Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

INSTRUMENTE OPTICE

No description
by

Anda Ion

on 15 November 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of INSTRUMENTE OPTICE

IF YOU WANT TO SEE AN EXAMPLE ON HOW TO USE THIS TEMPLATE, PLEASE CHECK: https://prezi.com/n-8ibkiw881r/number-systems/ Componente Tipuri de aparate fotografice Istoric Aparatul fotografic Aparatul optic cel mai raspandit Aparatul de proiectie Aparate optice Retroproiectorul Instrumente care produc imagini reale Instrumente care produc imagini virtuale Imaginile reale pot fi prinse pe un ecran : perete, panza de proiectie, placa sau film fotografic.Principalele instrumente sunt aparatele fotografice si aparatele de proiectie. INSTRUMENTE OPTICE Obiectivul - ansamblu de lentile cu ajutorul carora se obtine o imagine reala.
Culoarul peliculei - rama de fixare a placii.
Fereastra de expunere
Materialul fotosensibil - in functie de tipul aparatului
Bobine debitoare sau receptoare - in cazul peliculei fotosensibile.
Diafragma variabila sau irisul - necesar modificarii diametrului util al obiectivului.
Sistemul de obturare - care face reglarea timpului de expunere.
Sistemul de reglaj al aducerii imaginii in planul materialului fotografic
Sistemul de antrenare si de armare
Sistemul de vizare. Daguerrotype cu dubla cutie - 1845 Aparatul de proiectie serveste la proiectarea pe un ecran a imaginilor reale si marite ale desenelor, fotografiilor sau filmelor. Ermanox 4 - 1920 Aparat Foto Digital Canon Cuvântul “fotografie” înseamnă (tradus din limba greacă) “a scrie, a desena cu lumină”.
Sir John Herschel (1792 – 1871; chimist, astronom, fotograf experimentalist si matematician englez) a folosit acest cuvânt pentru prima oară în 1839.
El a descoperit în 1819 efectele tiosulfatului de sodiu asupra halogenurii de argint şi le-a comunicat celor doi inventatori celebri, francezul Daguerre şi englezul Talbot proprietăţile hiposulfitului de sodiu care putea fi folosit ca agent fixator al imaginilor, odata ce ele erau revelate. Componente :
Dispozitiv de iluminat
Obiectiv Este un aparat de proiectie foarte raspandit . El proiecteaza pe un ecran ceea ce este reprezentat pe o foaie transparenta, orizontala. Pentru proiectarea obiectului orizontal pe un ecran se foloseste o prisma cu reflexie totala.
Condensorul este confectionat din lentile de plastic subtiri care sunt mult mai usoare si prezinta o aberatie de sfericitate mult mai redusa decat a lentilelor groase din sticla. Imaginea virtuala data de instrument este observata cu ochiul, care formeaza pe retina imaginea reala a obiectului. Lupa Lupa serveste la observarea obiectelor mici .Este o lentila convergenta care, in general, are o distanta focala mica de la 2 la 10 cm. Obiectul este asezat intre lupa si planul focal, obtinandu-se o imagine virtuala, dreapta si mai mare decat obiectul. Microscopul Este folosit la observarea obiectelor foarte mici, chiar invizibile cu ochiul liber. Obiectivul si ocularul microscopului sunt fixate la capetele unui tub metalic. Luneta Este un instrument optic care formeaza imagini virtuale ale obiectelor indepartate. Lunetele astronomice sunt folosite la observarea corpurilor ceresti. Lunetele terestre sunt folosite pt. observarea obiectelor de pe Pamant deoarece este necesar ca imaginile sa fie drepte.
Full transcript