Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Industria Chimica-impactul industriei chimice asupra mediului

No description
by

rusu vasile

on 4 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Industria Chimica-impactul industriei chimice asupra mediului

Rolul ingrasamintelor chimice in agricultura - Datorita solubilitatii crescute a îngrasamintelor chimice de sinteza, se asigura o crestere rapida a plantelor, ca efect principal, dar cu o serie de efecte colaterale, nedorite. Unul dintre cele mai grave efecte ale excesivei utilizari a îngrasamintelor chimice se produce din cauza fenomenului de spalare a principiilor nutritive din si de pe sol de catre apele de irigatie sau ploi si infiltrarea acestora în apele freatice, contribuind la accentuarea procesului de eutrofizare a cursurilor de apa.

Un alt fenomen, produs din cauza utilizarii îngrasamintelor chimice în exces pentru supraalimentarea plantelor, este acela al proliferarii parazitilor pe animale si vegetale, cum ar fi: afidele, paianjenul rosu, Oidium Tuckeri si Botrytis, a caror dezvoltare este accentuata la culturile îngrasate excesiv cu azot. Impactul Industriei Chimice asupra mediului Poluantii chimici din fabrici În urma extragerilor de petrol in mare au ajuns cantitati de petrol,pungi de plastic,peturi in urma acestor lucrari efectuate. Poluantii principali care actioneaza negativ asupra corpului uman,animal sunt: oxizii de azot, dioxidul de sulf, ozonul troposferic, monoxidul de carbon, aldehida formică, fenolii, pulberile în suspensie Poluantii apei Efectele Industriei Chimice asupra mediului Se consideră poluanţi ai apei acele substanţe care în concentraţie suficientă pot produce un efect măsurabil asupra omului, animalelor, plantelor şi materialelor. Substanţele organice de origine naturală sau vegetală consumă oxigenul din apă,atat în timpul dezvoltării, cat şi după moarte. Lipsa oxigenului din apă are ca efect oprirea proceselor aerobe printre care autoepurarea apei. Fenolul este pentru peşti un toxic pentru sistemul nervos, el imprimă gust şi miros neplăcut cărnii peşti. Hidrocarburile inferioare care se găsesc în cantităţi mari în gazele de eşapament,provenite din arderea internă,aături de celelalte gaze produc dereglări ale funcţiilor inimii şi plămanilor, asfixiere, reducrerea sau stagnarea acţiunii unor enzime etc.
Vaporii de hidrocarburi aromatice (benzen, toluen, polinucleare) au acţiune cancerigenă asupra organismului uman. Cei mai puternici poluanţi secundari se formează în urma acţiunii ozonului asupra hidrocarburilor existente în atmosferă. „Guvernul e obligat acum să folosească o parte din veniturile colectate din industria petrolieră pentru a rezolva problemele de mediu. A fost lansat un program de curăţare a terenurilor poluate, în valoare de 1 miliard de dolari. A început deja, au reuşit să cureţe până acum câteva porţiuni de teren din jurul capitalei Baku. Dar e nesemnificativ... Probabil că tot profitul care ar mai putea fi obţinut de stat pe urma exploatării nu ar ajunge să rezolvăm problemele deja existente. E limpede că Azerbaijanul va trebui să îşi rezolve singur această problemă. Huștiuc Florin
Rusu Vasilică
clasa a X-a D
Full transcript