Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Mijn presentatie gaat over Nelson Mandela

No description
by

on 13 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Mijn presentatie gaat over Nelson Mandela

Nelson Mandela
Mijn presentatie gaat over Nelson Mandela
Nelson Mandela en zijn strijd tegen de apartheid
Nelson Mandela maakte de apartheid van dichtbij mee. Blanke en donkdere mensen leefden gescheiden van elkaar, gingen naar gescheiden scholen, werkten gescheiden en ga zo maar door (de apartheid). Nelson Mandela wilde hier tegen strijden en met dat doel werd hij advocaa
Hij sloot zich na zijn studie aan bij het African National Congres (ANC). Deze partij was opgezet door donkere mensen om te strijden tegen de apartheid en Nelson Mandela zette zich volledig in.
Weetjes over Nelson Mandela
Nelson Mandela en het nummer 46664 staan naast elkaar. Het rekeningnummer van het kinderfonds van Nelson Mandela is bijvoorbeeld 46664 en ook een concert heeft deze naam gekregen. Het nummer heeft een symbolische waarde, het was namelijk zijn gevangenisnummer. Ook het Nederlandse rekeningnummer van zijn Kinderfonds is dit nummer.
Geboorte
Naam: Nelson Mandela
Geboortejaar:
18 Juli 1918
Geboorte plaats:
Mvezo
De partij werd zowel in het binnenland als in het buitenland steeds bekender en ook Nelson Mandela ging een steeds grote rol spelen voor deze partij. Tegelijkertijd werd hij ook een bedreiging voor de apartheid en de politie wilde hem daarom oppakken. Neslon Mandela leefde hierdoor jarenlang ondergedoken en kwam alleen vermomd buiten. Toen hij uiteindelijk toch opgepakt werd, kreeg hij een levenslange gevangenisstraf.
Gevangenschap
Nelson Mandela werdt op 11 juni 1964 samen met zeven anderen tot levenslang veroordeeld,Mandela zat zijn gevangenisstraf grotendeels uit op Robbeneiland, gelegen voor de kust bij Kaapstad. In de gevangenis bracht hij een groot deel van zijn tijd door in een cel van 21 vierkante meter. Andere momenten moest hij fysiek zwaar werk verrichten.

Uitspraken
Een ware leider legt een besluit niet op, maar zorgt ervoor dat mensen het zichzelf opleggen.

Zolang armoede bestaat, is er geen vrijheid.

Er is geen kwaad dat altijd duurt en evenmin geen goed dat nooit eindigt.

Een samenleving is een volwaardige democratie als het op juiste wijze met haar opposanten omgaat.

Een mens die een ander van zijn vrijheid berooft, is een gevangene van de haat, opgesloten achter de tralies van vooroordelen en kleingeestigheid
Verleden van Mandela
Zijn verleden. Nelson is geboren in 1918. Toen Nelson 10 jaar was is zijn vader overleden Hij is 3x getrouwd: In 1944 trouwde hij met Evelyn Ntoko Mase. Uit dit huwelijk werden drie kinderen geboren: zoon Madiba, dochter Makaziwe en zoon Makgatho. Het huwelijk met Evelyn eindigde in 1957 in een scheiding. Zijn tweede echtgenote werd in 1958 Winnie Nomzamo Madikizela. Uit dit huwelijk werden twee dochters geboren: Zenani en Zindziswa. Ze scheidde in 1992 van Mandela. Zijn derde echtgenote is Graça Machel Op zijn 20 ste studeerde Nelson af.
Apartheid
Blank en Zwart De apartheid is een misdaad van de 20 ste eeuw. De zwarte mensen werden gescheiden van de blanke mensen. De mensen die ‘zwart’ waren hadden geen stemrecht. Ze moesten alles doen wat de blanken wilden. Ze mochten niet in de wijk van de blanken komen. En er waren aparte ingangen bij bijv. kantoren en winkels voor de ‘zwarte’. Ze mochten geen land hebben en moesten bij elkaar wonen. Er waren aparte scholen voor de ‘zwarte’ mensen.
Full transcript