Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

ÅRSTIDERNA

No description
by

filippa Söderberg

on 12 February 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of ÅRSTIDERNA

Vinter
Vintern börjar vid vintersolstråndet som är den 21 - 22 december. Vinterns månader är december, januari och februari. Nätterna är längre än dagarna på vintern. På vintern är det ofta mindre än 0 - grader.
ÅRSTIDERNA
Vår
Sommar
Sommaren börjar vid sommarsolståndet som är den 20 - 21 juni. Sommarens månader är juni, juli och augusti. På sommaren så är dagarna längre än nätterna. På sommaren så är det ofta + 10 grader eller varmare.
Höst
Hösten börjar vid höstdagjämningen som är den 22 - 23 september. Dagarna och nätterna är ganska lika. På höstdagjämningen så är dag och natt lika långa. Höstens månader är september, oktober och november. Temperaturen är fallande och är på 0 - 10 + grader.
De fyra årstiderna
De fyra årstiderna är vinter, vår, sommar och höst. Det finns många sätt att säga när en ny årstid börjar. En av dom är med hjälp av temperaturen. Det kallas klimatologiskt. Jorden lutar och på det sättet så får vi våra årstider. Jorden snurrar runt solen och när vi i norr kommer närmast solen så får vi sommar. När vi är vända bort från solen så är det vinter och där mittemellan så finns hösten och våren. Om man åker långt upp i norr på sommaren så lyser solen även på natten. Det kallas midnattssol.
Källor
Wikipedia
Jessicas text
Våren börjar vid vårdagjämningen som är den 20 - 21 mars. Vårens månader är mars, april och maj. Nätterna och dagarna är ganska jämna. På vårdagjämningen är dom exakt lika långa. Temperaturen är stigande på våren och är mellan 0 - 10 + grader.
Full transcript