Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Karakteristika të gjinisë.

No description
by

bejo bizhga

on 23 March 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Karakteristika të gjinisë.


Cestodi i rritur shkakton tenidoza.
Metacestodi shkakton metacestodoza
Rostrumi në rastet kur ka ka dy radhë gjemba.
Organet gjenitale paraqiten të thjeshta.
Vrimat gjenitale hapen në mënyrë të çrregullt anash proglotidit.

FA M I L J A TAENIDAE


Cestodi i rritur shkakton tenidoza.
Metacestodi shkakton metacestodoza
Rostrumi në rastet kur ka ka dy radhë gjemba.
Organet gjenitale paraqiten të thjeshta.
Vrimat gjenitale hapen në mënyrë të çrregullt anash proglotidit.

FA M I L J A TAENIDAE

Karakteristika të gjinisë.
Janë cestodë pa rostrum dhe pa grepa.

Taenia saginata

Përbujtësi. Njeriu tenidoza

Vendlokalizimi. Paraziton në zorrët e holla e holla.

Pëmundesi i metacestodit gjedhi Cysticercus bovis (cisticerkoza e gjedhit).
Të dy format gjenden në Shqipëri.

Gjinia Taeniarhynchus .


Cestodi i rritur shkakton tenidoza.
Metacestodi shkakton metacestodoza
Rostrumi në rastet kur ka ka dy radhë gjemba.
Organet gjenitale paraqiten të thjeshta.
Vrimat gjenitale hapen në mënyrë të çrregullt anash proglotidit.

FA M I L J A TAENIDAE

Karakteristika të gjinisë.
Janë cestodë pa rostrum dhe pa grepa.

Taenia saginata

Përbujtësi. Njeriu tenidoza

Vendlokalizimi. Paraziton në zorrët e holla e holla.

Pëmundesi i metacestodit gjedhi Cysticercus bovis (cisticerkoza e gjedhit).
Të dy format gjenden në Shqipëri.

Gjinia Taeniarhynchus .
Full transcript