Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Insectes

No description
by

pol martinez

on 8 February 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Insectes

ELS INSECTES
Victor Bou
Alejandro Valencia
Pol Martinez
El gameto femenino, fertilizado o no por el espermatozoide del macho, recibe el nombre de huevo. La hembra deposita el huevo en un lugar adecuado. En el interior de este huevo se produce la embriogénesis, y de él surge un insecto inmaduro que sufre varias transformaciones hasta llegar al estado de adulto o imago. Existen algunas excepciones a esta norma.
GRÀCIES
PER LA
VOSTRA ATENCIÓ

PREGUNTES?
OVIPARO: es la capacidad de los insectos de reproducirse mediante huevos
INDEX
QUÈ SÓN ?
REPRODUCCIÓ
RELACIÓ
NUTRICIÓ
CARACTERÍSTIQUES GENERALS
CURIOSITATS
BIBLIOGRAFIA
QUÈ SóN ?
Són el grup animal amb major nombre d'espècies i més estès al planeta amb aproximadament un milió d'espècies descrites (l'estimació de les no descrites arriba a 6 milions)
Els insectes són invertebrats artròpodes.
Es tracta d'un grup d'invertebrats que pobla els hàbitats més diversos, fins i tot el mar, encara que amb un petit nombre d'espècies. Podem trobar insectes a l'interior de grutes, al nivell del mar i en els cims de major altitud. Les seves formes difereixen considerablement. Algunes espècies poden considerar-se de gran bellesa, com les papallones i libèl · lules i altres són qualificades com repulsives (encara que depèn de les persones i de cada societat en concret).
LA REPRODUCCIÓ
La majoria de les espècies d'insectes tenen sexes separats, morfològicament diferenciats entre si, i s'han d'aparellar per reproduir-se. No obstant això, a més d'aquest tipus de reproducció sexual, hi ha espècies que poden reproduir-se sense aparellar-se i fins i tot, aquest pot ser el procés típic de reproducció en diverses d'elles. Aquestes espècies es denominen partenogenéticas i el seu tipus de reproducció és eminentment asexual. Aquest mecanisme de reproducció està bastant distribuïda en la majoria dels ordres de apterigotos. Tot i que encara molt menys freqüent, existeixen espècies d'insectes que són hermafrodites, és a dir, porten els dos sexes funcionals en el mateix individu
LES 3 FUNCIONS : LA NUTRICIÓ
No tots els insectes s'alimenten de la mateixa manera: hi ha insectes herbívors, altres carnívors i alguns d'omnívors. Depèn del tipus que siguin poden alimentar-se de plantes, sang, suc de les plantes, altres animals, cadàvers ...
Les peces bucals dels insectes estan adaptades a la dieta de cada animal. Existeixen aparells picadors, mastegadors, xucladors, etc. Exemples : Els mosquits tenen un aparell picador per perforar l'escorça d'un arbre o pell. Les papallones tenen un aparell xuclador per poder succionar el nèctar de les flors. Les mosques també tenen un aparell bucal xuclador. Les erugues, així com les llagostes o les mantis religioses, tenen aparells mastegadors per rosegar el menjar.
CURIOSITATS :D
LES 3 FUNCIONS: RELACIÓ
Respiració:
L'aparell respiratori dels insectes està compost per tràquees, una sèrie de tubs buits que en conjunt formen el sistema traqueal, els gasos respiratoris circulen a través d'ell. Les tràquees s'obren a l'exterior a través dels estigmes o espiracles, en principi un parell en cada segment corporal; després van reduint progressivament el seu diàmetre fins a esdevenir traqueolas que penetren en els teixits i aporten oxigen a les cèl · lules.
Com es desplacen :
CAMINAR I REPTAR
Molts insectes utilitzen les potes per caminar, per exemple les formigues, utilitzen aquest mitjà de locomoció. La velocitat varia depenent de la temperatura i de l'espècie. Algunes espècies de paneroles poden caminar a una velocitat entre 27 i 28 polzades per segon (68,5 i 71,12 centímetres per segon)
VOLAR
Volar és molt comú en moltes espècies d'insectes com mosques, arnes, mosquits i vespes. Els insectes poden tenir un o dos parells d'ales. La freqüència del batut d'ales varia d'un insecte a un altre. En la majoria de les papallones és de cinc a 20 per segon, en les abelles és de 190 per segon i en el mosquit petit pot arribar a 1000 vegades per segon.
CARACTERÍSTIQUES GENERALS
Els insectes són animals invertebrats, i molts d'ells han desenvolupat la capacitat de volar.
Són la espècie dominant a la Terra en nombre de espècies.
Al tòrax hi tenen tres parells de potes i, la majoria un o dos parells d'ales.
Al cap, hi tenen un parell d'antenes sensorials.
Tenen una mandíbula.
Respiren per tràquees.
Els insectes són majoritàriament terrestres.
Una eruga té més de 2000 músculs.
La panerola pot viure nou dies sense el seu cap, abans de morir de fam .
Un mosquit pot olorar la sang humana des d'una distància de fins a 50 quilòmetres .El material més resistent creat per la naturalesa és la teranyina - arriba a ser 5 vegades més resistent que un filament d'acer d'igual gruix
Un grill pot saltar obstacles 500 vegades més grans que ell .
Una formiga pot aixecar un objecte que pesi més de 50 vegades que ella i una abella carrega l'equivalent a 30 vegades el seu pes .
Les mosques i les paneroles poden sobreviure a la explosió d'una bomba atòmica (nuclear) .
Cada any moren 33.500.000.000.000 de mosquits i altres insectes voladors estrellats als cotxes per les carreteres d'Estats Units.
Els mosquits trien les seves víctimes en funció de la quantitat de diòxid de carboni (CO2) que emeten en respirar i no, com afirma la creença popular, per la "dolçor" de la sang,
Una formiga pot sobreviure fins a 2 setmanes sota l'aigua.
La panerola és l'animal més ràpid de 6 cames. Si fos de la mida d' un humà arribaria als 500 KM / h.
BIBLIOGRAFIA
http://ca.wikipedia.org/wiki/Insectes
http://insectopedia.org/
http://www.insectclopedia.com/
http://www.muyinteresante.es/tag/insectos
http://www.biodiversidad.gob.mx/especies/gran_familia/animales/insectos/insectos.html
http://www.botanical-online.com/animales/listainsectos.htm
http://www.muyinteresante.es/ciencia/articulo/ipor-que-a-algunas-personas-les-pican-mas-los-mosquitos-que-a-otras

CICLE VITAL D'UNA LLAGOSTA
METAMORFOSIS SENZILLA

METAMORFOSI COMPLETA
La larva passa a l'etapa adulta, de forma contínua, és a dir sense passar per una etapa inactiva, només pateix una sèrie de mudes a la pell, necessari per al seu creixement.
En aquesta ocasió la larva, a més de patir mudes, es transforma en una pupa o crisàlide, fins a esdevenir un individu adult. És característic
d'alguns insectes com papallones i mosques.
Full transcript