Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Introductie in 4D-Planning

No description
by

Triode BV

on 16 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Introductie in 4D-Planning

Inzicht wat, waar en wanneer iets in uitvoering is;
Knelpunten duidelijk en bespreekbaar;
Voorkomen misverstanden over planning;
Begrijpelijk voor iedereen, zowel bestuurders als burgers;
Planning als communicatiemiddel.

Voordeel 4D: vanuit iedere positie, op ieder gewenst moment kan er een deelproject uitgelicht worden en knelpunten inzichtelijk worden gemaakt. Voordelen
van Visualisatie Triode
4D-Projecten In deze presentatie laten we enkele voorbeelden van de visualisatiemogelijkheden bij planningen zien. Triode BV En dit is het stationsgebied in 3D Beatrix Theater Hoog Catharijne OV-Terminal Doel 4D opdracht Triode Doel: 4D-kaarten die o.a. gebruikt worden voor presentaties en het analyseren van raakvlakken en knelpunten, zowel in ruimte als in tijd.

Product: 3D-bestand dat gekoppeld is aan actuele projectplanning

Visualisatiemethode : 4D maand-, kwartaal- en/of jaarkaarten Hier ziet u een aantal faseringsbeelden van het stationsgebied Utrecht Voor meer informatie of voorbeelden van 4D-planning kunt u contact opnemen met Triode B.V.

Wenckebachweg 47E
1096 AK Amsterdam

T 020-5304080
E info@triode.nl
W. www.triode.nl Meerjarenprogramma Bereikbaarheid Delft Stationsgebied Utrecht (4D) Binnenstad Nieuwegein (4D) Wateringseveld Den Haag Deventer Keizerslanden Palenstein Zoetermeer Overstad Alkmaar(4D) Harnaschpolder Delft Vlaardingen Babberspolder Binnenstad Alkmaar Ede Veluwse Poort Schiphol Airport Prorail Doel: Toegankelijke en begrijpelijke planning voor de interne organisatie van Prorail

Product: Faseringsbeelden ter ondersteuning van de (gedetailleerde) projectplanning

Visualisatiemethode: 2D- halfjaar kaarten Doel opdracht Triode Hier ziet u de faseringsbeelden van de OV-Terminal Utrecht Dit is het stationsgebied van Utrecht OV-Terminal Hoog Catharijne Beatrix Theater In de praktijk is het niet voor alle betrokkenen bij projecten dagelijkse kost om een planning te lezen en te doorgronden. Het visualiseren van een planning kan daarbij op verschillende manieren een handig hulpmiddel zijn. Ons bureau heeft de kennis en de instrumenten in huis om zowel kaartmateriaal als 3D-beelden te koppelen aan de tijd: 4D dus. Dit kan een goede ondersteuning bieden bij het bedenken, analyseren en optimaliseren van de uitvoeringsplanning en –fasering, zeker bij complexe projecten. Daarnaast is het een sterk instrument in de communicatie: het kan een planning voor iedereen duidelijk maken, bijvoorbeeld voor bestuurders of bij informatievoorziening naar het publiek.
4D-Planning Project Stationsgebied Utrecht Het Stationsgebied Utrecht wordt ingrijpend vernieuwd. Tot circa 2030 vinden in en rondom het Stationsgebied bouwwerkzaamheden plaats.

In het overzicht dat Triode maakt is de ontwikkeling van de projecten van alle betrokken partners gevisualiseerd.

De opgenomen bouwblokken zijn abstracties en de opgenomen planning in deze presentatie geeft niet de recente en correcte stand van zaken weer. Prorail OV-Terminal Één van de deelprojecten in het Stationsgebied is de
vernieuwing van de OV-Terminal door Prorail. Ook voor dit project maakt Triode aan de hand van 2D beelden de planning inzichtelijk.

Als alles goed verloopt, zal het nieuwe station in 2016 klaar zijn. Harderwijk Waterfront
Full transcript