Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

LOTTE & TOTTE KLAGE GUIDE

No description
by

C D

on 26 November 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of LOTTE & TOTTE KLAGE GUIDE

KLAGEPROCEDURE DIN KLAGE KLAGEFRIST: 4 UGER ! Du skal klage inden der er gået 4 uger fra den dag, du fik besked om afgørelsen i din sag. AKTINDSIGT Det kan være en god ide at søge om aktindsigt, inden du skriver og sender din klage. Du kan anmode kommunen eller jobcentret om aktindsigt i din sag - så du kan få det fulde overblik over hvilke dokumenter de er i besiddelse af samt referater af telefonsamtaler mv. Retten til aktindsigt som part i en sag (hvilket du er) følger af forvaltningslovens § 9. Hvis du ikke allerede har modtaget en skriftlig begrundelse for afgørelsen, kan du også bede kommunen eller jobcentret om en sådan. Du har ret til at modtage den skriftligt. DOKUMENTATION Der er ingen formelle dokumentationskrav til en klage. Principelt er det nok, at du skriver til kommunen eller jobcentret at du ønsker at klage over afgørelsen i din sag - så skal de genbehandle den.

MEN som udgangspunkt er det en god ide, at du medsender så meget dokumentation som muligt der understøtter din klage. Du skal være opmærksom på, at du kun har ét skud i bøssen, så du skal være sikker på at du har alt med i klagen. På den måde sikre du, at beskæftigelsesankenævnet bliver oplyst om alt relevant, hvis din sag går videre til dem.
Dokumentationen er vigtig da de ikke har været inde over sagen tidligere og derfor ikke kender dig eller din baggrund for at klage. ET skud i bøssen • Oversigt over kontaktforløb med sagsbehandler. Datoer for personlige møder, telefonsamtaler og sendte/modtagne mails. EKSEMPELER • Referat fra telefonsamtale med sagsbehandler. • Journaloversigt fra kommunen (i dette tilfælde relevant, da den viste flere fejl i sagsbehandlingen) • Udtalelse fra privat læge
• Udtalelse fra psykolog JOBCENTER/KOMMUNEN Hvis din sag er blevet behandlet af kommunen eller jobcentret, skal du i første omgang sende din klage til jobcentret. Hvis de ikke vil revurdere afgørelsen af sagen, sendes den videre til Beskæftigelsesankenævnet i regionen. Det betyder, at du skal ringe, skrive eller møde personligt ved kommunen for at klage. Du kan også sende en e-mail med digital signatur. Hvis det er jobcentret, der har truffet den afgørelse, du vil klage over, skal du tilsvarende henvende dig til jobcentret. Jobcentret kigger så på din sag igen, for at beslutte, om de har grundlag for at give dig helt eller delvist medhold i din klage. Hvis Jobcentret fastholder sin afgørelse, sender de selv klagen videre til den beskæftigelsesministeriet. HOLD FOKUS KEEP IT CLEAN BESKÆFTIGELSESANKENÆVNET Beskæftigelsesankenævnet behandler altid din klage fuldstændigt uafhængigt af, hvad du eller kommunen har at sige om sagen og den tidligere afgørelse heri. Beskæftigelsesankenævnet kan vælge at træffe disse afgørelser i din klagesag : • De kan afvise at behandle din klage.• De kan fastholde den afgørelse, som jobcentret tidligere har truffet i din sag.• De kan sende din sag hjem til jobcentret med et påbud om, at genbehandle sagen.• De kan ophæve jobcentres afgørelse i din sag.• De kan ændre jobcentrets afgørelse i din sag. Beskæftigelsesankenævnets afgørelse i din sag skal altid begrundes og meddeles dig skriftligt. Hold et klart fokus i din klage så det er tydeligt at du klager over selve afgørelsen i din sag. Dette kan du f.eks. gøre ved at lave et afsnit i klagen hvor du i punktform beskriver hvorfor du klager.

Som grundregel er det en gode ide kun at klage over det der kan gøres noget ved - altså afgørelsen som kan ændres.
Et dårligt forløb hos en sagsbehandler kan ikke ændres, men du kan efterfølgende bede om at få en ny sagsbehandler, men det skal ikke være en del af din klage da det ikke er noget beskæftigelsesankenævnet kan dømme i. VÆR GRUNDIG Du har som nævnt kun ét skud i bøssen når det kommer til at klage.
Så selvom det er en hård proces, er det en god ide at bruge din tid og være grundig så du sikre dig, at du sender en fyldestgørende klage og at alle relevante oplysninger er med, hvis klagen bliver sendt videre til beskæftigelsesankenævnet. STÅ PÅ DIN RET DER SKER FEJL ALLE STEDER - OGSÅ HOS JOBCENTRET!

Derfor er det vigtigt, at du står på din ret hvis du oplever at du/din sag bliver uretfærdigt behandlet. I visse tilfælde kan det vise sig, at der er tale om tekniske fejl eller fejl i sagsbehandlingen som danner baggrund for afgørelsen i din sag.
Du skal derfor ikke give op og tænkte, at du alligevel ikke kan vinde over "systemet", men derimod stå på din ret. HER KAN DU FÅ HJÆLP OG GODE RÅD A. Hertzums Vej 2Postboks 5134
8000 Aarhus C
Telefon 70 22 93 30 aarhus@socialretshjaelp.dk

Kontaktinformationer
Du kan altid kontakte DSR pr. telefon eller møde personligt op i åbningstiderne.
Alternativt kan du sende DSR et brev eller en e-mail døgnet rundt.
Såfremt du vælger at kontakte DSR pr. e-mail eller post, er det vigtigt, at du skriver tydeligt, hvad det er, du ønsker hjælp til - så de kan rådgive dig bedst muligt.
Skriv eventuelt dit telefonnummer, hvis du ønsker, at de skal ringe dig op. Da DSR får mange henvendelser dagligt, kan der gå op til 48 timer, før de vender tilbage på din henvendelse - de bestræber os dog altid på at kunne svare fra dag til dag
Åbningstider
Mandag-Torsdag 9.00-17.00
Fredag 9.00-16.00 (eller efter aftale)
Webside: http://www.socialeretshjaelp.dk Vester Allé 8
8000 Aarhus C
Telefon 86 19 47 00
Århus Retshjælp giver private borgere gratis, grundlæggende juridisk rådgivning, og under visse betingelser indleder vi sagsbehandling.
For at få hjælp skal du som udgangspunkt henvende dig personligt i retshjælpen i vores åbningstider.
Dog giver de telefonisk rådgivning mandag – torsdag fra 11.30 – 12.30 på telefon 86 20 82 70.

Åbningstider
mandag-tirsdag 13.00-16.00
onsdag-torsdag 13.00-16.00
fredag 10.00 - 13.00
Webside: http://www.aarhusretshjaelp.dk/ Den Sociale Retshjælp Aarhus Retshjælp
Full transcript