Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Innovar, transformar i potenciar els usos d'una plataforma en línia

No description
by

David March

on 27 October 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Innovar, transformar i potenciar els usos d'una plataforma en línia

Actualment, si ens fixem en un grup de joves durant un temps determinat, comprovarem que no passarà gaire temps que un d’ells utilitzi el mòbil per enviar un missatge de text a un company Els mòbils s'ha convertit en una eina de comunicació principal entre els estudiants i s'ha convertit en una eina popular per al subministrament d'informació i per a la captura de respostes de grans grups de persones. Ja fa temps que hem vist com els candidats presidencials dels Estats Units envien missatges de text actualitzats als seus electors. En aquest context volem formular la hipòtesi de la conveniència d’incorporar a l’aula una eina simple com seria el polleverywhere, que converteix els mòbils en sistemes de resposta personal, permet als docents posar a prova els coneixements dels participants, avaluar la seva comprensió abans, durant i després d’una lliçó i mostrar patrons de pensament a l’aula. la CNN donava cobertura amb missatges de text dels Jocs Olímpics. Característiques del servei:

Ofereix el seu servei de forma gratuïta amb la possibilitat de obtenir respostes de fins a 40 alumnes, perfecte per una mida de classe presencial típica

Cada professor pot crear enquestes d’elecció múltiple i respostes de preguntes obertes. Les enquestes es poden duplicar, restablir i organitzats en carpetes. Hipòtesi Actualment, si ens fixem en un grup de joves, comprovarem que no passarà gaire temps que un d’ells utilitzarà el mòbil per enviar un missatge de text a un company Si els alumnes l'utilitzent, perquè no aprofitar també el poder d'aquesta eina de comunicació dins de les nostres aules Som-hi!! Definició:
Poll Everywhere (http://www.polleverywhere.com) és un servei que permet a grups de persones votar a les enquestes generades per l'usuari mitjançant un telèfon mòbil. És una alternativa gratuïta, en línia de clickers a l'aula, que permet als estudiants participar en les enquestes de classe a través de missatges de text, un smartphone, tablet, portàtil o l’ordinador. L'eina Tecnologies aplicades a la docència Aquest tipus d’enquesta es pot utilitzar en diferents moments en l’aula: Podem utilitzar una opció múltiple per obrir la classe i promoure el debat per comprovar periòdicament la comprensió a través d'una lliçó o utilitzar d’una enquesta de resposta oberta per recollir els punts de vista únics d'una lectura. Es tracta doncs, d’una plataforma flexible, intuïtiu i gratuït per utilitzar a l’aula. • Augmentar l’atenció i participació de l’aula (participació interactiva)
• Fomentar les respostes dels estudiants anònims en casos que no ho tinguin gaire clar, tot assumint el risc d’equivocar-se.
• Suscitar diverses opinions quan no hi ha una resposta correcta
• Mesurar la comprensió immediata del material exposat per part dels estudiants
• Els estudiants practiquen amb preguntes obertes que fan pensar
• Avaluació d’una lliçó o lectura feta el dia anterior amb una prova ràpida Podem trobar molts beneficis que ens pot proporcionar aquest servei dins les aules. Disseny d'una proposta Exemple d'aplicació La nostra proposta està pensada per ser utilitzada en la modalitat blended learning que és la que defineix l’estil docent de la Universitat Pompeu Fabra amb percentatges recomanats del 30% presencial i el 70% de no presencial. Caldrà tenir present la possibilitat d’incorporar l’eina a la nostra aula global (AG) que en aquest cas es tracta de l’entorn virtual d’aprenentatge Moodle. Context Utilitzarem l'eina en les classes presencials per introduir l'Scratch En aquesta pàgina i trobarem tota la guia per l’usuari http://www.polleverywhere.com/user-guide Ara ja ens podem registrar a http://www.polleverywhere.com. Exemple de test inicial Exemple per mesurar la comprensió durant la classe Exemple d’enquesta amb imatges Recordem que també es poden fer preguntes obertes i inserir imatges relacionades amb les possibles respostes. Podem utilitzar una enquesta per comprovar els coneixements previs d’un tema abans de començar la classe. En aquest vídeo podem comprovar com es pot crear una senzilla enquesta amb dues preguntes d’opció múltiple per tal de copsar si els alumnes estan seguint les explicacions que s’estan donant o els apunts que estan llegint d’un tema determinat. Es molt interessant ordenar les preguntes en grups de tal manera que tenim l’opció de presentar-les conjuntament. En aquest cas les hem agrupat amb els noms de “introducció a l'Scratch” i “preguntes durant la sessió de l’Scratch” D’aquesta manera podem visualitzar preguntes múltiples corresponents a un grup A l’apartat de configuració tenim totes les eines per canviar el seu aspecte visual: Implementació Introducció de les enquestes a diferents plataformes Enllaç directa a la taula Microbloggins com el twiter Widget de votació web introduït al nostre curs moodle Utilitzant la pàgina PollEv.com. Hem utilitzat
http://www.polleverywhere.com/davidmarch Per tal de comprovar el seu funcionament cal assegurar-se que les enquestes estan activades. Podem marcar un horari d’inici i final de l’enquesta. Per defecte, un cop iniciada l’enquesta, aquesta s’atura al cap de 30 dies si no rep cap votació o no ha estat modificada per l’autor. Els estudiants només caldrà que segueixin les instruccions que apareixen en l’enquesta. Si hem introduït l’enquesta a moodle podem inserir un widget del gràfic en viu per tal de veure les respostes en temps real. En acabar d'utilitzar una enquesta, cal tornar a la pàgina de la pregunta i tancar-la per aturar el procés de votació. podem analitzar els seus resultats en línia o podem fer clic a un enllaç per descarregar els resultats amb un full de càlcul Excel. amb els resultats a la mà, podem eliminar la pregunta o esborrar els resultats de manera que estigui llest per utilitzar-lo amb un altre grup o en altres situacions que ho recomani. Avaluació En molts instituts i universitats del nostre entorn es prohibeixen la utilització d’aparells com el telèfon mòbil, per considerar que proporcionen distraccions inútils que fan perdre el temps dels estudiants. Està a les nostres mans donar-li la volta Podem proporcionar les eines adequades per tal que els estudiants desenvolupin les seves pròpies habilitats connectats amb els aparells que estan més familiaritzats. Al mateix temps podem dotar a les nostres aules d’eines creatives que aportin rigor i autenticitat a la nostra universitat En definitiva permet innovar, transformar i potenciar la nostra plataforma en línia...... Són molts els avantatges:
És una eina gratuïta que ens permet tenir resposta de fins a 40 estudiants, que sol ser una mida perfecte per les classes presencials.
No necessita suport tècnic per la seva implementació.
Milloren les prestacions d'altres enquestes com l'enquesta PHPesp que incorpora el moodle o d'altres aplicacions com el fluidsurverys etc.
Permet compartir i publicar-ho al facebook, el twiter, correu electrònic i incorporar-lo a qualsevol pàgina web, blog o entorn virtual d’aprenentatges mitjançant el codi embed. Podem utilitzar els blocs laterals del nostre curs de moodle per introduir les diferents enquestes.
També podem descarregar una plantilla en Power Point on s’anirà creant un gràfic amb els resultats en temps reals.
Les podem utilitzar en qualsevol moment, també en les classes virtuals.
i moltes coses més.......... Provem-m'ho Cas 3. Inventar, transformar i potenciar
Assignatura: Disseny tecno-pedagògic de programes cursos o assignatures
Autor: David March Gubieras
1 semestre 2012-2013 http://www.polleverywhere.com/davidmarch
Resultats a
http://www.polleverywhere.com/multiple_choice_polls/LTExODk4NjUyNDg Inventar, transformar i potenciar Com a inconvenient, només cal destacar les reticències que ens podem trobar per parts d’alguns professors que encara no veuen en bons ulls la utilització els telèfons mòbils a dins les aules.

En la modalitat de pagament hi trobarem una sèrie de serveis que realment el fan molt interessant com pot ser la possibilitat de qualificar les respostes dels participants, la moderació de les respostes, segmentació de les respostes, etc.
Full transcript