Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Els romans

No description
by

Marc Ballestero Ribó

on 7 June 2011

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Els romans

Els romans Qui eren? Els romans era un poble de la edat antiga que eren originaris de Roma, situada a la península Itàlica. Van arribar a dominar tota la riba de la Mediterrània. Per aquest motiu la Mediterrània es deia "Mare Nostrum" que vol dir mar nostre. L'organització política Els Romans es van organitzar en un estat molt poderós. L'organització política es divideix en tres periòdes:
1. El periòde de la monarquía.
2. El periòde de la República.
3. El periòde de l'imperi. Com eren les ciutats? Les ciutats romanes estaven emmurallades. Gràcies als aqüeductes, tenien xarxa de clavegueram i de distrubució d'aigua. Van construir obres públiques com teatres circs o termes. També van construir vies empedrades que comunicaven una ciutat amb una altra, per això diem que tots els camins van a Roma. També van construir monuments com els arcs de triomf. La societat La societat romana va adoptar molts trets culturals dels grecs. La societat romana es dividia en tres grans grups:
1. Els patricis: la gent rica.
2. Els plebeus: els petits propietaris agrícoles i petits artesans.
3. Els esclaus: eren capturats i eren obligats a treballar pels patricis. La "HISPÀNIA" romana L'any 218 a.C. els romans van arribar a Empúries per enfrontar-se amb els cartaginesos. Des d'allà van emprendre la colonització de la Península Ibèrica, i la van anomenar "Hispània". La van dividir en tres províncies:
1. Tarraconense: la capital era Tàrraco.
2. Bètica: La capital era Híspalis.
3. Lusitània: La capital era Emèrita Augusta. La romanització De mica en mica els pobles que van conquerir els romans van anar adoprant molts elements de l'organització i la cultura dominant:
1. La llengua, que era el llatí.
2. El dret romà.
3. La religió cristiana. Emperor Augustus Octavianus toto Imperio dominari. L'emperador Octavi August va dominar tot l'Imperi romà. Gabriel Beti
Marc Ballestero
Luca Beretta Llatí Aqüeducte Ciutat romana Català Patricis Soldat i Esclau Plebeus Per on passa la Via Augusta ? Una ciutat romana en 3D El colosseu de Roma en 3D Cap a Roma
Full transcript