Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

CN 2ESO Llum i so

No description
by

Vicent Ramiro

on 26 May 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of CN 2ESO Llum i so

Aplicacions del so i la llum
Contaminació acústica i lluminosa Llum i so introducció i tasca Les característiques que defineixen les ones sonores i les ones lluminoses permeten utilitzar-les en alguns aparells amb diverses finalitats. Així mateix, quan un so és molest per a les persones, impedeix que les activitats humanes es facin de manera correcta o resulta perjudicial per al medi ambient, passa a anomenar-se soroll. Igualment, l'halo de llum que s'estén de nit sobre alguns nuclis urbans com a conseqüència de l'ús inadequat de la il·luminació és la contaminació lluminosa.

Per parelles o grups de tres, fareu un mural sobre alguna de les aplicacions de la llum (periscopi, lents, fibra òptica, càmera fotogràfica, microscopi, o d'altres) o el so (sonar, ecografies, discos de vinil o CD, o d'altres), o sobre la contaminació acústica o lumínica. PROCÉS I RECURSOS
Si es tracta d'una aplicació de la llum o el so:
En quina propietat de les ones es basa aquest aparell per funcionar? Quin és l'aspecte i el funcionament de l'aparell? Inclogueu imatges explicatives. Des de quan es fa sevir? Ha canviat de forma o ha incorporat noves funcions? Quines són les seues utilitats i aplicacions a la nostra vida diària? Fiqueu exemples reals. Fins i tot, si està a les vostres mans, podeu elaborar-ne un de senzill.

Si es tracta de contaminació acústica o lumínica:
En què consisteix? Quines són les seues causes? I les seues fonts? De quina manera podem evitar o minimitzar aquesta contaminació? Busqueu exemples reals propers a vosaltres. Si podeu, inclogueu imatges realitzades per vosaltres. AVALUACIÓ L'últim dia, exposareu el mural a la resta de la classe, fent una petita explicació sobre el vostre treball. Avaluarem les exposicions de la següent manera:
Excel·lent: el mural i l'explicació són molt bones. Parlen amb fluidesa i coneixen els conceptes.
Notable: el mural i l'explicació són bones. Parlen bé, no llegeixen massa a la presentació o a un guió.
Bé: el mural i l'explicació no estan malament. Saben de què parlen però quasi tot ho estan llegint.
Suficient: el mural i l'explicació poden ser millors. Llegeixen molt, no semblen controlar massa els conceptes.
Insuficient: el mural i l'explicació són un desastre. No parlen, o no saben de què parlen. CONCLUSIÓ L'estudi de les ones ens permet obtenir-ne beneficis a la nostra vida quotidiana. Així mateix, una mala pràctica a les nostres activitas pot repercutir negativament sobre el nostre entorn, en forma d'impactes com ara la contaminació. A partir del que has aprés fent el teu treball i escoltant les intervencions dels teus companys, a quines conclusions arribes pel que fa als següents temes?

Hem vist que la investigació dels fenòmens naturals pot millorar la nostra qualitat de vida. Et sembla que ja està tot inventat o encara veurem nous estris que apliquen els coneixements científics per fer-nos la vida millor en el futur? Trobes que la investigació és important per al desenvolupament d'una societat?
També hem comprovat que algunes activitats provoquen molèsties acústiques o lumíniques. Quina mena de planificació d'aquestes activitats s'hauria de fer per disminuir aquestes molèsties? Creus que l'educació de la població és important per a reduir aquest impacte? Busca alguns exemples en què siga així. Ciències naturals 2n ESO Departament de Ciències
Seminari de Biologia i Geologia Vicent Ramiro de Molina Llum i so Bona feina! El vostre mural ha de respondre les qüestions següents: Podeu obtindre la informació a partir del llibre de text o d'altres fonts. En tot cas, haureu d'incloure al mural la font d'on heu obtingut la informació que heu utilitzat (això inclou les imatges).
Full transcript