Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Lekurgjemborët

No description
by

verona kastrati

on 1 February 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Lekurgjemborët

Lekurgjemborët
Hyrje
Ata qe kane qene per pushime ne det , shume here kane pasur rastin te shohin nga afer disa nga lekuregjemboret e veqmas yjet edhe iriqet e detit. Ndoshta ndokush ka shkelur mbi ta me q'rast pasur dhembje.
...
Ata jane banore te perhershem te detit . Deri tash jane te njohura rreth 4500 lloje. Me te njohurit jane : iriqet , yjet , trangujt , zambaket etj.
Karakteristika e lekurgjemborëve
Karakterishtika themelore e tyre eshte se simetria e tyre eshte radieale peserrezore.Ata nuk kane te zhvilluar aspak pjesen e kokes..Ne trupin e tyre dallohet vrima e gojes dhe ajo anale. Karakteristik tjeter eshte se neper trupin e tyre shtrihet sistemi ambulaklar (sistemi i lëvizjes).
...
Ky sistem ne te vertet paraqrt nje sistem kanalthash,gypthash e mishkezash te mbushura me leng. Ne kete leng gjendet nje sasi e vogel e albuminave,perndryshe perberja kimike e tij eshte mjaft e ngjashme me ujin e detit,sepse neper ate sisitem ambulakark kalon uji i detit.
Ylli detar
Ylli detar i njohur si "ylli i detit", është gjallesë ujore e cila mund t'i ketë disa gjemba. Kemi yje Helmues dhe JoHelmues. Ata helmues vetëm me një të prekur mund t'a japin helmimin. Kujdes të veçantë ylli i kushton shumimit sepse e bën atë me anë të organit i cili gjendet në skaj të ti.
...

Mund te arrij ne peshën deri 10 kg,
Lëviz ngadalë,
Bën 1-15 të vegjël.
Yjet i hasim shum rrallë, por siç njihet i gjejmë në fund të Detit Gjallesat e Fundit të Detit.
Full transcript