Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Ergonomiakartoitus

No description
by

Lotta Leinonen

on 20 May 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Ergonomiakartoitus

Timeline 2013 2009 2010 2011 2012 Team 0 + - = 9 8 7 1 2 3 4 5 6 c Kognitiivinen- ja organisaatioergonomia omassa opiskelussani Lukiossa opiskellessa toimintatavat ja opiskelun sisältöön ja järjestämiseen liittyvät tekijät, esimerkiksi opiskeluilmapiiri, tehtävien vaatimustasot, vaikutusmahdollisuudet ja vuorovaikutus, riippuvat suurimmaksi osaksi ryhmästä ja opettajasta. Opettajilla on erilaisia opetusmenetelmiä ja ryhmät vaihtelevat erittäin äänekkäistä erittäin hiljaisiin.
Itselleni sopiva opetusmenetelmä on järjestelmällisyys: Selkeät aikataulut ja selkeä opetustyyli. Asioiden havainnollistaminen on myös tärkeää joko erilaisin kuvin tai videoin.
Lukiossa opiskelu ei ole liian yksipuolista, päin vastoin, ja omaan opiskeluun, esim. kurssivalintoihin, pystyy vaikuttamaan itse. Myös aikataulut ovat sopivan joustavia. Mitä ergonomia on? Ergonominen työasento näyttöpäätetyöskentelyssä Oma työasentoni Lähteet Sähköiset:
Ergonomiakartoitus Ergonomia on tieteenala, joka tutkii ihmisen, työn ja tekniikan vuorovaikutusta ja ammattiala joka soveltaa teoriaa, periaatteita, dataa ja metodeja suunnitteluun ihmisten hyvinvoinnin ja järjestelmän suorituskyvyn optimoimiseksi. Se jaetaan kolmeen osaan: Fyysinen Psyykkinen Sosiaalinen Fyysinen ergonomia tarkastelee ihmisen anatomisia ja fysiologisia ominaisuuksia, kuten työasentoja ja toistoliikkeitä. Organisaatioergonomia tarkastelee työpaikan toimintaa, kuten viestintää, henkilöstöhallintoa ja työaikajärjestelyjä Kognitiivinen ergonomia tarkastelee ihmisen psyykkisiä toimintoja, kuten havaintokykyä, muistia, päättelyä ja psyykkistä kuormitusta. <http://www.tyosuojelu.fi/upload/izmyw57f.gif>. Luettu 20.05.2013. Säädä näytön asetukset niin, että näet kunnolla, eikä pää työnny eteen päin. Pidä silmälasisi ajan tasalla. Aseta näyttö niin, että katseluetäisyys on 60-75 senttiä ja katselukulma näytön keskelle 20-30 astetta vaakatason alapuolella. Pidä niska suorana ja hartiat rentoina Pidä kyynärvarret tuettuina vaakatasossa ja säädä käsinojat niin, että ne eivät ne estä tuolin siirtämistä työtason lähelle. Anna polvien olla noin 90 asteen kulmassa. Polvitaipeiden ja tuolin reunan välissä on hyvä olla pieni väli. Aseta jalat tukevasti lattiaa vasten, ja muista liikutella ja ojennella niitä välillä! Säädä lannetuki niin, että se tukee ristiselkää, eikä selkä pääse pyöristymään Tämän tyylinen työasento aiheuttaa monia vaivoja: Hartiasärkyä Niskasärkyä Selkäkipua Päänsärkyä <http://www.tttdigi.fi/index.php?mid=15&pid=57&aid=2650#.UZpSQqK8Brk>. Luettu 20.05.2013. <http://fi.wikipedia.org/wiki/Ergonomia>. Luettu 20.05.2013. <http://www.ttl.fi/fi/ergonomia/Sivut/default.aspx>. Luettu 20.05.2013. <http://www.ttl.fi/fi/ergonomia/mita_ergonomia_on/Sivut/default.aspx>. Luettu 20.05.2013. Kirjalliset: <Kalaja, Sami; Piesanen, Tuulevi; Porevirta, Jukka; Tanhuanpää, Seija; Välimaa, Raili: Ote 3: lukion terveystieto: terveys ja tutkimus: TE3. Otava, Keuruu, 2010.>. Luettu 20.05.2013. <http://w.idealog.us/laptop_xray.gif>. Luettu 20.05.2013.
Full transcript