Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Haki Stermilli

No description
by

Fitore Gashi

on 8 October 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Haki Stermilli

Haki Stërmilli
Jeta
U lind ne Diber me 1895
Shkollen fillore dhe pjeserisht te mesmen i kreu ne vendlindje/gjimnazin ne Manastir
Kishte konflikt me Ahmet Zogu
U burgos ne vitin 1929
1943, morri pjese ne operacione luftarake
Drejtues i pushtetit ne Diber
Drejtor i Biblotekes Kombetare
Drejtor i Muzeut te Luftes
Drejtor ne Kryesine e LIdhjes se Shkrimtareve
Veprat
proze, drama, proze dokumentare dhe autobiografike
Dibranja e Mjerueme, Dashuni e Besniki, Agimi i Lumnueshem
Burgu (viteve 30), Shtigeve te lirise (viteve 40)
Sikur te isha djale (1936), Kaloresi i Skenderbeut (1967)
Stermilli dhe Spase -> krijuesit e romanit social ne letersine shqipe
Ju falenderoj per vemendjen!
Sikur te isha djal
Roman sentimental
I shkruar ne forme ditari
Paraqitet jeta e Dijes dhe veshtiresite e saj
Perfundon me humbje te dashurise dhe vdes nga semundja e pasherueshme
Full transcript