Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

India

No description
by

andreea 101

on 5 January 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of India

IN
D
IA

INDIA
FAUNA
Leopardul zăpezilor
Panda roşu
Antilope tibetane
Fauna Indiei este cu totul remarcabilă prin diversitatea speciilor. Pe lângă leopardul zăpezilor, un animal intrat deja în legendă, unul dintre cele mai interesante animale de pe teritoriul indian este panda roşu. De asemenea, puteţi vedea în libertate şi antilope tibetane, iaci, ţapi sălbatici şi ibex, iepuri de câmp, marmote, urşi negri şi bruni, cerbi, rinoceri, păunul indian, elefanţi indieni, faimoşii tigrii Bengalezi care au stârnit interes şi fascinaţie, lupi, şacali şi gazele. În India trăiesc şi câteva specii de maimuţe, mai ales macaci şi languri. În deltele râurilor sunt păsări de baltă, raţe şi gâşte sălbatice, crocodili, în ape – diverse specii de peşti şi crustacee, crabi, în unele locuri chiar şi delfini. Pe teritoriul indian trăiesc 240 de specii de şerpi, dintre care 50 sunt otrăvitoare. Cele mai răspândite specii sunt cobra, pitonul şi Vipera lui Russel, cel mai perculos şarpe din sudul Asiei.
Iacul
Ibex
Păunul
indian
Elefanţi indieni
Tigri bengalezi
Şacal
Gazela
Macacul
Langurul
Vipera lui Russel
INDUSTRIA
La nivel mondial, India este un important producător de cărbuni, minereu de fier, bauxită, diamante şi sare. Este in creştere producţia de petrol şi gaze naturale. Industria prelucrătoare plasează India între primele zece ţări ale lumii ca valoare a producției. Predomină încă ramurile tradiționale: textilă (îndeosebi prelucrarea bumbacului; locul 2 pe glob) si alimentară (este cel mai mare producător mondial de zahar şi unt). S-a afirmat puternic industria constructoare de mașini, care produce o gama variata: de la tractoare, locomotive şi vapoare până la sateliți artificiali, fiind una dintre puţinele ţări care au dezvoltată industria cosmică. India are şi o puternică industrie cinematografică. Ocupa locul 2 pe glob in domeniu, după S.U.A., orașul Mumbai fiind supranumit „Hollywood-ul Indiei”.
ECONOMIA
Economia Indiei este a noua din lume în funcție de PIB (produsul intern brut) și a patra din lume după paritatea puterii de cumpărare. După trecerea, în 1991, la o economie de piață, India a avut o creștere economică accelerată. În ciuda acestor progrese, India încă se confruntă cu o rată crescută a șomajului, mari inegalități sociale și malnutriție pe scară largă.
POPULAŢIA
Tata Nano, cea mai faimoasă firmă constructoare de maşini din India, şi una dintre cele mai cunoscute din lume.
Populația este foarte mare, de cca 1.100.000.000 de locuitori, densitatea fiind mare (300 loc./kmp). Populația actuală a Indiei este formată din 2 mari grupe: în sud populații Dravidiene, iar în nord Indo-Europene(care au venit aici acum 3500 de ani).
În India, limbile oficiale sunt limba engleză și limba hindi, dar se vorbesc și alte 200 de limbi. Predomină hinduismul (84% din populație), fiind urmată de islamism. Alte religii sunt: jainismul, sikhismul (cca 25.000.000 din populația totală a Indiei), creștinismul (cca 24.000.000 din populația totală a Indiei), budismul.
Sari-ul (sau saree) este veşmântul tradiţional al indiencelor. Încă din cele mai vechi timpuri, India este renumită drept ţara mătăsurilor, caşmirului şi ţesăturilor fine. Interesant este faptul că aspectul sari-ului diferă de la o zona la alta a Indiei, atât în ceea ce priveşte dimensiunea, cât şi în ceea ce priveşte motivele. Poate fi dintr-o singură piesă, tip rochie, sau din două, gen pantaloni şi tunică. îmbracarea lui necesită foarte multă îndemanare şi este o adevarată artă. Este singurul costum din lume care nu se coase.
ÎMBRĂCĂMITEA TRADIŢIONALĂ
India este o ţară cu o diversitate imensă, cu năzuinţe distincte, cu vaste şi disparate convingeri, cu obiceiuri foarte deosebite şi o veritabilă sărbătoare a opiniilor. Orice încercare de a vorbi despre cultura ţării, despre istoria sau politicile ei contemporane trebuie inevitabil să implice o selecţie considerabilă.
Dothi sunt pantaloni purtaţi de locuitorii satelor, în special, şi se îmbracă cu ajutorul unei centuri ornamentate sau nu.
Pe lână Dhoti ei mai poartă o camaşă sau un tricou.
Sherwani este o jachetă lungă fixată cu nasturi ,este peste genunchi şi are guler.
Ea e purtată cu pantaloni strâmţi în ziua nunţii.
Un accesoriu care nu trebuie sa lipsească este eșarfa.
Turbanul indian sau Pagri e purtat fie in stilul Taqiyah, fie Gandhi pe cap, dar nu numai.

Dansul
Dansul indian clasic are ca regulă folosirea fiecărei părţi a corpului pentru ca, împreună cu muzica, să spună o poveste. Mişcările se aseamană cu cele ale unui dansator care jonglează cu focul. Gesturile expresive sunt folosite ca o cale de comunicare. Dansul are atât o parte feminină, graţioasă, cât şi una masculină. Este un dans în varianta indiana a stilului chinezesc Yin şi Yang.
TRADIŢII INDIENE
Mâncarea tradiţională indiană este foarte condimentată şi colorată. Iaurt cu condimente, orez cu castane, branza de oaie…acestea sunt alimentele care se gasesc, de obicei, la o masă. Pâinea este o lipie, facuta dupa reţea tradiţională. La o masă a indienilor nu veţi folosi tacâmuri. Mâncarea se serveşte cu mâna dreapta. Nu băgaţi degetele în gură! Împingeţi mâncarea cu degetul mare.
Mâncarea tradiţională indiană
Încalţămintea se lasă întotdeauna la uşă atunci când intraţi într-un templu hindus. Dacă planuiţi să vizitaţi astfel de obiective, încaltaţi-vă mai bine cu nişte papuci sau alte încălţări care pot fi puse şi scoase foarte uşor. De asemenea, locuitorii din India umblă întotdeauna desculţi in casă.
Încălţămintea
Vacile, animale sacre
Vacile sunt sacre în India. Să nu fiţi surprinşi când le veţi vedea umblând libere pe străzi, îngreunând traficul. Aceste animale sunt considerate ca fiind aducătoare de noroc şi belşug şi sunt percepute asemenea unor zei, fiind simbolul viu al Mamei Pământ. Cei doi zei, Shiva şi Vishnu au contribuit la sporirea ideii de sfinţenie a vacilor, pentru că Shiva se deplasa pe vaca, iar Vishnu s-a încarnat în cireada de vite Krishna.


HOLI
Sărbatoarea Holi este una dintre cele mai importante sărbători din India. Este o sărbatoare a culorii, celebrate primăvara. In prima noapte, zeiţa cea rea, Holika este arsă simbolic, iar in ziua urmatoare, petrecăreţii aruncă pudra colorată unul asupra altuia. Oamenii poartă veştminte albe şi se strâng în jurul focului pentru a-I aduce laude zeului Krishna.

Nunta
În India culoarea de doliu nu e negrul, ca în Europa, ci albul. Înmormântările sunt în mod tradiţional evenimente de o mare tristeţe şi seriozitate, aşa încât, dacă se întâmplă să fiţi martorul unui astfel de ritual, încercaţi să păstraţi tăcerea şi să aveţi un comportament rezervat. În nici un caz nu faceţi fotografii. În cadrul înmormântărilor hinduse, trupurile răposaţilor sunt arse în locuri special rezervate şi în prezenţa rudelor.
Înmormântările
Nunţile tradiţionale indiene sunt evenimente cu adevărat fastuoase, care respectă toate ritualurile străvechi, inclusiv culoarea roşie a sari-ului purtat de mireasă în timpul ceremoniei. Dacă se iveşte vreodată prilejul de a participa la un astfel de eveniment, vă recomandăm să o faceţi–va fi o experienţă cu adevărat exotică şi irepetabilă.

VEGETAŢIA
Vegetația reflectă marea etajare în altitudine a reliefului și diversitatea regimului precipitațiilor:

1.Pădurea tropicală deasă, în deosebi pe Coasta Malabar (vestul Peninsulei Indiene) și în extremitatea nord-estică (Assam)
2.Pădurea de conifere (în Munții Himalaya)
3.Savana (îndeosebi în Câmpia Gangelui)
4.Stepa cu maracini (mai ales în Podișul Deccan)
5.Vegetație deșertică (Deșertul Thar)
1. În India există 17 limbi oficiale și 844 de dialecte.
2. India era una dintre cele mai bogate țări din lume până la invazia britanică de la începutul secolului al 17-lea.
3. În această țară s-a inventat sistemul numeric de astăzi, iar Aryabhatta este omul de știință care a inventat cifra 0.
4. Șahul a fost inventat în India.
5. India este cea mai mare țară democrată din lume și una dintre cele mai vechi civilizații.
6. Aici există cele mai multe moschei. Cu un număr de 300.000 de lăcașe de cult de acest gen, India are mai multe moshei decât întreagă lume musulmană.
7. Până în anul 1986, numai în India se puteau găsi diamante.
8. India are cele mai multe oficii poștale din lume.
9. India este una dintre ultimele 3 state care mai au un regiment de cavalerie (soldați pe cai).
10. Procesul de cristalizare a zahărului din trestia de zahăr a fost descoperit în India, în perioada Gupta, în anul 350.
11. Cea mai veche clădire din Asia este situată în India: Sanchi Stupa.
12. Prima cale ferată din lume a fost construită de doi indieni.
13. Când mergeau la luptă, regii indieni le puneau trompe cailor pentru că în acest fel elefanții trupelor adverse nu îi mai atacau, crezând că aceștia sunt pui de elefant.
14. După Statele Unite ale Americii, în India se află cei mai mulți vorbitori de limba engleză.
15. India are cel mai redus număr de prizonieri din lume în raport cu populația țării.
16. Poșta Indiei oferă clienților săi posibilitatea de a le fabrica timbre personalizate cu fața lor.
17. Valoarea numărului "Pi" a fost calculată de matematicianul indian Budhayana în secolul al 6-lea.
Hidrografia
Rețeaua hidrografică este influențată de cele trei mari unități de relief și climă. Principalele fluvii sunt Gange și afluentul său, Brahmaputra. Ambele cu izvoarele în Himalaya, se varsă în Golful Bengal printr-o imensă deltă comună. Au debite bogate, sunt navigabile și favorizează irigațiile. Râurile din Podișul Deccan sunt mai scurte (cel mai lung fiind Godavari care nu depășește 1500 km) și au debite variabile.
Gange
Brahmanputra
Relieful Indiei poate fi împarţit in 3 zone distincte: zona Munţilor Himalaya în nord, platoul peninsular în sud şi mările câmpii ale bazinelor fluviale ale Indusului şi Gangelui în nord-vest respectiv în nord-est. Munţii Himalaya se desfăşoară pe teritoriul indian pe o lungime de aproximativ 2400 km culminând la 8611 metri altitudine(Godwin Austen-Karakorum), oferind puţine trecători.
Sectorul peninsular al Indiei este dominat de Podişul Deccan, format din platouri cu altitudini de 400-500 metri, fiind mărginit la est şi vest de lanţurile munţilor Gaţi.
De-a lungul coastelor peninsulei se întind câmpiile litorale Malabar în vest, fiind o câmpie lagunară îngusta şi câmpia Coromandel, in est , o câmpie joasă şi nisipoasă.
Câmpia Indo-Gagetică este formată din aliviunile fluviilor Indus, Gange şi Brahmaputra, fiind una dintre cele mai întinse câmpii dim lume(peste 2000 km).
RELIEFUL
Munţii Himalaya
Vârful Godwin Austen-Karakorum
Podişul Deccan
Câmpia Indo-Gangetică
POZIŢIE GEOGRAFICĂ
India este o ţară situată în Asia de Sud, în
emisfera nordică.
Vecini:
-Oceanul Indian:sud, est şi vest (Marea Arabiei);
-Sri Lanka:sud-est;
-Pakistan:nord-vest;
-Nepal:nord;
-China:nord;
-Birmania (Uniunea Myanmar):est.Clima
Este predominant tropical-musonică.Configuraţia geografică şi geologică unică a Indiei îi influenţează puternic climatul; acest lucru se manifestă în mare parte în regiunea himalayană în nord şi în deşertul Thar în nord-vest. Astfel clima Indiei este o alternanță de ierni reci și uscate (octombrie-martie), veri toride și uscate (aprilie-iunie) și anotimpuri musonice, cu ploi torențiale. Iarna temperaturile scad în multe zone către zero grade, în partea de sud vremea fiind mai blândă. Vara se pot înregistra până la 49 °C; în sud nu este chiar așa de cald. Perioada toridă se încheie odată cu începutul anotimpului musonic, ploios, în luna iunie.
Solurile
Deoarece este o ţară a marilor contraste
geografice, se găsesc mai multe tipuri de soluri:
-soluri de munte(Munţii Himalaya);
-roci dezagregate şi alterate(Deşertul Thar);
-sol vertic(vestul Podişului Deccan);
-sol roşu de savană(estul Podişului Deccan);
-sol hidromorf(Câmpia Indo-Gangetică).
Resurse minerale: huila, lignit, gaze naturale, minereu de fier, mangan, crom, argint, plumb, cupru, azbest, sare.
Resurse agricole: grâu, porumb, orez, mei, fasole uscată, mazare uscată, linte, soia, trestie de zahăr, cauciuc natural, tutun, susan, cartofi, tomate, conopidă, nuci de cocos.
Resurse
ATRACŢII TURISTICE
Taj Mahal
Taj Mahal este una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne. Este situat În oraşul Agra. Construcţia a fost ridicată de împaratul şah Jahan în memoria iubitei sale soţii, Mumtaz Mahal şi a fost gata în anul 1653. 20.000 de muncitori au muncit zi şi noapte vreme de 20 de ani pentru a-i oferi şahului un monument perfect, din marmura alba. Taj Mahal este, in fapt, un întreg complex ce adaposteşte alte cateva construcţii uimitoare – o moschee, o casa de rugaciuni, câteva grădini.

Templul Lotus
Templul de cult Lotus este o construcţie modernă, aflată într-un cartier din Delhi, India. Monumentul, cunoscut şi sub numele de Templul Lotus, este format din 27 petale de marmură şi poate adăposti până la 1.300 de persoane. Templul a fost deschis în 1986 şi este considerat un fel de Taj Mahal modern şi este locul în care sunt bineveniţi adepţii oricarei religii.
Peşterile elefanţilor
Peşterile elefanţilor (Mumbai) – situate la doar 9 km de oraşul Mumbai, aceste peşteri datează de pe vremea regilor Silhara (810-1260) şi reprezintă locul în care arta indiană şi-a găsit cel mai bun mijloc de reprezentare, în special dacă ne gândim la relieful masiv din peştera centrală. In peşteri se găsesc o mulţime de sculpturi, reliefuri şi chiar un micuţ templu din piatra, dedicat zeului Shiva.Goa este unul dintre cele mai mici state ale Indiei şi este supranumit “paradisul plajelor”. Goa se întinde de-a lungul Mării Arabiei, pe o distanţă de 131 km şi cuprinde unele dintre cele mai frumoase plaje ale lumii, cu nisipuri albe şi ape turcoaz. Plajele din Goa oferă posibilitatea practicării sporturilor nautice şi delectării cu ceaiurile locale.
Plajele din Goa
Parcul Naţional Gir
Parcul Naţional Gir, din India este situat în pădurile uscate şi dealurile stâncoase aflate la sud-est de un oraş numit Junagadh, în statul Gujarat. Este înconjurat de Adăpostul pentru Fauna Sălbatică Gir, care a fost înfiinţat în 1965 Parcul şi adăpostul însumează 1.410 kilometri pătraţi, habitatul natural al ultimelor exemplare sălbatice de leu asiatic.
Valea florilor
Acest minunat loc, cu o lungime de 8 km, este situat în Munţii Himalaya, pe înălţimile masivului Uttaranchal la o altitudine de 3600 metri faţă de nivelul mării. Este un loc splendid, protejat de munţi înzăpeziţi.
Complet îngheţată în lunile mai reci, valea înfloreşte în toată splendoarea ei în lunile mai calde.În aceste perioade, localnicii cred ca zânele s-au întors pentru a vizita locul. A fost declarat parc naţional in 1982.
Bollywood
Bollywood este supranumele caselor de filme în limba hindu. Producția filmelor are loc în Mumbai (Bombay). Denumirea „Bollywood” a apărut prin anii 1970, fiind dată după numele studiourilor americane din Hollywood. „Bombay” este numele vechi al orașului indian „Mumbai”. Cetățenii indieni dezaprobă porecla „Bollywood”, ei nefiind de acord cu denumirea de origine străină. Studiourile mai cunoscute de aici sunt Filmalaya și Film City; ele produc anual circa 200 până la 250 de filme în limba hindu.
Proiect realizat de:
-Dubei Irina
-Gheţău Melania
-Ianiţchi Claudia
-Mironiuc Raluca
-Moţoc Simona
-Puiu Andreea

Personalităţi din India
Maica Tereza-călugăriță catolică de origine albaneză care a fondat ordinul Misionarii Carității în Kolkata (Calcutta),India în 1950. Timp de peste 45 de ani, ea a îngrijit săracii, bolnavii, orfanii și muribunzii, conducând și extinderea Misionarilor carității, mai întâi în toată India, apoi și în alte țări.A primit Premiul Nobel pentru Pace în anul 1979.
Citate celebre:


"Noi credem că ceea ce facem e doar o picatură în ocean. Dar oceanul ar fi mai mic fără acest strop."
"
Foamea de dragoste este mult mai greu hranită decât foamea de pâine."

"Am descoperit paradoxul că, dacă iubeşti până când doare, acolo nu exista durere, ci şi mai multă dragoste."
"Ştiu că Dumnezeu nu-mi va da nimic din ceea ce nu pot duce. Mi-ar placea doar ca El sa nu aibă chiar atâta încredere în mine."
Mahatma Gandhi se numără printre cele mai fascinante personalităţi ale secolului XX. Atitudinea sa non-violentă împotriva discriminării din Africa de Sud şi India l-a tranformat, împreună cu învăţăturile sale, într-una din cele mai importante modele ale umanităţii. El a inspirat nenumăraţi oameni - nu în ultimul rând, pe luptătorul american pentru drepturile civile Martin Luther King.
Indira Gandhi (n. 19 noiembrie 1917 – d. 31 octombrie 1984) a fost prim-ministru al Indiei din 19 ianuarie 1966 până la 24 martie 1977, și, din nou, din 14 ianuarie 1980 până la asasinarea ei pe 31 octombrie 1984. In aceasta perioada, India a devenit cea mai tanara putere nucleara mondiala. Fiica primului prim ministru al Indiei, Jawaharlal Nehru, și mamă a altuia, Rajiv Gandhi, Indira Ghandi a fost unul dintre cei mai notabili și controversați lideri politici. În ciuda numelui faimos, nu există nici o legătură de rudenie cu Mahatma Gandhi.
Full transcript