Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Wages

No description
by

Mr Mattock

on 15 May 2018

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Wages

Wages
Starter
Who gets more?

(a) James earns a salary of £25000 per year.
(b) Siobhan earns £7 per hour.
(c) Aziz earns £425 per week.
(d) Francesca earns £1800 per month.
Main Activity 1
Complete the time cards for the two people
Calculate Wages
Shane earns £5.70 per hour. On Monday Shane works from 8:30 am to 5:30 pm, with an hour for lunch (which is unpaid). Work out how much Shane earns on Monday.



On Tuesday Shane works 8:30 am to 7pm. The final 1 hour and 30 minutes is overtime paid at time and a half. Work out how much Shane earns on Tuesday.
Starter
Who gets more?

(a) James earns a salary of £25000 per year.
(b) Siobhan earns £7 per hour.
(c) Aziz earns £425 per week.
= £22100 per year
(d) Francesca earns £1800 per month.

= £21600 per year
Siobhan would have to work for 3572 hours
which is nearly 10 hours per day, to earn more.
Calculate Wages
Shane earns £5.70 per hour. On Monday Shane works from 8:30 am to 5:30 pm, with an hour for lunch (which is unpaid). Work out how much Shane earns on Monday.

£5.70 x 8 hours = £45.60
On Tuesday Shane works 8:30 am to 7pm. The final 1 hour and 30 minutes is overtime paid at time and a half. Work out how much Shane earns on Tuesday.
£5.70 x 1.5 = £8.55
£5.70 x 8 + £8.55 x 1.5 =

£58.43
Main Activity 1
Complete the time cards for the two people
Activity 2
Complete the exam question by answering each bullet point in your teams.
Activity 2
Complete the exam question by answering each bullet point in your teams.
L.O. - Calculate wages and overtime.
8 + 9 + 9 + 10 + 7 = 43 (1 Mark)
40 x £5.78 = £231.20 (1 Mark)
£257.21 - £231.20 = £26.01 (1 Mark ft)
£26.01/3 (1 Mark ft)
£8.67 (cao)
Key
Examples

Activities
Activity
Answers

Worked
Example
Full transcript