Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

PERQUÈ ELS NADONS PLOREN QUAN NÈIXEN

No description
by

Albert Cisneros Closa

on 16 November 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of PERQUÈ ELS NADONS PLOREN QUAN NÈIXEN

PER QUÈ ELS NADONS PLOREN AL NÉIXER?
Berta Ricart
Marina López
Albert Cisneros
Oukai Jia
Plantejament
Ens hem adonat de que els nadons, en néixer, gairebé sempre ploren. Ens hem fet unes quantes preguntes sobre aquest tema com: Per què passa això? Passa sempre? Quines són les possibles causes?
Hipòtesis
Després, entre nosaltres, hem estat plantejant diferents hipòtesis a partir de la informació que cadascú coneixia sobre el tema, sense verificar encara si aquesta era certa o falsa. Finalment, barrejant els pocs coneixements que teníem, hem arribat a la conclusió de que és degut a que en néixer el nadó, necessita plorar per a obrir els seus pulmons i respirar bé. Per això els metges, si veuen que no plora el nen, li donen uns petits assots per a que plori i obri els pulmons.
Experiment
Un cop acabada la hipòtesis, hem buscat diferents fonts d’informació per a comprovar la veracitat o la falsedat d’aquesta. Primer em contactat amb un conegut que te prous coneixements sobre aquest tema i tot seguit, em contrastat el que ens ha dit amb la informació de diferents pàgines web per a trobar una resposta definitiva a la qüestió.


http://www.crecerfeliz.es/Parto-y-Maternidad/El-parto/Por-que-llora-el-bebe-en-el-parto
http://respirandoseentiendelagente.blogspot.com.es/2012/02/por-quelloran-los-bebes-al-nacer.htm
l
http://www.webdelbebe.com/pre-natal/parto/llanto-del-bebe-al-nacer.html

Anàlisis dels resultats
Finalment, gràcies a la investigació que hem fet, hem pogut esbrinar quina explicació té que els nadons plorin al néixer.
Hem descobert que els nadons ploren per a poder iniciar el que s’anomena la respiració autònoma. Quan neixen, necessiten obrir els seus pulmons el màxim possible per a que l’oxigen de l’exterior els hi arribi i comencin a respirar per si sols, i també necessiten expulsar els líquids i les mucositats que puguin tenir a la boca al nas o als conductes respiratoris. I això ho fan per mitjà del plor. En quant als assots de la nostre hipòtesis, ens hem assabentat que només són necessaris quan un nadó neix, per dir-ho d’alguna manera, cansat a causa d’un part complicat i no plora. A més a més, també em llegit en una pàgina web que en l’actualitat el mètode dels assots s’està deixant d’utilitzar i s’està substituint per massatges.

Predicció
Si la nostra hipòtesis fos certa, ens adonaríem que els nostres coneixements sobre aquesta qüestió no estaven molt desencaminats a la resposta final. I el més important, hauríem trobat una explicació per allò que no sabíem tot sols.
Full transcript