Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Käärmeet

No description
by

Nelli Kujanen

on 7 October 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Käärmeet

Käärmeet
Aavikkotaipaani
Anakonda

on eteläamerikkalainen käärmeiden suku johon kuuluu neljä lajia. ne ovat mailman suurikokoisimpia käärmeitä ne voivat kasvaa jopa kymmen metrisiksi
Aavikkotaipaani on maailman myrkyllisin käärme. Se elää Australiassa. Kookkaan yksilön myrkky riittää tappamaan 100 aikuista.
Tietoruutu Käärmeistä

Käärmeet ovat jakautuneet 12 heimoon. Suuret käärmeet voivat elää yli 40 vuotiaaksi, mutta keski-ikä on 12 vuotta. Käärmeet ovat vaihtolämpöisiä eläimiä. Käärmeiden kylkiluiden ja nikamien summa on huomattavasti suurempi kuin muilla matelioilla.
mustamamba
Mustamamba on afrikan pisin myrkky käärme. sen keskipituus on 2,5 metriä mutta se voi kasvaa myös 4,3 metriä pitkäksi. mustamamba on mailman nopea liikkeisin käärme. se pystyy liikkumaan 5,4 metriä sekunnissa
Suomen käärmeet
Suomessa esiintyy kolmea käärme lajia.
Ranta- ja kangaskäärme ovat myrkyttömiä ja rauhoitettuja. Kyy on Suomen ainoa myrkkykäärme.
Puffadderi
Puffadderi on Afrikassa ja Arabian niemimaan eteläisimmissä osissa elävä erittäin myrkyllinen käärme.
Tämä käärme saa paikan maailman nopeimmasta hyökkäyksestä.
käärmeiden nahka

Käärmeiden nahka on suomujen peitossa.
vatsa suomut ovat leveitä laattoja joiden avulla käärme saa pitävän otteen alustastaan liikkumista varten. käärme kasvattaa uuden nahan.

Aistit
Käärmeen tärkeimmät aistit ovat haju- ja tuntoaisti. Käärme haistaa kaksi haaraisella kielellään. Koska käärmeellä ei ole tärykalvoja, se ei kuule ääniä. Se aistii kumminkin maan tärähtelyn.
Historia
Käärmeet ovat aina olleet
loistavia selvityjiä. Alussa käärmeillä oli jalat, mutta kun tiheä kasvillisuus alkoi haitata kävelemistä, alkoivat jalat surkastua. Kaikkien aikojen suurin käärmeen fossiili on löydetty Kolumbiasta.
Käärmeenmyrkky

käärmeen myrkky on tarkoitettu saaliin lamaannuttamiseen. Se valmistuu erityisissä rauhasissa, jotka sijaitsevat käärmeen silmän ja kitalaen välissä. Jotkut myrkyt vaikuttavat uhrin vereen. Toiset lamaannuttavat hermoston ja sydämen. Myrkky tappaa uhrin tai ainakin tekee sen liikuntakyvyttömäksi. Se helpottaa myös uhrin sulattamista käärmeen vatsassa
Lopuksi video käärmeistä
Suurin osa lajeista on lihansyöjiä, ja ne syövät pieniä nisäkkäitä, selkärangattomia, myös liskoja ja muita käärmeitä, lintuja ja niiden munia. Muutamat lajit syövät myös kaloja. Käärmeet tappavat saaliinsa joko myrkyllä, puremalla tai kuristamalla, mutta pienen ja puolustuskyvyttömän saaliin, kuten sisiliskon, käärme voi myös nielaista elävänä.
Ravinto


Tekijät:
Leevi, Nelli ja Niko.
Lisääntyminen
Lajista riippuen käärmeet munivat. (suurin osa) tai synnyttävät eläviä poikasia (esimerkiksi jotkut boa- ja kyylajit, kuten suomessa esiintyvä kyy).
kobra

kobrat ovat varallisten myrkytarha käärmeitten suku. sukuun kuuluu noin 21 eri lajia. muun muassa silmalasikäärme eli intiankobra ja mustahuulikobra. kobrille on tunnusomaisesti myrkllisyys ja pienipäisyys
sateenkaariboa

Sateenkaariboa on jättiläiskäärmeiden heimoon kuuluva myrkytön kuristaja käärme. Sateenkaariboa kasvaa 1,5-2 metrin mittaiseksi. aikuinen painaa enimmillään 4,5 kg.
Full transcript