Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Tim Burton

No description
by

UAB UAB

on 20 April 2010

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Tim Burton

TIM BURTON (1958) INTRODUCCIÓ:
El procés creador L'acte creador: la creació primer neix dins el nostre cap i després, a través d'algun procés mediador, aflora a la realitat.
L'acte creatiu consisteix en "veure" una relació nova entre dues o més coses que permeti aconseguir un efecte.
En el procés creador, la importància de la inspiració basada en els sentiments té molta importància, tot i que també és necessari una moderació basada, no només en la manera de modelar els sentiments, sinó també en l'enbelliment dels sentiments.
Tot i que la creativitat i les idees no surgeixes quan ho desitges, sinó quan menys t'ho esperes. I en aquests casos, hi ha risc de desànim que normalment deriva a la por, que sens dubte és l'assassí de la creativitat.

El procés creador dels dibuixos de Tim Burton:
gòtic, fantàstic i romàntic Tim Burton s'inspira en còmics de diaris i revistes, de la literatura infantil i els dibuixos animats, joguines i del que veu a la televisió, pel·lícules japoneses de monstres, carnavals, del cine expressionista i de la ciència ficció.
Tim Burton també té una temàtica contínua en totes les seves obres: és la relació entre els nens i els adults o, millor dit, com conservar el nen dins d'un adult, la idea de la creativitat explosiva i constant, o la combinació del terror i l'humor. Tot això ho mostra des dels seus principis. El procés creador de "Malson abans de Nadal" 1. El 1982, després d'enllestir "Vincent", Burton havia iniciat un nou projecte basta en un poema escrit per ell, aquest cop inspirat en "The Night Before Christmas", de Clement Clarke Moore.
2. L'impuls inicial de la pel•lícula va ser per la passió del doctor Seuss i per aquells especials de Nadal que mirava de petit, com ara "How the Grinch Stole Christmas" i "Rudolph the Red-Nosed Reindeer", Aquelles pel•lícules nadalenques d'animació "stop-motion" pura i dura que emetien un any rere l'altre et colpien de ben petit i es feien un lloc dins teu per sempre més. Exemples del procés creador:
Alguns esbossos de "Malson abans de Nadal. Les causes dels seus dibuixos
Un nen diferent
De petit se sentia un “estrany en un lloc estrany”.
Era moderadament destructiu: arrancava el cap dels meus soldats de joguina i terroritzava el meu veí convencent-lo que uns alienígenes havien aterrat al país.
Sempre li van agradar els monstres i les pel•lícules de por. Creia que els monstres eren uns incompresos i que tenien ànimes més nobles que els personatges de carn i óssos.
A l’escola era molt callat i introvertit. No conservava les amistats. Tenia la sensació que la gent simplement sentia la necessitat de deixar-lo anar al meu aire, era com si emanés una mena d’aura que deia: “Deixeu-me en pau, collons!”
Conclusions: Després de realitzar l’estudi de Tim Burton hem observat que té un estil molt peculiar i inusual que mostra un recull d’emocions amagats rere els seus dibuixos.
Tim s’inspira amb els seus records d’infantesa i s’identifica amb els personatges que crea, sempre antiherois, marginats, tètrics,... El personatge és el punt inicial i l’eix de les seves obres.
Per fer la pel•lícula de “Malson abans de Nadal” es va inspirar en les nits de Halloween (la seva nit preferida de l’any), amb els especials de Nadal i amb el Dr. Seuss, pel qual sentia una gran passió. També es va inspirar amb Rudolph per crear el gos d’en Jack, un personatge amb el qual se sent molt identificat i hi té una relació molt íntima.
Per finalitzar, unes frases de Tim Burton que recullen i sintetitzen la seva filosofia creativa:

“La part fosca, macabra, diferent,... no ha de ser necessàriament dolenta. A la vida no tot resulta tant blanc o negre com la nit o el dia. Existeixen immenses tonalitats de grisos”.
“Tots els éssers humans són una barreja del bé i del mal”.
"Em concentro dibuixant, tant se val si ho faig bé o no, m’agrada i punt!"


Postmodernitat cinematogràfica Tim Burton, juntament amb altres directors com: Tarantino, Cronenberg o Lynch, forma part dels cineastes “d’autoria Postmoderna”. Característic per trencar visceralment amb el moviment anterior:
Desaparició d’un cinema referencial, allunyant-se i desmitificant l’estètica de fins aleshores. Deixa de ser delimitat per donar via lliure a l’improvització i l’experimentació. Tracta de mostrar vivències interiors en deteniment, en una presentació lineal d’espai i temps, la causalitat del relat i la lògica del discurs.
Autors amb pressupostos baixos, però sense les precarietats dels autèntics independents.
Relativitització de determinats patrons ideològics o morals. Ironia, exageració i humor negre dels tabús de l’època. 3. Quan Tim Burton va escriure el poema, pensava en Vincent Price com a narrador. Ell va ser la inspiració constant del projecte, perquè en un principi volia que ell fos la veu, com si es tractés d'una versió ampliada de "Vincent".
4. La idea de "Malson abans de Nadal" també va néixer d'un seguit de sentiments lligats al gust per aquelles pel•lícules de Nadal. Pel que fa al tema que tracten, li agrada i encara s'hi identifica, i l'ha tractat en altres pel•lícules sobre aquesta mena de personatges, com ara un Grinch que fa por però que és inofensiu. Això també és a conseqüència de les pel•lícules de monstres que mirava de petit. Els monstres eren percebuts com a terrorífics i malvats, però no ho eren gens. I segons afirma Tim Burton: "Això també passa a la realitat: hi ha un munt de persones que són percebudes d'aquesta manera. Jo també em sentia així i sempre m'havia molestat, o sigui que sempre m'han agradat els personatges apassionats i plens d'emocions però que no són tal com els veu la gent". 5. Per exemple, Jack és com molts dels personatges de la literatura clàssica, que són apassionats i tenen un gran desig d'acomplir alguna cosa, però ningú no els ho reconeix; com en la història de Don Quixot.
6. En general, la idea original d'aquesta pel•lícula va sorgir i va començar a tenir forma dins del seu cap quan passejava pel carrer i va veure una botiga que treien tota la decoració de Halloween per ser canviada per la de Nadal.
7. Per adaptar el seu poema original de tres pàgines (en un tros de paper i amb quatre dibuixos que només constava dels personatges: Jack, Zero i Santa Claus) i convertir-lo en el guió d'un llargmetratge, inicialment Burton es va posar en contacte amb Michael McDowell, el guionista de "Beetlejuice". Tanmateix, la col•laboració no va funcionar exactament com ell s'havia imaginat, i Burton va decidir atacar el projecte des d'un punt de vista musical, per la qual cosa va recórrer al seu col•laborador habitual Danny Elfman. Plegats van crear un esbós d'argument i dos terços de les cançons del film.
8. Tot i basada totalment en la història i els personatges de Burton, va ser dirigida per Henry Selick.
Full transcript