Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Carmen

Er zit weer een rustig muziekje bij :)
by

carmen smeenk

on 13 January 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Carmen

Introductie
Eindwerk
Carmen
Wie ben ik?
Studies
Conclusie
Tien kunstenaars.
Ik maakte foto's van mezelf van verschillende kanten, zodat ik meerdere mogelijkheden kon bekijken. De foto's printte ik uit en kopiëerde ik een paar keer. Daarop begon ik te schetsen. Lijnen in gezichten spraken me aan, veel kleur en een rustige uitstraling in de ogen. Een rare tint aan een normaal gezicht. Iets dat anders is dan de rest. Ik bleef proberen en bleef schetsen. Ik merkte steeds meer dat ik mijzelf echt wilde uitdrukken. Geen gewoon portret zoals ik eruit zie, maar echt degene die ik ben weerspiegelen. Ik kwam erachter dat ik gekleurde lijnen wilde gebruiken op mijn gezicht, om mijn ik uit te drukken. Ik zocht naar voorbeelden en analyseerde wat ik allemaal al had geprobeerd. Ik vroeg keer op keer aan mezelf; "Wat wil ik weergeven? Waar zoek ik naar?"
Ik ben blij met dit werk. Ik vind het niet meesterlijk gemaakt, of prachtig. Ik ben er blij mee omdat ik mezelf een heb kunnen analyseren. Ik merk dat ik mezelf steeds beter leer kennen. Ik weet wél, dat ik altijd nieuwe dingen van mezelf ga ontdekken, dat het nooit zal stoppen. En dat is iets heel moois!

Bedankt voor deze opdracht!
Ik ging op zoek naar tien kunstenaars waarvan hun portretten me aanspraken. Ik merkte dat ik vooral werd geprikkeld door kleur, rust en chaos. Een complexe balans. Een subtiele schoonheid.
Ik heb dit schilderij zogezegd 'bestudeerd'. De rust sprak me meteen aan. De zuivere kleur- contrasten spraken me aan. De opdracht was om drie beeld-aspecten duidelijk te benaderen. Ik heb er meerdere gedaan, ook voor mezelf. Ik wil me in zoiets verdiepen. Door middel van deze analyse erachter komen wat de schilder bedoelde met dit schilderij. Het schilderij heette 'de klaproos'. Iedereen weet wanneer een klaproos bloeit. Al bij het kleinste straaltje zonlicht. Echt en simpel, maar toch heel bijzonder schilderij. Het vertelt veel verhalen.
Geanalyseerde schilderij
Ik wil duidelijk uitleggen wat ik met wat in het eindwerk bedoel. Laat ik beginnen met het haar en het nek-gedeelte. Ik wilde deze zo normaal mogelijk weergeven. 'Normaal', zoals mensen verwachten. Wat de definitie voor 'normaal' is voor de rest van de wereld. Zien wat je wilt zien. Dat is iets wat me de laatste tijd heel erg opvalt. Zijn zoals mensen je verwachten te zijn. Ik ga hier tegenin. Mensen vinden mij een beetje raar, gek, soms grappig. Dat probeer ik weer te geven met het gezicht zelf. De gekleurde vakken voor kenmerkende eigenschappen in mijn leven, mij doen en denken. De gekleurde lijnen over mijn hele gezicht zijn raar, gek, soms grappig. Niet zoals mensen verwachten. Ik wilde laten zien dat het ook anders kan, mag. En dat dit zeker mooi kan zijn. Ik wilde de ogen een realistische kijk geven. Door mijn ogen zie ik alles. Dat is iets 'echts'. Iets waardevols voor iedereen. Ik voel me zo. Ik weet dat ik niet 'normaal' ben. En daar ben ik trots op. Zo wil ik zijn. Dat is wie ik ben, en dat mogen mensen aan mij ontdekken. Ik ben misschien maar één van de vele zeven miljoen mensen, maar wel uniek. Ik wil niet zeggen dat de hele wereld om mij draait, maar dat ik om de hele wereld draai. Ik zie, analyseer, reageer. Dat probeer ik weer te geven met de achtergrond. Blauw, turquoise. Deze kleur overspoeld mij met rust. Een contrast om de balans in het werk terug te vinden. Een weergave van het overzicht waar iedereen naar op zoek is. Overzicht van wat er gaande is.

Met dit schilderij geef ik weer wie ik ben. Compleet. Niet perfect, maar wel compleet.
Ik geef bij elk werk aan wat mij het meest aansprak.
De grove kleuren en lijnen
de simpele directheid.
De harde gekleurde lijnen, die een subtiele zachtheid weergaven.
de realiteit.
Kleurgebruik en contrast
Kleurgebruik en diepe vreugde.
simpelheid en vrolijk kleurgebruik
Golvende bewegingen en het gebruik qua kleurcontrast
Het verdriet.
Full transcript