Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Epigenètica

No description
by

Laura CFR

on 9 June 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Epigenètica

ESTUDIS SOBRE LA EPIGENÈTICA INTRODUCCIÓ EL CÀNCER El càncer apareix quan una cèl·lula es reprodueix sense control.
Pot començar quan una mutació canvia la seqüència de DNA d'una cèl·lula.
L'epigenoma de les cèl·lules canceroses està alterat. BESSONS MONOZIGÒTICS Com que els bessons monozigòtics es desenvolupen a partir del mateix zigot, tenen el mateix genoma.

Les diferències observables entre ells són causades casi exclusivament per factors ambientals.

Aquest factors ambientals afecten el epigenoma, que és el que provoca les diferències.

El principal factor que modifica l'aspecte dels bessons és l'estil de vida que porten.

Com que aquest és molt semblant en la infància, les diferències són casi imperceptibles, però a mesura que es fan grans, es van fent evidents. BIBLIOGRAFIA http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=epigenetics-explained

http://learn.genetics.utah.edu/content/epigenetics/intro/

http://epigenome.eu/

http://www.tufts.edu/alumni/magazine/fall2009/planet-tufts/new-twist.html

http://pijamasurf.com/2013/03/el-adn-no-es-destino-la-epigenetica-y-el-campo-dinamico-del-ser/

http://www.cafyd.com/REVISTA/01601.pdf

http://es.wikipedia.org/wiki/Rat%C3%B3n_knockout

Treball de recerca sobre la epigenètica de Núria Peñuelas Peñarroya Laura Cordero, Laura Florit, Laura Roa LA EPIGENÈTICA HISTÒRIA HANS SPEMANN 1902 1953 CONRAD WADDINGTON WATSON I CRICK 1942 REVOLUCIÓ GENÈTICA 1980 A PARTIR DEL 1990 1990 COMISSIÓ EUROPEA 2004 Les cèl·lules no perden la informació, simplement la desactiven.

Va utilitzar un cabell del seu fill per dividir d'un ou de salamandra en dos, i així va obtenir dos salamandres; per això es considerat el pioner de la clonació. Creador del terme epigenètica.

És l'estudi de les interaccions entre els gens i el fenotip. Amb el descobriment de Rosalind Franklin, Watson i Crick van:

crear les quatre lletres de l'alfabet genètic.

reconèixer l'ADN com el material genètic hereditari. La Comissió Europea financia l'Epigenome NoE Conclusió: som la suma de la nostra seqüència de gens. Projecte Genoma Humà
Floreix la investigació epigenètica
Conclusió: no només la nostra seqüència del DNA controla la nostra constitució iològica.
Es reconeixen la fragmentació del DNA i modificació d'histones com importants modificadors de la activitat genètica. Funcionament Menys metil --> DNA més actiu.

Activació de gens que promouen el creixement cel·lular.

Inestabilitat dels cromosomes.

Pèrdua de l'empremta genètica. Més metil --> DNA menys actiu.

Tipus de gens que s'inactiven:

Del creixement
Reparació
Iniciació de la mort cel·lular

Teràpies amb drogues que poden canviar el perfil epigenètic de les cèl·lules amb càncer.
Un dels reptes és trobar com dirigir les drogues als gens correctes. ALIMENTACIÓ ACTIVITAT FÍSICA ESTIL DE VIDA DE PETITES DE GRANS EXEMPLE DELS CANVIS EPIGENÈTICS Diverses dietes durant l'embaràs que són baixes en vitamina B-12 (participa en el transport de grups metil i ajuda a la formació de glòbuls vermells) o àcid fòlic (participa en la divisió i en manteniment de cèl·lules noves), han estat vinculades amb el naixement de nens amb un major risc de patir asma o defectes en la espina dorsal.
Per això haurien d'ingerir fetge, ous, iogurts o salmó. ESTRÈS Les dones embarassades que van viure experiències traumàtiques durant l'atac a les torres bessones van donar a llum a nens més propensos al estrès provocat per sorolls forts, persones desconegudes o alguns aliments. s'ha estudiat que una inactivitat en nens afavoreix l'aparició d'algunes malalties com la diabetis mellitus 2. També s'està estudiant si la inactivitat en l'embaràs podria afavorir a una major propensió a patir aquests malalties en la vida adulta. Larry Feig. A new twist on heredity Lick your rat Els trets d'un organisme no només depenen de les diferències del DNA, el factor de l'entorn és molt important. L'equip d'investigació de Larry Feig va crear ratolins knockout (genèticament modificats per a que un dels seus gens quedi inactiu).

Els ratolins criats en un ambient sense luxes (amb pocs estímuls) presentaven poca memòria.

Va aïllar temporalment uns ratolins i els crià amb joguines, rodes per a ratolins o qualsevol altre estímul. Aquests, van presentar una clara millora en la capacitat memorística.

Van ser portats de nou al grup inicial per a que es reproduïssin. Els descendents presentaven la millora adquirida per les rates criades en un ambient lúdic, tot i que el perfil genètic no la incloïa. Larry Feig / Klaus Miczek / Tania Roth Es van donar descàrregues elèctriques a ratolins. Sovint tremolaven quan se'ls retornava a la gàbia.

Els ratolins comuns (sense modificar), mostraven la resposta (tremolor) durant una setmana aproximadament. En canvi, els ratolins knockout mostraven la resposta durant menys temps a causa del baix nivell memorístic.

Els ratolins cuidats en un ambient amb joguines mostraven la resposta, durant gairebé el mateix temps que els ratolins comuns.

Com a conclusió, Tania Roth assegura: "aquests són els primers resultats que demostren que els beneficis d'un ambient enriquit (en quant a estímuls) poden passar a la següent generació mantenint al marge el patró genètic". Aquelles rates, les quals les seves mares tenen tendència a llepar-les i cuidar-les de manera molt afectiva de petites, en créixer també hereten aquestes qualitats.

En aquest cas, el factor ambiental no és tan important. Encara que aquest canviï, l'impacte que causen les mares ja quedarà reflectit en les seves cries.

JOC INTERACTIU: http://learn.genetics.utah.edu/content/epigenetics/rats/ COM FUNCIONA UN GEN NORMAL? QUÈ FA UNA MUTACIÓ? L'epigenètica es defineix com l'estudi de les modificacions que no alteren la seqüència del DNA. Aquestes modificacions estan causades per un conjunt de canvis químics que activen o silencien l'expressió dels gens.
Un dels causants de la modificació epigenètica més comú és la metilació del DNA, que consisteix en la adició de grups metil a les citosines.
Hi ha dos tipus de metilació: una anomenada de manteniment, en que s'afegeixen metils als llocs oposats on la cadena mare està metilada, de manera que les cèl·lules filles mantenen un patró de metilació després de la divisió; L'altre tipus és la metilació de nou, en que s'afegeixen grups metil en qualsevol lloc. Aquesta última està lligada amb l'estil de vida de cada persona.
Les variacions poden ser hereditàries o degudes a factors ambientals.
VÍDEO:
http://learn.genetics.utah.edu/content/epigenetics/intro/
JOC INTERACTIU:
http://learn.genetics.utah.edu/content/epigenetics/control/ QUÈ SÓN ELS FACTORS EPIGENÈTICS? QUÈ FAN ELS FACTORS EPIGENÈTICS? VIDEO RESUMIT El video que em adjuntat al correu el vam modificar per agafar les parts més importants.

És com un resum del nostre treball.
Full transcript