Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

James Cook

No description
by

Sofie Lindblad Thomsen

on 6 December 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of James Cook

James Cook Sydhavets erobring Første rejse
Anden rejse
Tredje rejse 1728 født 27. oktober i Yorkshire. Han var den første opdagelsesrejsende, der opdagede Hawaii, Australien og New Zealand. Lavet af: Josefine, Ida og Sofie 7.a Den første rejse Han tog afsted den 26. august 1768. Han kom hjem i 1771 Fordi at James Cook vidste så meget om kostsammensætning, var der ingen af hans besætningsmedlemmer, der blev smittet eller døde af skørbug. James Cook var oprindenligt købmandslærer.
Han viste dog ikke de største evner for
det job, og blev i stedet opdagelsesrejsende. Købmanden hjalp derfor James Cook med at stå til søs. James Cook døde 14. feburuar i 1779 på Hawaii. Han sejlede på skibet Endesvour. Rejsen gik til Tahiti, New Zealand og Australiens østkyst. Den anden rejse Han tog afsted den 3 juli i 1772 Rejsen gik til de antaktiske farvande Han drog afsted med to skibe: Resolution, som han selv førte, og Adventure under Tobias Fouraeaux. Det var Cooks hensigt at forsøge en verdensomsejling fra vest til øst, altså imod Passagen, for derved at afgøre, om der på den sydlige havkugle fandtes andre fastlande end Australien. Den tredje rejse Han tog afsted i 1776 Denne rejses formål var at finde en nordlig søvej ud af Stillehavet, enten ved at sejle vest på, rundt om Sibirien, eller østpå omkring Alaska. Han sejlede igen med to skibe: Resolution som han igen selv førte, og Discovery under Charles Clerke. Efter ildlandets barske klima, hvor to af Banks ledsagere frøs ihjel i deres søgen efter planter, virkede øens frodighed paradisisk. Tahiti Indbyggerne var venlige, og dyrelivet var eksotisk, planter interesserede i højgrad Banks og de andre videnskabsmænd. New Zealand På sin tredie rejse opdagede Cook Hawaii, som han kaldte Sandwich islands. Her tilbragte han vinteren for at lære øerne og deres meget venlige beboere at kende. Om foråret sejlede han afsted for at udforske Nordamerikas kyst, men måtte vende tilbage til Hawaii for at få repareret en knækket mast. Ved denne lejlighed blev de fremmede ikke modtaget så godt som sidst, muligvis pga. fødevaremangel. Fra Tahiti sejlede Cook mod syd for at lede efter det store, ukendte Kontinent. Det blev koldere og koldere, men Han så aldrig land. Han sejlede mod vest. Hvor han fandt New Zaeland. I de følgende måneder kortlagde Cook og hans besætning New Zealands kyst.
De fandt bl.a. ud af, at New Zealand består af to øer. I dag hedder stedet mellem Nordsøen og Sydøen Cookstrædet. Da nogle af øboerne stjal en af skibets både, udviklede det sig til en mindre kamp på øens strand, og Cook blev ned og døde. Australien James Cook fortsatte mod vest og kom til Australiens østkyst. Her blev skibet voldsomt beskadiget, da det ramte det store koralrevet, Great Barrier Reef. I syv uger måtte mandskabet reparere Endeavour, mens det lå ved kysten. Men det gav Cook mulighed for at komme i kontakt med Australiens oprindelige befolkning, aboriginerne. James Cook var meget opmærksom på om hans mandskab spiste meget frisk kød og grøntsager. Engang fik Cook én pisket fordi han ikke havde spist nok. Resultatet var, at skørbug, en sygdom, der fremkaldes af vitaminmangel og var en plage under lange sørejser, nærmest var ukendt på Cooks skibe. Cook gik meget op i at skibene skulle være skinnende rene, fordi han mente, at snavs var sygdomsspredende. Indhold James Cooks barndom
Familie
Sydhavets erobring
Den første rejse
Tahiti
New Zealand
Australien
Den anden rejse
Den tredje rejse
Hawaii
James død Hawaii Cooks skib Endeavour. På første rejse sejlede Cook på skibet Endeavour. Så i alt opdagede han tre lande. Han kom hjem i 1775. Turen sluttede for Cook i 1779 Det er Nathaniel Dance, som har malet portrættet i år 1776 Dette kort viser Cooks anden rejse. Cook ville også undersøge beliggenheden af flere øer, som hollandske, spanske, franks og navigatører havde berettet om. Dette er James Cooks hustru Elizabeth Batt på dette billede er hun 93 år. Dette er brødfrugten indeni Dette er brødfrugten udenpå De skulle sejle fra England til det nordlige Stillehav via Sydafrika, Tasmanien og New Zealand Undervejs fandt han ved et tilfælde Hawaii. Banks var en videnskabsmand. Han forskede i dyreliv og planter. På turen med James Cook fandt han 75 nye plantearter.
Full transcript