Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description
by

Simon Frederiksen

on 20 March 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

Alle kulhydrater er opbygget af de byggesten som kaldes mono-sakkarider. Mono-sakkariderne kan have forskellig form, men de mest betydningsfulde er sekskantede og har formlen C6H12O6.
Mono-sakkarider Kulhydrater er organiske stoffer, som består af Hydrogen atomer (H), Kulstof atomer (C) og Oxygen atomer (O). Kulhydrater er det, man får mest af ved kosten, og de kan være sammensat i store eller små molekyler. Kulhydrater er opdelt i forskellige sakkarider.

De er opdelt i mono- di- og polysakkarider. Kulhydrater Kulhydrater Teori Om Kulhydrater Monosakkarider er det mindste sakkarid af dem alle, og er også byggestenen for de andre to. Monosakkaridet er kun 1 sakkarid, som også lidt giver sig selv da "mono" betyder 1. Monosakkarider er dog det sakkarid der hurtigst forbrændes da det går direkte ned og forbrændes med det samme, da det er det mindste kulhydrat af dem alle og derfor ikke behøver at blive spaltet af enzymerne og syrerne. Det kan bruges hvis man har brug for hurtig energi til fx sport, men man skal dog være opmærksom på at energien hurtigt forbruges. Tre forskellige monosakkarider kunne være glukose (druesukker), fruktose (frugtsukker) og galaktose (mælkesukker). Det der adskiller monosakkariderne fra hinanden er at sakkariderne, ikke er opbygget på samme måde. Med det mener jeg at den kemiske formel, er den samme, men atomer er sat forskelligt sammen. Di-sakkarider Hvis mono-sakkarider kobles sammen to og to, dannes de såkaldte di-sakkarider. Ved sammenkoblingen fraspaltes et vandmolekyle.

To monosakkarider kan forbindes sammen til et disakkarid. De almindelige disakkarider er sakkarose, laktose og maltose.Formlen for disse disakkarider er C12H22O11. Forbindelsen mellem de 2 monosakkarider resulterer i at H2O (vand) spaltes fra.
Poly-sakkarider Polysakkarider er komplekse kulhydrater. De er polymerer dannet af mange monosakkarider – dog mindst tre – sat sammen af glykosidbindinger. De er normalt amorfe, uopløselige i vand og smager ikke sødt som mange mono- og disakkarider.
Full transcript