Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Schilderkunst Gouden eeuw

No description
by

Jochem van Duren

on 14 April 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Schilderkunst Gouden eeuw

Schilder kunst Gouden eeuw
Rembrand van Rijn
Rembrandt werd in 1606 geboren in Leiden. Hij studeerde aan de kunstacademie in zijn geboortestad voordat hij naar Amsterdam verhuisde, waar hij enkele maanden les kreeg van Pieter Lastman. In zijn jonge jaren boekte Rembrandt vooral succes als portretschilder. Vanaf 1627 maakte hij uitgebreide series werk en gedurende zijn carrière maakte hij meer dan driehonderd schilderijen, driehonderd etsen en meer dan tweeduizend tekeningen, allen in de Barok stijl. Rembrandt wijdde twintig jaar van zijn leven aan het lesgeven van andere veelbelovende kunstenaars, waarvan velen later op hun beurt ook weer beroemd werden.
Albert Cuyp
Albert Cuyp was een toonaangevende landschapsschilder. Zijn vakkundigheid in het schilderen had hij geleerd van zijn vader Jacob Cuyp, die ook weer afstamde van generaties kunstschilders. Hij is met name beroemd vanwege zijn schilderijen met typisch Hollandse vergezichten geschilderd in het getemperde licht van de vroege ochtend of late namiddag. Albert Cuyp schilderde meestal naar waarheid maar voegde daar regelmatig wat uit zijn eigen levendige fantasie aan toe.
Jan Steen
Jan Steen werd net zoals Rembrandt geboren in Leiden, als zoon van een welgestelde katholieke brouwersfamilie die een eigen café bezat. Hij werd lid van het Schildersgilde in Leiden en werd een tijdje onderwezen door de Duitse kunstschilder Nicolaes Knupfer, wiens invloed vaak is terug te zien in het kleurgebruik en de composities van de schilderijen van Jan Steen. Zijn beste werken worden gekenmerkt door een sterke emotionele gewaarwording gecombineerd met een uitbundig gebruik van kleur en hier en daar een beetje humor.
Full transcript