Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Limbajul trupului

No description
by

Gabriela

on 30 May 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Limbajul trupului

Comunicarea nonverbala Ce este comunicarea ?

Din punct de vedere cronologic, comunicarea este primul instrument spiritual al omului în procesul socializarii sale.
Comunicarea umana se ocupa de sensul informatiei verbale, prezentata în forma orala sau scrisa si de cel al informatiei non verbale. Comunicarea nonverbala Este reprezentata de comportamentul fizic care insotţesşte vorbirea; poate fi intenţionata sau neintenţionata. - felul in care strangi mana cuiva
atunci cand eşsti prezentat,
- felul in care ţtii mainile,
- cum itţi incrucişsezi picioarele,
- postura generala a corpului,
- zambetul,
- ridicatul din umeri,
- felul in care te imbraci, stai
sau pasşeşsti. Aspectele non-verbale de care tinem seama atunci cand comunicam sunt:

gesturile
infatisarea
contactul vizual
pozitia corpului
contactul fizic
spatiul personal. Gesturile pe care oamenii le folosesc pentru a-şsi acompania sau uneori chiar pentru a-sşi inlocui cuvintele: EXEMPLU : imagineaza-ti o colega care paseste in prima zi de lucru la instituia in care lucrezi. N-ai mai vazut-o niciodata, este prima oara cand o vezi si percepi diferite mesaje nonverbale. Zambeste atunci cand face cunostinta cu colega de birou, paseste sigura de ea, si-a asortat hainele cu atentie… Chiar inainte de a o auzi vorbind, ajungi la concluzia ca este o persoana sigura pe sine, activa si organizata. De fapt, nici mesajele nonverbale nu transmit intotdeauna adevarul: in exemplul prezentat, ai putea constata ca noua colega este de fapt timida, egoista si dezorganizata. Poate ca perceptia ta initiala a fost gresita, sau poate ca ea a invatat cum sa foloseasca limbajul nonverbal astfel incat sa-si ascunda slabiciunile.
Nici un tip de comunicare nu transmite mesaje de absoluta incredere – de aceea un bun comunicator este constient de diferentele existente intre aceste tipuri de comunicare si invata sa le foloseasca eficient. Orientarea si postura: persoanele care doresc sa coopereze sunt tentate sa stea jos sau de aceeasi parte. Daca sunt situate in opozitie, pentru a coopera ele trebuie sa stea in picioare sau se vor pozitiona in fata persoanei cu care vorbesc.
Ridicatul din umeri este un bun exemplu de gest universal, care se utilizeaza pentru a semnala ca o persoana nu stie sau nu intelege despre ce se vorbeste.
Este un gest compus, alcatuit din trei parti principale: palmele deschise, umerii ridicati si sprancenele înaltate. Majoritatea gesturilor de baza ale comunicarii sunt aceleasi in intreaga lume.
Cand oamenii sunt fericiti, zambesc;  cand sunt tristi  sau suparati,  se incrunta sau devin posaci.
A incuviinta dand din cap inseamna, aproape in mod universal, "da" sau o aprobare. Gabriela Ilinca Va multumesc! Gesturi ale mainii si bratului:
- Mainile in pozitie de coif- de acest gest se folosesc mai ales cei care sunt siguri pe ei, persoane superioare sau care gesticuleaza putin sau deloc si care procedand astfel ne comunica increderea lor în fortele proprii.
Indica o atitudine de siguranta sau una de"sunt foarte destept".
Gestul coifului este un semn pozitiv el poate fi utilizat atat in circumstante pozitive cat si negative, si de aceea poate fi interpretat gresit. Incrucisarea bratelor
– reprezintă o barieră de protectie, senzatia de siguranta, sau o stare de nervozitate.
Full transcript