Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Tangarter i Danmark

I denne prezi ville du kunne læse om de forskellige tangarter ved de danske farevande
by

Iqbal Ahmed

on 31 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Tangarter i Danmark

Dette er en Søsalat Tangarter Ved De Danske Farevande Dette er en Blodrød Ribbeblad dette er en tredje art. den kaldes sukkertang dette er en tredje art. den kaldes sukkertang dette er den fjerde slags tang som kaldes en Savtang. Dette er den femte Tangart i Danmark den kaldes Blæretang Tang vokser kun på sten ved kysten eller under vandet men selv om det er under vand så er det stadig på stene Der findes mange forskellige Tangarter men i denne prezi vil vi vise 5 forskellige tangarter ved de danske kyster. Søsalaten består af store blade ligesom almindelige salatblade. De er almindelig på stenkyster og havnemoler, hvor den er omkring vandlinjen. Bladene kan blive op til 20 cm store.
En Blodrød ribbeblad (Delesseria sanguinea) vokser på lidt dybere vand i havet, de vokser fra Skagen til Bornholm. De flotte røde løv bliver op til 20 cm lange, og består af røde blade, som hvert forår vokser ud fra tynde grene. Bladene slides i løbet af sommeren i stykker af strømmen eller ædes af dyr på havbunden.
Sukkertang er en ret almindelig alge i der findes i de fleste danske farevande. Brunalgen kan danne tætte undersøiske bevoksninger og ses desuden tit skyllet op på stranden. En Savtangs Forplantning foregår om vinteren, hvorefter kønsorganerne dør bort.Savtang danner tætte. En Savtang kan blive op til 60cm. Høj. Som det på billedet kan ses at der er små prikker som kaldes bestande og de har en tæthed på 4mm. Blæretang er brunt og har en læderagtig overflade planten er almindelig ved alle danske kyster. Og den vokser på lavt vand på op til 5m. dybte. Blade kan blive 20-80cm lange. Blærtangen kan også spises. Det var alt hvad vi havde i denne Prezi. :-) :-) Kilde: naturporten.dk
Full transcript