Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Bogota

No description
by

Andrei Popa

on 14 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Bogota

Economia Bogota este principalul centru industrial si economic din Columbia, si unul dintre cele mai mari centre din America Latina.
Principalele ramuri economice sunt industria alimentara ,chimica ,agricultura(30%-export) ,serviciile cuprind 78 % din companiile inregistrate in capitala, si turismul.

Comertul cu smaralde este o afacere enorma in Bogota.Cel mai mare smarald din lume a fost expus sub paza stricta, intr-un muzeu din Columbia. Roca neslefuita, "Fura", cantareste 2 kilograme si 270 de grame.Uriasul smarald, extras dintr-o mina din apropierea capitalei are cam 15000 de carate. Turismul Bogota este orasul contrastelor in care arhitectura futuristica se intalneste cu edificiile coloniale .
Uluitorul amestec de prosperitate si saracie face din Bogota o metropola haotica si fascinanta.Dispune de o viata culturala bogata si variata si superbe biserici coloniale.
Cel mai important punct de atractie il reprezinta La Candelaria, centrul istoric al Bogotei care dispune de o multime de muzee si biserici vechi.
Strazile sunt pline de restaurante,magazine de suveniruri,vanzatori de smaralde,dar si de hoti ,cersetori,oameni ai strazii si traficanti de droguri . Muzeul national Bogota Bogota este capitala Columbiei si totodata cel mai mare oras al tarii,fiind un centru politic ,administrativ si cultural.
Este situata la o altitudine de 2.640 m, la poalele muntilor Anzi, Guadalupe si Monserrate.
Capitala are o populatie de 9 milioane de locuitori,cu imigranti de pe tot globul este supranumita un microcosmos de natiuni.Orasul este in continua expansiune si se considera ca are cea mai rapida dezvoltare, nu numai din Columbia ci si din intregul continent.
Pana in anul 2000 capitala se numea Santa Fe de Bogota.
Are o clima subtropicala ,cea mai mare temperatura fiind de doar 24 grade C (1992). Istoric Bogota, inainte de invazia spaniola era numita Bacata.
Capitala columbiana a fost fondata la 6 august 1538 de conchistadorul spaniol Gonzalo Jimenez de Quesada si a fost numit "Santa Fe de Bacata" dupa locul sau de nastere si numele localitatii indigene.
A devenit apoi in 1717 capitala Noii Granade , iar mai apoi in 1819 capitala Columbiei Mari in care erau incluse Columbia,Panama,Ecuador si Venezuela.
Bogota s-a dezvoltat greu deoarece locuitorii sai -Cachacos- doreau sa isi conserve cultura.Ei isi pretuiau bisericile ,manastirile ,casele , Universitatea Nationala (1573) si se mandreau k vorbesc "cea mai pura spaniola din Lumea Noua".
In 1940 Metropola a inflorit rapid si a fost supranumita "Atena Americii de Sud". Steagul Bogotei isi are originea in miscarea insurgentilor contra autoritatilor coloniale .
In Octombrie 9, 1952, exact 142 de ani dupa aceste evenimente s-a adoptat banderola patriotica ca steag al Bogotei. Priveliste de pe Monserrat Muzeul aurului Muzeul de arta religioasa, in care
se afla expusa La Lechuga ,
unde se pot admira 1486 de smaralde incrustate in aur. Muzeul Aurului - o marturie a culturii indiene si este unul dintre cele mai importante muzee de acest tip din lume. Biserica(Sanctuarul columbienilor) construita in sec XVII la 3152 m ,este un important punct de pelerinaj dar si o atractie turistica foarte buna ,avand o multime de restaurante si magazine de suveniruri. Cascada Tequendama este una dintre cele mai mari atractii ale Columbiei.Are o inaltime de 132 m ,iar in luna decembrie devine complet uscata . Catedrala Primada- este cea mai mare catedrala din Columbia si adaposteste ramasitele lui Gonzalo Jimenes de Quesada Plaza de Toros de Santamaría-este un ring unde se pot delecta amatorii de lupte de tauri.A fost construit in 1931 si are 14500 locuri. Bogota are cea mai mare concentratie de universitati private si de stat din intreaga america latina.
Datorita numarului mare de imigranti universitatiile si scoliile nu au mai putut face fata. Catedral de Sal de Zipaquirá-biserica catolica construita in tunelurile unei mine de sare la 200 m sub pamant Arhitectura Torre Colpatria cel mai inalt turn din bogota.Are 200 m si 50 de etaje harta.infoturism.ro
gosouthamerica.about.com
Matei, H., Neguț, S., Nicolae, I., Radu, Caterina, Vintilă-Rădulescu, Ioana, (2003), Enciclopedia Americilor, Editura Meronia, București.
Matei, H., Neguț, S., Nicolae, I., Radu, Caterina, (2000), Enciclopedia Statelor Lumii, Ediția a7-a, Editura Meronia, București.
www.cerromonserrate.com
www.gotravel.com
www.hg2bogota.com Bibliografie El Dorado
Full transcript