Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Atk-lopputyö

No description
by

Katri Kaarlejärvi

on 24 May 2018

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Atk-lopputyö

Lontoo - London
Perustietoa
Nähtävyydet
historia
Liikenne
kulttuuri
väestö
Tällä hetkellä
Lontoo on Yhdistyneen kuningaskunnan ja Englannin pääkaupunki. Lontoon virallisen alueen väkiluku on 8,3 miljoonaa ihmistä. Kaupunkialueella asuu 11 905 500 asukasta. Metropolialueella asuu arviolta 15 010 asukasta. Suur-Lontoon pinta-ala on 1572 neliökilometriä. Lontoossa puhutaan englantia virallisena kielenä. Lontoon ilmasto on lauhkeaa ja siellä on kosteaa. Muiden suurkaupunkien tapaan Lontoossa on myös paljon saasteita. Lontoo on suosittu kohde turistien keskuudessakin. Lontoossa on upeita nähtävyyksiä, jotka tulevat tämän esityksen myötä tutuksi.
Lontoossa on paljon heinoja historiallisia museoita, joista kolme tunnetuinta on British Museum, Natural History Museum ja Tower of London. Muita hienoja nähtävyyksiä on London Eye, Towerin silta, Big Ben ja Piccadilly Circus. Nähtävyydet ovat todella hienoja ja nämä ovat myös turistien keskuudessa suosiossa.
Lontoossa on monien suurkaupunkien tapaan erittäin ruuhkainen liikenne. Siellä kulkuneuvot ajavat tien päällä toista puolta, kuin Suomessa. Lontoon julkista liikennettä ylläpitää Transport of London. Lontoossa kulkee maanalainen metro, jonka eri linjoja merkitään väreillä. Myös maan päällä kulkee Lontoosta tunnetut kaksikerroksiset punaiset bussit. Lontoossa linja-autot ovat halvin, mutta myös hitain kulkuneuvo. Lontoon taksikuskit ovat erittäin tunnettuja ammattitaidostaan. Lontoossa taksit ovat mustia. Siellä on myös monta yksityistaksiyritystä, jotka varataan. Katujen varrella saattaa nähdä myös polkupyörätakseja.
Lontoota kutsutaan usein maailman monikielisemmäksi kaupungiksi, sillä ihmiset siellä puhuvat yli 300 kieltä ja paikalliset puhuvat 30% eri kieltä. Aloita lopputyön tekemistä. Lontoon virallisen alueen väkiluku on 8,3 miljoonaa ihmistä. Kaupunkialueella asuu 11 905 500 asukasta. Metropolialueella asuu arviolta 15 010 asukasta.
lähteet
https://www.tripsteri.fi/lontoo/usein-kysyttya/lontoon-historia

https://www.tripsteri.fi/lontoo/museot-ja-kulttuuri/5-tarkeinta-museota

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lontoo

https://www.napsu.fi/matkailu/artikkelit/kulttuuria-lontoossa
Lontoon perustivat roomalaiset valloittajat 50 luvulla. Monet ihmiset eivät ajattele Lontoota kovin historiallisena kaupunkina, vaikka se on kokenut hyvin tapahtumarikkaan historian. Esimerkiksi Lontoon Tower on rakennettu 1066, kun uusi kuningas julistettiin Lontooseen. Lontooseen on myös rakennettu maailman ensimmäinen metro. Uusimpana historiallisena tapahtumana oli, kun vuonna 2016 Lontoo erosi Euroopan Unionista.
Lontoossa on monia hienoja museoita ja muita asioita, joissa kulttuuri tulee tutuksi. Monet ihmiset matkustavat Lontooseen vain siksi, että pääsisi kiertelemään historiallisia museoita, näytelmiä ja muita teattereita. Lontoossa esimerkiksi järjestetään yksi maailman suurimmmista musiikkifestivaaleista. Siellä tehdään myös paljon erilaisia näytelmiä ja muita teatteriesityksiä. Myös oopperat ovat tulleet todella tunnetuiksi Lontoossa ja muualla maailmassa. Lontoossa on myös hienoja museoita, josta tunnetuimpia on Natural History Museum, British Museum ja Victoria & Albert Museum.
Tällä hetkellä Lontoo on erittäin turvallinen kaupunki. Terroriuhka on erittäin pieni, utta se on mahdollinen varsinkin metroasemilla. Lontoossa on tällä hetkellä paljon museoita, ostoskatuja, teattereita ja muita turisteille sopivaa ja kiinnostavaa nähtävää.
http://www.lontoo.info/
Kuinka käytät preziä?
Mikä Prezi on?
Prezi on esittelysovellus. Se on tarkoitettu esittelemään niin, että esityksestä saa visuaalisesti hienon, dynaamisen esittelyn. Sillä voi siis tehdä erilaisia esityksiä (esimerkkinä lyhyt esittely Lontoosta), visualisoida mind mappeja, tehdä elämäkertoja yms. esitelmiä. Samankaltaisia sovelluksia ovat Power Point ja Google Slides. Prezillä voit kuitenkin tehdä paljon taiteellisemmin esityksiä, jos visuaaliseen puoleen haluaa panostaa.
Alla vielä lyhyt selostus, kuinka käytät Preziä, videona.
1. Sinun täytyy valita, miälaisen Prezin haluat tehdä. Sen perusteella valitset taustan ja teeman. Klikkaa sitä ja paina "use template". Tämän jälkeen voit alkaa tekemään ja työstämään esitystäsi.
2. Aloita esityksesi teko. Klikkaa sivussa "dioja" eli palloja, neliöitä tai muita, mihin kirjoitat. Kirjoita teksti.
Kun olet saanut kirjoitettua tekstisi, voit siirtyä seuraavaan diaan. Tätä toistat niin kauan, että olet kirjoittanut haluamasi sisältöön.
Tekstiä voi muokata "edit text" kohdasta. Voit vaihtaa fonttia, pienentää tai suurentaa tekstiä, vaihtaa väriä ja kaikkea muuta, jolla saat tekstistä visuaalisesti hienomman kuin perinteiset tekstit.
Vasemmalla olevasta sivuvalikosta voit vaihtaa diojen järjestystä, ja tarkkailla koko ajan esityksesi kokonaisuutta. Näet siis sieltä, mitä olet tekemässä ja dioja klikatessa esitys hyppää siihen kohtaan.
Lähteet:
Full transcript