Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

pixelation animatie

No description
by

Lukas Evers

on 2 September 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of pixelation animatie

pixelation animatie
Pixelation
Een Pixelation is het snel achter elkaar afspelen van een reeks foto’s van personen die telkens een beetje veranderen. Dit maakt normaal onmogelijke bewegingen mogelijk. Bij deze animatieworkshop spelen mensen de hoofdrol.

Voor het maken van zo een pixelation animatie heb je een fotocamera, statief en een groep deelnemers nodig. Er worden foto’s van deelnemers gemaakt die telkens een beetje van positie veranderen. Dit wordt telkens herhaald. Hoe kleiner de verschillen tussen de posities waarin de deelnemers staan, hoe duidelijker de beweging is. Het leuke aan Pixelation is om deelnemers bewegingen te laten maken die eigenlijk niet kunnen. Bijvoorbeeld de trap opvallen.

Uiteindelijk worden alle foto’s in de computer geladen en gemonteerd, om hier een aansprekende animatiefilm van te maken.
stop motion met mensen
Wat is Animatie
Wat is animatie?

Het woord "animatie" komt van het Franse woord animation, dat tot leven brengen betekent. Je brengt levenloze (dode) voorwerpen of tekeningen tot leven: Ze gaan bewegen. Althans, je denkt dat ze bewegen, want je ogen zien dat op de film. In werkelijkheid zie je heel snel achter elkaar geprojecteerde (stilstaande) foto's.de Opdracht
In groepjes van vier werk je deze periode werk je in de lessen Kunst & Media aan een korte film waarin pixelation in voor komt.
In het verhaal dat jullie bedenken speelt een vreemde ontmoeting een centrale rol. De titel staat dan ook vast: Strange Encounter. Die ontmoeting vindt plaats op school of in de directe omgeving van de school.

Maar hoe werkt het?
Voorbeelden
Voorbeeld film
Full transcript