Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Volga

No description
by

Alex Locodi

on 10 December 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Volga

VOLGA Volga este un fluviu aflat in totalitate pe suprafata Rusiei, situat in Nord-Vestul Moscovei.
Este cel mai lung fluviu din Europa, izvoraste din Podisul Valdai, cu un curs de 3.690 km,fiind inima celui mai mare complex hidrografic al continentului.
Volga este al 19-lea fluviu din lume ca lungime, varsandu-se in Marea Caspica, 88 km mai jos de orasul Astrahan. La varsare formeaza o uriasa delta. Cursul sau strabate cea mai bine populata si mai dezvoltata regiune a Rusiei.Volga traversează 11 din cele 20 cele mai mari orase ale Rusiei.
Pe cursul sau s-au construit noua mari hidrocentrale. Cursul fluviului Volga este format din 3 parti :
-Volga de sus(De la sursa flviului pana la raul Oka un afluent al fluviului)
-Volga de mijloc(De la afluentul Oka pana la afluentul Kama)
-Volga de jos (De la afluentul Kama pana la gura de varsare a fluviului) Volga este cel mai mare estuar din Europa si este singurul loc din Rusia unde se pot intalni specii de pelicani, flamingo si lotisi. In timpul iernii o mare parte din lungimea Volgai ingheata timp de aproximativ 3 luni.
Volga dreneaza aproape tot vestul Rusiei. Multele sale rezervoare ajuta la producerea irigatiilor si a hidroelectricitatii.
Canalul Moscova-Volga, Canalul Volga-Don si Canalul Volga-Baltic formeaza canale pentru navigare si fac legatura intre Moscova si Marea Baltica, Marea Caspica, Marea Azov si Marea Neagra. Fertilitatea vaii raului produce o mare cantitate de grau si multe minerale. In valea Volgai se gaseste o industrie petroliera substantiala. Alte minerale care se gasesc aici sunt gazele naturale, sarea si carbonatul de potasiu. Impactul asupra mediului Desi dezvoltarea extensiva a fluviului Volga a facut o contributie majora la economia sovietica , aceasta a avut si consecinte ecologice negative. Sistemul de hidrocentrale si baraje a blocat sau a grav redus acesul anumitor specii cum ar fi morunul ( faimos pentru caviarul facut din icrele sale) si pestele alb care traiesc in Marea Caspica dar se nasc in fluviul Volga si a schimbat fundamental habitatul a 70 de specii de pesti nativi fluviului. Morun Pestele alb Aceste schimbari impreuna cu poloarea industriala si agricola au dus la deteriorarea pescuitului de pe Volga. Pierderea de apa prin imprudenta si evaporare a scazut volumul de apa eliberat la varsarea fluviului in Marea Caspica care a dus la o scadere treptata a nivelului Marii Caspice inca din 1930.Eforturi intense de a atenua aceste influente facute de om au fost puse in aplicare de cativa ani.De exemplu morunul este acum inmultit artificial. Bibliografie:
- http://www.britannica.com/EBchecked/topic/632239/Volga-River

- http://ro.wikipedia.org/wiki/Volga
Full transcript