Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

7dana

No description
by

Šime Zanchi

on 18 March 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of 7dana

Sime Zanchi Ponedjeljak 11.03. Utorak 12.3. Srijeda 13.3. CETVRTAK 14.03. Sedmodnevno krstarenje poslovnim svijetom za studente (puni pansion) Hrvatski premijer Zoran Milanovićc i predsjednik Azerbajdžana Ilham Alijev potvrdili su u ponedjeljak u Zagrebu interes za konkretne projekte tvrtki iz obiju zemalja na području brodogradnje, turizma, ICT tehnologije, energetike i infrastrukture, priopcćeno je iz Banskih dvora. Vipnet je preuzeo satelitsku televiziju Digi TV, a tim preuzimanjem Vipnetove televizijske usluge dostupne su na teritoriju cijele zemlje. KentBank d.d. postala je devetnaesta cčlanica Hrvatske udruge banaka (HUB), gospodarskog interesnog udruzženja banaka. Predsjednik Uprave Plinacra Mladen Antunovićc i potpredsjednik Uprave azerbajdžanske državne naftno-plinske kompanije Socar Elshad Nassirov danas su potpisali Memorandum o razumijevanju i suradnji između tvrtki. ČClan NO Bruce Anthony Bowers podnio je 8. ožzujka ostavku te mu je time i prestalo cčlanstvo. Predsjednik NO Zabe je Eric Hampel, a osim njega u Odboru je josš osam čclanova. Zubak Grupa ulaze 3 milijuna kuna u skolovanje zaposlenika. U sklopu Management Programa odrzat ce se predavanja i edukacija menagmenta, a predavanja ce drati profesori sa Harvarda,Stanforda, ETH Zuricha, Bocconija i drugih prestiznih sveucilita Hrvatske i inozemstva. Hypo Alpe-Adria-Bank je u prosloj godini ostvarila dobit prije oporezivanja od 326,5 milijuna kuna, to je znacajan porast u odnosu na 2011. kada je bruto dobit iznosila 54,9 milijuna kuna. Predstavljen 'Poduzetnicki impuls 2013'
Svrha programa je potaknuti brzi razvitak malog gospodarstva s ciljem novog zaposljavanja, povecanja konkurentnosti, izvoza i gospodarskog rasta. Tvrtka Viadukt je potpisala ugovor o izgradnji obalnog kolektora u Puli, investitor su Hrvatske vode, a vrijednost radova je 24,43 milijuna kuna (bez PDV-a). Europska investicijska banka na sjednici donijela odluku o odobrenju kredita Zracnoj luci Zagreb u vrijednosti od 120 milijuna eura. Sredstva EIB-a financirat ce projektiranje i izgradnju novog putncikog terminala. PETAK 15.03. Pocetak gradnje nove Kanditove tvornice u Industrijskoj zoni Nemetin. Rijec je o znacajnoj investiciji u regiji, i treba naglasiti da ce gradnjom ove tvornice zapravo zapoceti razvoj tvrtke u novim tehnoloskim i organizacijskim uvjetima – porucili su iz Kandita. Suska se o preuzimanju Croatia osiguranja od strane slovenskog Triglava, cime bi Trigalav posjedovao trecinu trzista osiguranja u regiji. SUBOTA 16.3. Zagrebacka banka najavila je danas da ce se glavna skupstina te banke odrzati 25. travnja, a Uprava i Nadzorni odbor dionicarima su predlozili da se cjelokupna proslogodisnja neto dobit u
iznosu od 887,6 milijuna kuna rasporedi u zadrzanu dobit. NEDJELJA 17.03. ZA ONE KOJI ZŽELE ZNATI VIŠSE:

Iz tvornice Ledo procurio amonijak zbog kvara na ventilu :( Na prvom rocistu u postupku predsteajne nagodbe za splitski Konstruktor inzenjering utvrdivane su trazbine vjerovnika, a taj ce se postupak nastaviti, odnosno nastavit ce se ispitno rociste. Na osnivackoj skupstini Udruzenja davatelja postanskih usluga, za predsjednika Udruzenja izabran je Drazen Breglec iz CityEX, Zagreb, a za zamjenika predsjednika Josip Udiljak iz Hrvatske poste Zagreb. Otvoren najveci DM u Zagrebu. Uz otvaranje novih prodavaonica i sirenje ponude bezreceptnih lijekova, dm je najavio i jacanje suradnje s hrvatskim dobavljacima. Trenutno dm suraduje sa 76 hrvatskih dobavljaca i nudi vise od 1.000 hrvatskih proizvoda. PONEDJELJAK 18.03. Dukat je izvijestio o preuzimanju 50,4 posto udjela u tvrtki Ljubljanske mlekarne, vodecem prerađivau mlijeka u Sloveniji Europska banka za obnovu i razvoj odobrila je 20 milijuna eura kredita u obliku potpore ponovnom pokretanju i modernizaciji proizvodnje u sisackoj zeljezari. Tu je kompaniju kupila talijanska kompanija Danieli, a njezina tvrtka kcer ABS pocinje uskoro s obnovom i modernizacijom. Nakon uspjesno provedenog stecaja, Pevec je otvorio novi prodajni centar u Makarskoj.
Kako javljaju iz kompanije, novi prodajni centar povrsine je oko 2,800 m2, a u njemu je zaposleno 30 djelatnika, za cija radna mjesta se kandidiralo 200 zainteresiranih. Uprava Brodosplita sastat ce se u utorak s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom i predstavnicima sindikata kako bi raspravili o nacinu zbrinjavanja zaposlenika Brodosplita u procesu restrukturiranja. Odlukom vecine vjerovnika prihvacen je financijski plan za restrukturiranje tri tvrtki u predstecajnom postupku Industrogradnje.
Kako stoji u obavijesti na Zagrebackoj burzi, prihvacen je financijski plan za Industrogradnja Grupu, Industrogradnja nekretnine te I Grupu. Nagodbeno vijećce donijelo je u ponedjeljak Zakljucčak o produljenju roka za dostavu izmijenjenog plana financijskog restrukturiranja Dalekovoda. BIT CE BOLJE,HVALA NA PAZNJI:)
Full transcript