Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

leiden

wov plantsoen
by

mark van Dijk

on 20 January 2011

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of leiden

wateroverlast souterrainwoningen Plantsoen leiden 2 oplossingen 1: in openbaar gebied 2: in de panden advies De wateroverlast treedt op bij alle woningen aan het Plantsoen. De woningen hebben een souterrain, dat bij hevige regen onderloopt.
In eerste instantie worden twee oplossingsrichtingen uitgewerkt: Droog weer Hevige regen Vocht door grondwater Oorzaak wateroverlast De woningen zijn aangesloten op het gemeentelijke riool dat in de 4e Binnenvestgracht ligt. Het riool in deze straat maakt onderdeel uit van het gemengde rioolstelsel van Leiden. Klaarblijkelijk wordt de waterstand in het gemengde riool tijdens hevige regenbuien zo hoog, dat het rioolwater via de afvoeren die in de souterrains zitten, de huizen in loopt.
Bij een aantal woningen is het souterrain ook vochtig als het niet regent. Dit komt waarschijnlijk doordat het grondwater door de vloer of de muren naar binnen komt. 2) maatregelen in de panden. De wateroverlast in de panden kan ook opgelost worden door extra afvoerende voorzieningen in de woning zelf aan te brengen. 1) maatregelen in het openbare gebied. In de 4e Binnenvestgracht is een strook van ongeveer 2 m beschikbaar om een extra waterafvoer te realiseren.
Full transcript