Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

EXPO TDR

expo tdr
by

Eudald Ibars

on 22 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of EXPO TDR

L'ALTRA GUERRA La vida quotidiana al poble de Soses durant la Guerra Civil Espanyola Eudald Ibars Ponti PUNTS A TRACTAR METODOLOGIA I DIFICULTATS FETS REMARCABLES DE LA INVESTIGACIÓ CONCLUSIONS INTRODUCCIÓ INTRODUCCIÓ MOTIVACIONS Anhel de conèixer la memòria del meu poble. Desig d'interactuació amb les persones que van viure-ho directament. Fascinació per un període tan transcendental de l'història del nostre país. HIPÒTESIS Període dur per als habitants d'un poble rural. Nivell de vida i de renda més aviat baix. Escassetat d'aliments degut a la precarietat salarial. Vida laboral molt costosa i economia basada en l'agricultura. Guerra que acaba amb la tranquil·litat i dóna començament a un període de terror. Motivacions
Hipòtesis inicials Metodologia i activitats realitzades
Dificultats Els aspectes econòmics
Els aspectes socials
Els aspectes polítics
Els aspectes culturals i religiosos METODOLOGIA I DIFICULTATS METODOLOGIA I ACTIVITATS REALITZADES Realització d'entrevistes orals. Visita a l'Arxiu Històric de l'Ajuntament de Soses. Lectura de llibres relacionats. Pàgines web relacionades amb algun dels apartats. Estadístiques realitzades arran de les entrevistes. Indagació per hemeroteques d'alguns diaris nacionals. Material deixat per algunes persones del poble. DIFICULTATS Poca informació compilada en la memòria històrica del poble. Ortografia inintel·ligible de les Actes de Plens Municipals. Elaboració d'una base de dades. Redacció de les diferents informacions extretes de les fonts. Contrastació dels testimonis orals del entrevistats. FETS REMARCABLES DE LA INVESTIGACIÓ (1) ELS ASPECTES ECONÒMICS FETS REMARCABLES DE LA INVESTIGACIÓ (3) FETS REMARCABLES DE LA INVESTIGACIÓ (2) ELS ASPECTES SOCIALS ELS ASPECTES POLÍTICS FETS REMARCABLES DE LA INVESTIGACIÓ (4) ELS ASPECTES CULTURALS I RELIGIOSOS Què hi trobem? Investigació del teixit econòmic del poble i nivell de vida dels seus veïns a partir de l'estudi dels preus i salaris. També s'explica en que consistia el comerç de l'època i l'afectació que va tenir el conflicte en aquest sector. Què hi trobem? Aquest apartat analitza la part més personal dels veïns de Soses. Aprofundeixo especialment en les fonts d'informació, l'habitatge, el transport, la sanitat i els exiliats i la immediata postguerra. Què hi trobem? L'apartat tracta dels diferents temes polítics inherents a l'Ajuntament de Soses, tanmateix com les convulsions sofrides per l'arribada de la guerra. S'exposaran els fets principals que van caracteritzar als diferents governs municipals abans i durant el conflicte. Què hi trobem? Un apartat diferent, però no per això menys important. S'expliquen les diferents activitats que realitzaven els veïns del municipi en el seu temps lliure.

També parla de les revoltes anticlericals a Soses, que van acabar amb molts béns de l'esglèsia i fins i tot amb la vida del mossèn.

En aquest bloc s'investiga l'estructura educativa de l'època i posteriorment més concretament en el poble. CONCLUSIONS QUÈ SIGNIFICA UNA GUERRA CIVIL? CONSTATACIÓ DE LES HIPÒTESIS INICIALS LA VIOLÈNCIA COM A MOTOR DE CANVI LA HISTÒRIA ES REPETEIX? Gràcies!
Full transcript