pieneksi hetkeksi. Silloin maasta näkyy vain musta pallo, jonka takana säihkyy kaasumainen Korona.
MAASSA ON HYVÄ OLLA
Miksi maassa on hyvä olla? Maassa saadaan happea kasvien yhteyttämisen avulla. On tutkittu, että kun maapallolla oli syntyessään jo paljon vettä ja kun Maan ja Auringon mittainen matka on juuri sopiva, meillä ei pitäisi olla tulossa vaaraa Auringosta vielä moneen miljoonaan vuoteen.
Full transcript