Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

PINTURA DEL BARROC

2n. ESO B
by

Paula Secall

on 10 May 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of PINTURA DEL BARROC

PINTURA DEL BARROC No se sap on es va fer però va ser encarregat per Ferran d'Espanya i enviat a Madrid. Es va fer l'any 1639. Està ubicada al museu del Prat de Madrid.El quadre mesura 199 cm d'alcària i 379 d'amplada. "EL JUDICI DE PARIS" OBRA "La lliçó d'anatomia del Doctor Tulp" OBRA El pintor Diego Velázquez va interpretar l'escena en una versió estrictament humana, amb figures contemporànies. Hi apareix Apollo vestit amb una toga que deixa el seu tors exposat a la vista. També hi apareix Vulcan, que en aquesta imatge és només un ferrer, igual que els seus ajudants que són homes del poble que coneixen el comerç. Vulcan es mirava amb sorpresa, després d'ahver sentit la notícia de l'adulteri de la seva esposa amb el déu Mart, a qui està forjant armadures en aquest mateix moment. La cova en la qual el déu ferrer forja armes en aquesta pintura es mostra com una ferreria. També hi apareixen una varietat d'objectes que es troben normalment en una forja. OBRA "El rapte de les filles de Leucip" L'Estil Barroc va sorgir a principis del segle XVII després del Concili de Trent a Itàlia i des d'allí es va estendre cap a la major part d'Europa (1600 - 1750).

A més d'un període de la història de l'art també va ser important en la literatura, la pintura l'arquitectura, la dansa i la música. INTRODUCCIÓ A L'ART BARROC CARACTERÍSTIQUES PICTÒRIQUES
BÀSIQUES - L'ús de la línia corba
- La gran decoració
- Predomini del color.
- Les línies en diagonal
- L'importancia de la llum. "De overgave van breda" -Velazquez REMBRANDT El gremi de cirugians encarrega a Rembrandt una pintura. El pintor la pinta com si el doctor i els seus deixebles estiguessin en un moment concret de l'operació, quan Tulp (el doctor) estava explicant la musculatura del braç als seus alumnes. La sensació dels gestos dels seus deixebles, sobretot la dels personatges centrals, semble que sigui que estiguin seguint la lliçó amb interès. També els getos precisos de les mans del doctor semblen remarcar un temps real, un moment irrepetible. El jove pintor de 26 anys, pinta molt bé l'exactitud dels músculs i els tendons. És una pintura de Rembrandt. En aquesta pintura es pot observar l'ús de la línia corba, és una pintura amb colors foscos encara que hi ha una llum que enfoca la taula. No hi ha gaire decoració però tot i així els músculs i tendons estan molt ben detallats. Té un 4. PUNTUACIÓ RESPECTA LES CARACTERÍSTIQUES PICTÒRIQUES PUNTUACIÓ SEGONS EL NOSTRE GUST Li posem un 7.
Ens agrada l'expressió de les cares, és tot molt real, però tot i així hi falta una mica de color i decoració.
És la que rep menys puntuació per tant l'eliminem. DIEGO VELÁZQUEZ Diego Rodríguez de Silva Velázquez va néixer a Sevilla, el juny de 1599 i va morir a Madrid el 6 d'agost de 1660. És històricament un dels pintors espanyols més importants i un dels artistes més valorats i influents del món. Va excel·lir en retrats de gran realisme i penetració psicològica, entre altres de la família reial, a la qual tenia accés en qualitat de pintor de la Cort. També va crear escenes històriques i mitològiques. Va viure a l'anomenat Segle d'or Espanyol. Respecta la seva biografía li posem un 8. BIOGRAFIA PUNTUACIÓ RESPECTA LES CARACTERÍSTIQUES PICTÒRIQUES En aquesta pintura es poden apreciar pràcticament totes les característiques pictòriques: l'ús de les línies corbes, la gran decoració, el predomini del color, les línies en diagonal i la importància de la llum. Té un 10. PUNTUACIÓ SEGONS EL NOSTRE GUST Li posem un 8 perquè està molt ben estructurada i és molt real. Ens agrada l'entonació dels colors i la il·luminació. RUBENS BIOGRAFIA Peter Paul Rubens va néixer a Siegen, Westfàlia, el 28 de juny de 1577 i va morir a Anvers el 39 de maig del 1640. Va ser un diplomàtic i el pintor barroc més popular de l'escola flamenca. El seu estil era ple de moviment, color i sensualitat. Va tractar tota classe de temes pictòrics: de religió, d'història, de mitologia clàssica, escenes de caça, retrats, així com il·lustracions per a llibres i dissenys per a tapisseries. Va pintar moltes obres, es calcula que 300 quadres gràcies, en part, als membres del seu taller que pel que sembla treballaven en cadena. Dominava diverses llengües i va ser un gran humanista i un bon diplomàtic. Li posem un 9. Aquesta tela representa un tema mitològic. Càstor i Pòl·lux van raptar a les filles de Leucip. Malgrat tot, no es va saber que era el tema fins que ho va desxifrar el poeta Wilhelm Heinse el 1777 després de llegir els «Idil·lis» de Teòcrit. PUNTUACIÓ RESPECTA LES CARACTERÍSTIQUES PICTÒRIQUES En aquesta pintura es nota l'ús de la línia corba i també la de la línia en diagonal i ascendent. És una pintura amb colors molt llampants i càlids i això fa que ressalti la importància de la llum. Té un 6. PUNTUACIÓ SEGONS EL NOSTRE GUST Li posem un 7 perquè la imatge especifica molt bé el que el pintor vol pintar però tot i així podría estar més ben estructurat. EL PINTOR QUE GUANYA ÉS EN RUBENS "Apollo in the Forge" "Les tres gracies" "Andromeda" "Toilette der Venus" "Adam i Eva"
Full transcript