Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

МЕШАВИНИ

No description
by

on 3 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of МЕШАВИНИ

МЕШАВИНИ
Потсети се!
Истражувај!
Истражувај!
Ако се помешаат материјалите, се добива мешавина!
Воздухот е мешавина од:
Водата е најчест растворувач во природата.
Во водата се раствораат разни материи.
Истражувај!
Истражувај со разни материјали!
камен
песок
глина
Земјата е мешавина од голем број состојки:
хумус
кислород
азот
јаглероден диоксид
водена пареа
Помешај дрво со песок!
Што забележа?
песок
Помешај лимонов сок со вода и шеќер.
Што доби?
Помешај струготини од железо и дрво со масло.
Во каква состојба е мешавина?
Прави разни мешавини, откривај ги нивните особини, анализирај и заклуцувај!
зелезо
дрво
масло
дрво
Мешавините можат да бидат во цврста, течна и гасовита состојба.
Full transcript