Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

napoleon

hulp
by

kim wiersma

on 5 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of napoleon

Napoleon Bonaparte napoleon is opgegroeid in Corsica.
op 9jarige leeftijd vertrok napoleon naar een militaire school in Brienne, in Frankrijk.
hij volgde een 15jarige studie in Parijs. Napoleon was op 5 augustus 1769 geboren.
hij was op 5 mei 1821 overleden in Sint-Helena. zijn eerste belangrijke vrouw hete Désirée Clary.
hij had vele affaires.
sinds 1794 waren hun samen en in 1795 en 1796waren ze verloofd. napoleon had ook veel nieuwe dingen bedacht, zoals bijvoorbeeld de achternamen. In het hele gebied werden dezelfde maten en gewichten zoals de kilo, de meter en de liter ingevoerd. De oude maten werden afgeschaft. Dit heeft hij ook bedacht. de kroning Napoleon Om de macht te versterken heeft Napoleon zich in 1804 laten kronen tot keizer.
Dat gebeurde in de Notre-Dame in Parijs. •1812 trok Napoleon met groot Frans leger naar Rusland. Het werd een mislukking. Op de terugtocht hadden ze hun zomer kledij aan. En werden van wegen de kou een gemakkelijke prooi. Veel Fransen werden gedood. •1800 Mei trok Napoleon ten aanval over de Alpen. Hij wou de Italianen te willen bevrijden van de Oostenrijkse keizer. •1794 kwam er een einde aan de Terreur
Napoleon is rond 1795 de republiek der zeven Verenigde Nederlanden word bezet door Franse troepen. •1798 Napoleon valt Egypte binnen met Frans leger •1798 boeren krijgen opstand tegen de Fransen in de Zuidelijke Nederlanden •1799 Napoleon grijpt de macht in Frankrijk en maakte een nieuwe grondwet
•1799 Napoleon raakte opnieuw in oorlog met Frankrijk, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Rusland. Napoleon is generaal geworden dankzij de Franse Revolutie. Napoleon bleef populair dankzij zijn overwinningen en hij zorgde voor rust en orde. Napoleon zijn gevecht http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20120530_fransetijd02 Presentatie over:
NAPOLEON

GEMAAKT DOOR:
*Kim
* Ellen
* Xander
* Anne Marije Verbanning Napoleon op Sint-Helena * Wat is een verbanning

Dat is bij Napoleon 2 keer gebeurd bij Napoleon. De eerste keer was tijdens de beslissende nederlaag bij Waterloo. De tweede keer dat hij verbannen werd was ook het laatste deel van Napoleon 's leven.

* 2e keer gevangen Sint-Helena
*omstandigheden Sint-Helena
*bevrijding
* Dood van Napoleon was op 5 mei 1821/oorzaak Over het schilderij * Hij liet zijn moeder midden/boven het balkon er bij zetten./omdat? Moeder Einde NOG VRAGEN?????? Bedankt voor het kijken Napoleon was al een groot generaal in 1789 in Spanje toen de Franse Revolutie uitbrak.
Zijn ouders hadden zich aangesloten bij het Franse regime op het eiland Corsica.
Twee jaar voordat Napoleon geboren was behoorde het eiland bij Italië. Zijn vader stuurde hem naar Frankrijk omdat dat het overheersende land was, en kon de vader daar een studiebeurs voor Napoleon krijgen. Nadat hij de militaire school afgerond had was hij luitenant van Artillerie. Even later.

* In 1792 was hij Luitenant-Kolonel
* In 1793 nam hij als kapitein van de revolutionaire artillerie een deel van de verovering in Toulon op. Zo groeide hij meer en meer tot een echte Brigade-Generaal Napoleon was erg goed in wiskunde en hij vond aardrijkskunde en geschiedenis heel leuk. Hij veroverde veel landen en hij werd snel heel belangrijk in het leger.
. Napoleon Boneparte Belangrijke componisten uit de tijd van Napoleon Beethoven was een belangrijke componist uit Napoleons tijd.
Wat voor soort muziek schreef hij.
Welk bekend liedje heeft hij geschreven.
Full transcript