Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Funcions de la imatge

No description
by

Teresa Bardera

on 28 March 2011

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Funcions de la imatge

Informativa Expressiva Estètica Decorativa Exhortativa Descriptiva Imatges (dibuixos, fotografies, vídeos, etc, ) de caràcter científic i tècnic que proporcionen una descripció d'un objecte o d'un procés, de manera objectiva i rigorosa, evitant qualsevol interpretació subjectiva.

Exemples: mapes geogràfics, els plànols arquitectònics, dibuixos del cos humà, imatges amb instruccions de muntatge o parts d’un objecte, ... Funcions de la imatge També anomenada referencial.
L’objectiu de les imatges és informar. Poden il•lustrar un text o una notícia. Estan centrades en el missatge, intentant que aquest sigui el més clar possible, ràpid i senzill possible.

Exemples: un plànol del metro, senyals de trànsit, vídeos o documentals educatius, imatges esquemàtiques com els pictogrames, les icones, ... Anomenada també emotiva.
Les imatges transmeten emocions i sentiments i indueixen a una reflexió personal. La imatge busca la bellesa amb sentit artístic i estètic. Són imatges que valen per si mateixes, que comuniquen la idea d’un model definit de bellesa.

Exemples: imatges d'obres d’art i fotografies artístiques. Són imatges que, tot i tenir una funció estètica, compleixen una funció merament de decoració.

Exemples: estampats de roba o de paper, fons de pantalla, ... També anomenada conativa o apel•lativa.
És aquella relacionada amb la persuasió i amb l'objectiu de convèncer.

Els missatges publicitaris són els usuaris per excel•lència d'aquesta funció. La publicitat intenta cridar l'atenció del receptor o espectador per provocar en ell una resposta positiva (comprar, pensar o actuar). Fàtica Es tracta d'aquella que té com a objectiu cridar l'atenció. És molt freqüent en l'ús de contrastos, en les grandàries i igual que la conativa és molt utilitzada en els missatges publicitaris. a tenir en compte... -Moltes imatges no tenen una única funció.

-Seleccionem les imatges segons l'objectiu que pretenem. com a futurs/es mestres... -Conèixer les funcions de les imatges ens permet fer millors propostes didàctiques i orientar millor els alumnes.

-Quines activitats podríem realitzar relacionades amb les funcions de les imatges?
Full transcript