Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Boutique Cafe

No description
by

Lucia Dumitru

on 15 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Boutique Cafe

Plan de afaceri Cafeneaua Boutique Café Descrierea afacerii Cafeneaua Boutique Café loc unic unde clienții pot socializa, cu un decor pe măsură Misiune Crearea unei clientele stabile cuprinse din persoane cu vârste între 16-45 de ani Viziune Să ofere clienților o experiență veritabilă Conceptul afacerii Alte informații despre afacere Produse Cafele, cocktail-uri, ceaiuri, racoritoare și băuturi alcoolice
Produse de patiserie, sandwich-uri sau înghețată Orar 8:30-10:00 Luni-Joi
8:30-02:00 Vineri-Duminică Servicii Internet/ Reviste/Muzică Logo Modelul de afacere Parteneri Furnizorii de cafea
si de bauturi alcoolice și răcoritoare
Furnizorii de produse de patiserie, prăjituri și sandwich-uri Activități Cafenea: vinderea de cafea, produse de patiserie, prăjituri și sandwich-uri Relația cu clienții Relație directă, călduroasă, de prietenie Grupul țintă Locuitori ai Bucureştiului
Fac parte din categoria middle class
Au vârste cuprinse între 16 si 45 de ani
Sunt educaţi
Le place să socializeze şi apreciază un serviciu de calitate. Resurse Capital inițial de 60.000 de Euro, obținut de la finantatori. Canale de distribuție Radio, Pliante, Reviste, Internet, Recomandarea clienților mulțumiți Obținerea Profitului Vinderea de produse Oportunitatea afacerii Piața cafenelelor din România este în fierbere. Un număr tot mai mare de jucători se înghesuie să intre pe piața românească.
Numărul de cafenele din București se situează sub media europeană. In București, există aproximativ 350 de cafenele, în timp ce Praga are 1.000, iar Paris si Londra peste 3.000 de asemenea locații.
Societatea Boutique Café urmărește deschiderea unei cafenele care să ofere produse și servicii la prețuri medii, reușind astfel să-și creeze o clientelă stabilă care să recomande cafeneaua și altor posibili clienți, acest lucru reprezentând o sursă gratuită de publicitate Obiective • Crearea unei afaceri profitabile
•Adaptarea la mediul dinamic de afaceri din București, prin mărirea ofertei și diversificarea acesteia, ori de câte ori este nevoie.
• Recuperarea investițiilor făcute în decurs de maximum 2 ani.
• Dezvoltarea unei relații bazate pe încredere cu clienții noștri, astfel încât să reprezinte o sursă gratuită de publicitate, care să ne recomande și altora.
• Crearea unui lanț de cafenele extins în București și în alte orașe ale țării. Managementul afacerii Afacerea va fi pornită de 5 asociați, iar unul dintre ei va pune la dispoziție spațiul necesar deschiderii cafenelei. Profiturile vor fi împărțite egal între asociați. Societatea Boutique Café va angaja un număr de 10 persoane, inclusiv un contabil și un avocat, împreună cu personalul cafenelei și cu Responsabilul de cafenea. Amplasarea și designul cafenelei Amplasarea Boutique Café va fi amplasată pe strada Căderea Bastiliei, nr. 66,din zona Piața Romană, unde va ocupa un spațiu de 80 metri pătrați. Spațiul beneficiază și de o grădină de 30 metri pătrați, care va fi folosită pentru terasa sezonieră. Designul interior În ceea ce privește designul și amenajarea interioară, Boutique Café va avea drept tematica moda. Astfel, cafeneaua se va distinge printr-un mobilier deosebit și prin amenajarea sofisticată.
Clienții vor putea beneficia de reviste din domeniul modei,vor putea viziona prezentări ale marilor case de modă.Culorile aprinse, scaunele, măsuțele, gramoforul vor contribui la atmosfera boemă și vor oferi un strop de culoare într-un oraș sufocat de ciment și fum.
Un pas important în afacerea noastra îl reprezintă prezentarile de modă în interiorul cafenelei. În acest scop vom încheia contracte cu diverși designeri de modă.
Un alt plus îl va constitui accesul gratuit la Internet wireless. Factorii cheie ai succesului Calitatea excelentă Originalitate Designul perfect Gustul excelent Rețete unice Ambianța Muzică ageabilă Decorul sofisticat Personalul prietenos Amplasarea ideală Apropierea de licee sau universități Zonă circulată Centrul Bucureștiului Calitatea serviciilor Rapiditate Eficacitate Originalitate Agreabil Analiza SWOT Politica de promovare Cu o lună înainte de deschidere, vom practica o promovare agresivă, prin reclame cu durată de 30 de secunde la radio ( Vibe FM). Vor fi difuzate câte 2 reclame pe saptamână, una în timpul săptămânii şi una în weekend, între orele 18-19.
De asemenea vor fi împărţite pliante în zonele principale din Bucureşti.
Odată cu deschiderea, cafeneaua va fi promovată şi în ghidurile de petrecere a timpului liber (revista Şapte seri, www.localuri.ro), renunţându-se la spoturile radio.
O altă modalitate de promovare este website-ul, care va oferi toate informaţiile legate de cafenea, inclusiv meniul, datele de contact şi harta.
Cel mai puternic mijloc de promovare va fi recomandarea clienţilor mulţumiţi. PUNCTE TARI -parteneriatul cu un producator renumit de cafea;
-originalitate;
-pozitionare;
-calitatea produselor si a serviciilor;
-experienta responsabilului de cafea;
-marja de profit;
- meniul foarte variat;
PUNCTE SLABE -lipsa unui nume pe piata cafenelelor din Romania;
-experienta scazuta a actionarilor;
-fonduri de investitie initiale insuficiente;
- termenul de rotatie a marfii este foarte scurt; OPORTUNITATI -numarul redus de cafenele;
-costul redus al unei iesiri la cafenea;
-cresterea consumului de cafea pe cap de locuitor;
-gusturile tot mai rafinate ale consumatorilor;
-cresterea numarului consumatorilor care cumpara cafea la pachet; AMENINTARI -cresterea costului materiei prime-cafeaua;
-vulnerabilitatea leului romanesc;
-posibila scadere a consumului, ca frecventa/cantitate;
-lichiditate redusa pe piata; PROFIT LUNAR Fond initial necesar Investitia initiala in amenajare: 15.140
Salarii 6 luni: 15.792 e
Utilitati 6 luni: 1.560 e
Aprovizionare 6 luni: 20.376 e
Promovare 6 luni: 6.506 e Concurența Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Universitate, Cişmigiu, Piaţa Dorobanţi, Centrul Vechi al oraşului sau centrele comerciale de tip mall sunt doar câteva dintre zonele care au cunoscut o explozie în materie de cafenele în Capitală.
Propriu-zis, deschiderea unei cafenele de renume într-o zonă atrage dupa sine şi venirea altor nume din industrie.
Investiţia iniţială medie pentru deschiderea unei cafenele depăşeşte 75.000 de euro şi poate ajunge, în funcţie de situare şi dotări, la 250.000 de euro. Principalii concurenți STARBUCKS
CAFEPEDIA
COSTA COFFEE
BOURBON COCKTAILS & COFFEE
GLORIA JEANS COFFEE’S
HARD ROCK CAFÉ TOTAL: 59.374 e Salarii: 2632 e
Utilitati: 260 e
Aprovizionare: 3.396 e
Promovare: 1000 e Incasari lunare: 16.000 e
Profit lunar: aprox 8.000 e Investitia initiala de 59.374 e se amortizeaza in 8luni-1an Vă mulțumim pentru
atenție!
Drăghici Mădălina
Dumitru Lucia
Eremie Anca
Oniga Alina
Țenea Mădalina
Full transcript