Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Bronnen uit de geschiedenis..

Een korte presentatie waarin bronnen en zaken eromheen wordt geïntroduceerd.
by

Benjamin van Hoek

on 28 November 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Bronnen uit de geschiedenis..

Wat zijn bronnen nou eigenlijk? Welke verschillende soorten bronnen kennen we? Primaire en secundaire bronnen.. Is niet zo moeilijk als het klinkt. Welke soorten bronnen kun je bedenken? Wanneer je je houdt aan de regels.. Hoe ga je met bronnen om? Er zijn een aantal zaken die je goed moet onthouden: Kun je ontzettend veel goede en bruikbare informatie vinden! Foto
Film
Kranten
Teksten
Posters
Voorwerpen
Schilderijen
Beelden
Geluid
Internet Bronnen uit de geschiedenis. Hoe ga je er mee om? Wat is het verschil tussen een "Primaire bron" en een "Secundaire bron"? Hoe ga je met een bron om en welke regels moet je onthouden? Dus, wat zijn bronnen nu eigenlijk? Dikke van Dale: "bronnen van de geschiedenis archiefmateriaal, dagboeken, officiële publicaties, oorkonden enz." ...oftewel informatie dragers vanuit vroeger. Via bronnen weten we dingen uit de geschiedenis. Primair: Secundair: Ooggetuige, hij was erbij.. Hij borduurt erop verder.. Niet alle bronnen zijn te vertrouwen!!
Stel daarom altijd vragen aan de bron.. Door wie is de bron gemaakt? Met welk doel is de bron gemaakt? Kun je de bron gebruiken voor jouw doel? Is het een primaire of secundaire bron? Op D-Day voerde ik het commando over een M-10 Pershing Tank Destroyer. Ik landde tijdens D-Day op GOLD strand. Al snel na de landing hoorden we een luide knal van een kanon in de verte. We hoorden ook direct de granaat die onderweg was naar onze positie. Ik dook onderluiks en hoorde een doffe "plof". De granaat was een blindgangr en landde nog geen meter van ons af. Gelukkig maar, anders had ik dit nooit kunnen schrijven.

- Sergeant Neville Howell, 1944
Full transcript