Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Ask.fm

No description
by

Hannah Schmid

on 22 November 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Ask.fm

Ask.fm
negativa saker med sociala medier
Nästan ingenting bra kommer utan någonting dåligt. Det blir inget undantag här. Det man hör mest om när det talas om unga personer och internet är negativa saker. Vuxna som klagar över att deras barn hänger alldeles för mycket vid datorn och går miste om det ”verkliga” livet och barndomen. Eller allt de dåliga som ungdomarna ser på internet och hur de påverkas negativt av det. Men det är inte allt. De vuxna har oftast en väldigt liten aning om vad ungdomarna gör på nätet och vad som faktiskt sker där. Hade de vetat om allt som händer där kanske de hade infört ”en timme max per dag” igen? För att minska att just deras barn råkar ut, eller håller på med något av detta som sägs här nedan
positiva saker med ask.fm
- "det är ett bra sätt att komunicera och ett bra tillfälle att ställa frågor man inte skulle våga ställa i verkligheten"

- "folk tycker att det är kul att svara på frågor och se vad för svar man får på frågor man har frågat"
Vad är ask?
Ask är en socialmedie som går att ladda ner som app, på appelstore och för andriod. Ask är också en typ hemsida, som man kan använda genom datorn.
Hur fungerar ask?
Ask.fm är ett socialt nätverk där användarna skapar profiler och ställer frågor till andra användare. Allas sidor är publika vilket betyder att alla kan se ens profil, alltså går det inte att ha ett privat konto.
negativa saker inom ask.fm
Något av det tyvärr mest vanligaste är "Cyberbullying" eller nätmobbning som det kallas på svenska. Som är precis vad det låter som, mobbning som sker via elektronisk kommunikation. Det kan handla om allt från rykten till hot spridningar av personliga eller pinsamma bilder. Detta händer genom till exempel e-mail, meddelande, webplatser, chatter eller via sms på telefonen.
anonym
Varför nätmobbning har blivit mer populärt än ”traditionell mobbning” beror på att anonymiteten som finns på internet lockar personerna att våga säga sådant som de kanske inte skulle sagt personligen. Exakt denna funktion har ask, att man kan skriva anonymt. Men bara för att personer skriver saker anonymt eller inte spelar ingen roll för hur den mobbade tar emot den informationen. Nätmobbning kan få fruktansvärda effekter.
ask.fm går ut på att
Ask.fm går ut på att lära känna varandra och komma närmare genom att ställa och besvara frågor. Frågorna kan handla om vad som helst och kan antingen ställas anonymt eller med användar namnet som avsändare. Man kan då som ägare av kontot bestämma själv om man ska svara på frågan eller inte. Andra personer kan inte se frågan som ägaren av kontot har fått för ens ägaren av kontot har svarat på frågan.
deras nya icon!
------>
Hur påverkar ask individer och samhälle
ask.fm har på beundransvärt många olika sätt påverkat samhället dessvärre på mest negativa sätt. Denna hemsida har upplevts som den sida där mest internetmobbning har förekommit. det har skett mobningsfall som i värsta fall har lett till självmord
I börjar när ask startade var det en av de mest populäraste sociala medien men efter ett tag började man inse att folk använde appen som ett alternetiv för att kunna kränka och mobba andra individer.
Här är ett av flera fall som har lett till självmord
http://www.expressen.se/nyheter/hannah-mobbad-till-sjalvmord-pa-askfm/
Hur påverkar ask miljön?
Ask.fm leder till att flera och flera använder mobilen mer och intensivare. När man använder mobilen mer tar batteriet slut oftare och då behöver den elektroniska apparaten laddas. När man laddar krävs och ström vilket vi människor försöker att använda så lite som möjligt eftersom att det inte är så bra för miljön.
Hur skaffar man ask?
På ask.fm skapar man ett konto som man kan logga in och ut med, med hjälp av kontot kan man logga in på vilken elektronisk apparat som helst:

på datorn på mobilen
Såhär ser det ut när man ska göra ett konto:
På datorn kan man logga in och använda kontot hur som helst, allt som finns på datorn finns också på mobilden. Detta är ett exempel på hur det kan se ut på datorn
skärmklipp: Hannah
På denna hemsida kan du läsa om en tjej som blev utsatt av nåtmobbning via ask.fm.
-------->
Man kan välja att skriva frågorna anonymt eller publikt, men man kan som ägare av ett konto välja själv ifall man ska svara på frågan eller inte, om man väljer att inte svara på fragan så kan andra personer inte se den obesvarade frågan.
Anonymt/publikt
Man kan följa kompisar men även andra man inte känner, när man följer någon innebär det att man följer den andras svar och frågor som kommer upp i ens eftet flöde som består av frågor som är besvarade av dem personerna man följer.
Följa
------------>
På mobilen kan man logga in på hemsidan via internet eller också genom en app. Appen finns på både app store och android.
Risker med ask
1. Det är lätt att mobba andra vilket kan leda till att riskerna till nätmobbning utökar.
2. Ställa olämpliga frågor.
3. En risk att lämna ut mer än man vill.
Innan du skaffar ask.fm är det bra att veta om vilka risker som finns att bli utsatta för:
Här är en video om ett av alla självmords fall som ask har bidragit till.
Hannah smith tog sitt liv på grund av mobbning på appen ask.fm.
Videon är på engelska pga nyhetsbolaget som har gjort videon är engelsk.
Blocka
En positiv sak med ask.fm är att det går att blockera andra folk som är publika.

Blocka:
Man kan blockera någon men då måste man alltid ha en andledning och en förklaring varför man ska blockera användaren. Men det betyder fortfarande inte att den personen som man har blockerat inte kan se ens profil. Den blockerade användaren kan alltså se ens profil men inte se ens frågor eller svar.
Vanligaste brotten på ask
Sexuella trakasserier har förekommit många gånger på appen ask.fm. I vissa fall har dessa brott tagit livet på ungdommar. Könsdiskriminerande kommentarer och nedlåtande kommentarer förekommer konstant på ask. Dessvärre har det varit mest tjejer runt 12-16 år som blivit utsatta av dessa brott.
Kommentarerna som oftast förekommit på ask har ungefär sätt ut såhär:
"Din jävla hora"
"Du är så jävla äcklig din fitta"
Dessa kommentarer har vi hittat på folks ask konton. Dessa kommentarer är exempel pågrova brott som sexuella trakasserier men även sexuellt övergrepp. Vi tror inte att personerna som skriver dessa kommentarer vilka grova brott de genomför och hur mycket de kan skada en människa.
Groomning= ett vanligt brott
Groomning är när en vuxen vill utnyttja en yngre människa, och eftersom att de flesta som använder ask är runt 12-16 år är det en perfekt hemsida för äldre att använda sig av
Grooming är när vuxna försöker ta kontakt med yngre för att längre fram begå sexuella övergrepp eller försöka få avklädda bilder.
Förövaren försöker först bli din vän ofta genom att ljuga om sig själv, han kan tillexempel utge sig för vara en ung flicka med hästar som sin stora hobby när han fått kontakt försöker han göra sig interessant genom att locka med något tillexempel att han har hästar du kan få rida gratis. Såhär funkar groomning.
ask.fm säkerhets rutin
Efter alla dessa självmord som begåts av ungdommar pågrund av ask så har ask.fm fått väldigt hård kritik. därför har sajten antligen införst flera förändringar inom säkerheten för att förhindra att det händer igen. såklart kan dessa förändringar inte hindra all mobbning men en del. Exempel på vad de ändrat på:
De har skaffat åldergräns- 12 år.
De har infört en regel som man som ägare av ett konto kan klicka i om man endast vill ha oanonyma frågor. Detta har gjort att mobbningen på ask har minskat, men problemet är långt ifrån löst
SLUT!!!!!!!!
Hannah, Sigge och Sara
Full transcript