Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

SOCIETAT A L'ANTIC EGIPTE

No description
by

Alejandra Pérez

on 3 February 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of SOCIETAT A L'ANTIC EGIPTE

SOCIETAT
A L'ANTIC EGIPTE

L' Antic Egipte va sorgir fa aproximadament 5 mil anys i va durar uns 3 mil. A l'any 31aC, l'Imperi Romà va conquerir Egipte. La societat egípcia va ser una civilització molt importat gràcies als seus grans coneixements. Es situa al nord-est d'Àfrica, al costat del riu Nil. La societat estava dividida principalment en privilegiats i no privilegiats.

PRIVILEGIATS
EL FARAÓ
: Representant del Horus a la Terra i l'enllaç entre el déu i l'home. Era la màxima autoritat i governant d'Egipte.

NO PRIVILEGIATS
L'ANTIC EGIPTE
CONCLUSIÓ
ELS NOBLES
: Administraven el país en nombre del faraó. Executaven la supervisió d'obres públiques i l'administració del fruits cultivats.
ELS FUNCIONARIS
: eren els cos administratiu de l'antic Egipte . Destacaven els escribes.
DONES
: Algunes dones també eren privilegiades, com la dona o la filla del faraó. Algunes inclós van arribar a governar Egipte.
FET PER: Rafael Jerez, Laura Martin, Alejandra Pérez, Victor Sánchez i Albert Torrent
ARTESANS:
Vivien a la ciutat, amb els seu taller i construïen diferents coses per guanyar-se la vida .

COMERCIANTS:
Compraven coses des de l'altre punta del mon per vener-les a Egipte.

PAGESOS:
Constituïen el 97% de la població .

ESCLAUS:
Eren tractats com a objectes treballaven per al seu amo i no tenien drets.

SERVENTS:
Els egipcics més pobres servien als seus amos i el feien les tasques que els hi ordenaven.

IMPERI ANTIC
En aquest període van regnar 8 dinasties. Probablement des de la 3a a l'onzena dinastia.Pepi va tenir un regnat gloriòs, amb el seu prudent i enèrgic ministre El seu segon successor va ser Pepi II, qui es diu que va governar cent anys.

VIDA A LA CORT
CLEÒPATRA VII
-Va ser la última faraona d'Egipte. Va ser coronada cuan tenia 18 anys. Es va casar amb el seu germà de 12 anys. Cleòpatra era molt astuta, tenia amplis coneixements i era molt intel·ligent. Es diu també que comptava amb una bellesa inigualable.
Egipte es trobava en una situació econòmica complicada, es podria dir que depenia de Roma. Cleòpatra va utilitzar la seva bellesa per seduir a César i poder afavorir a Egipte amb la seva ayuda.
També va fer el mateix amb Marc Antoni.

La cort tenia el terç de les terres, les mines, les duanes i impostos. Les dones vivien en un gineceu real, ateses per dames que el mateix faraó escollia.Els fills homes eren educats pels sacerdots en companyia d'altres joves nobles que es destacaven per la seva intel·ligència.-Narmer ( o Menes ) va ser el primer faraó de l'Antic Egipte i fundador de la Dinastia d’Egipte.

-Va governar durant 62 anys seguits.

-Va néixer al nord egipte, exactement a Tinis.

-Va néixer l’any 3150 aC.

-Representa el primer descendent de Horus

NARMER I
INFÀNCIA :
Fins als tres o quatre anys , els nens eren alimentats i educats per la mare. En general els nens anaven nus, almenys, fins a la pubertat. El seu temps lliure el l'ocupaven amb jocs, També exercitaven la gimnàstica, tot i que aquesta activitat separava nens i nenes .

La societat Egipcia estava dividida principalment en privilegiats i no privilegiats. El faraó, els nobles, els sacerdots i el funcionaris es situaven al cim de la piràmide de la societat. La resta de la població com els artesans, pagesos i comerciants es situaven a la base de la piràmide. Els dos sectors tenien vides molt diferents.
A mesura que pasava el temps van haber-hi revolucions religioses, centenars de faraons i diferents llinatges.
MATRIMONI:
L'edat per casar-se solia ser d'uns vint anys per a l'home i de 15 a 18 per a la dona . Es necessitava el permís del pare , tenia que redactar un contracte en termes d'igualtat , per sancionar no calia cap cerimònia.
ELS CAMPEROLS :
Sobrevivian gracies a l'inundació

entre juliol i octubre que permetia el desenvolupament de l'agricultura.
MÚSICS:
era freqüent que ballarins i músics actuaran a les festes del rei i també en públic durant festivals i celebracions.

ELS PAGESOS
:constituïen el 97% de la població . Vivien al camp a les afores de la ciutat on vivien els privilegiats.

NO PRIVILEGIATS
SACERDOTS-
Eren els responsables dels rituals religiosos en l'antic Egipte, però a més eren els personatges més il·lustres d'Egipte ja que emmagatzemaven grans coneixements científics i màgics.
INFÀNCIA I MATRIMONI

L'organització social i estatal és diferent: ara el faraó ha de posar la seva persona i els béns del país al servei de la població. En aquest període hi ha un major equilibri dels poders públics. El poder del faraó resideix en els tributs que rep i en el suport que li presta la classe mitjana. Es destaca la dinastia dels Amenemhats,
Després de la 12a dinastia torna ha haver-hi una anarquia.


IMPERI MITJA
El faraó, ha d'estar contínuament erigint temples i omplint de regals als seus sacerdots. Els sacerdots es converteixen realment en amos d’Egipte. La segona gran columna de suport del faraó és l'exèrcit. D’aquest període podem nombrar a Amasis I, Tutmosis I, Tutmosis III, Hatchepsut ( esposa de Tutmosis II ), Amenofis IV, Ramsés II.
IMPERI NOU
GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ.

Decadència de la Monarquia Menfita
Poc a poc els nobles i sacerdots, es van anar independitzant del faraó. , l'Estat egipci es va convertir en un sistema feudal.
Els faraons comencen a perdre poder, prestigi.
Amenofis IV i la seva Revolució Religiosa
Amenofis va voler que tots els egípcis creeguesin en un sol déu. Segons ell, era el fill de Atón. Durant un temps ho va aconseguir, estava prohibit donar culte a altre déu que no fos Atón. Però la revolució religiosa d'Amenofis va durar poc.
FONTS
D'INFORMACIÓ
-Wikipedia
-Slideshare
-Prezi
-Llibre digital
-Xtec
-Coneixements propis
-Diferents Blogs
-Altres pàgines web
Tant per a l'administració i el servei de la cort com per a l'administració del país, el rei designava a una sèrie d'alcaldes.
LES DONES:
tenien més drets i llibertats que en altres cultures de l'època.
L'EXERCIT-
eren els responsables de la seguretat del territori.Els soldats s'havien de preparar i organitzar l'exèrcit de forma eficient, ja que una derrota o fracàs podia costar la pròpia vida. El faraó era el cap de l'exèrcit.
PRIVILEGIATS
La dieta bàsica consistia de pa, ceba, cervesa, i era possible que es completés amb fruites, hortalisses, llegums, peix i carn. Pel que fa al pa, els egipcis tenien un mètode molt original per elaborar-lo. El vi, també es realitzava amb els peus trepitjant el raïm, com es pot fer en l'actualitat.
Amb un clima calorós, cal usar robes lleugeres. El lli era el material més utilitzat, i després el cotó. La majoria de la roba era de color blanc
Des de l'Antic Imperi els homes egipcis vestien un "faldellí".Pel que fa als treballadors anaven nus o portaven un lleuger drap de lli.
ALIMENTACIÓ I VESTIMENTA
Full transcript