Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Revolucioni i III industrial

No description
by

Mari Anxhela Kola

on 28 March 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Revolucioni i III industrial

Revolucioni i trete industrial ndryshoi fushen e ekonomise,ku bujqesia per nga rendesia kalon ne vend te trete ,industria kalon ne vend te dyte dhe ne vend te pare kalojne sherbimet publike transporti etj per nga sasia e investime shtetrore si dhe nga numri i punonjesve
Ekzistojnë disa pasoja të tjera të revolucionit industrial:

• klasa punëtore u rrit dhe pabarazitë sociale në rritje (kjo krijoi tensione ndërmjet klasave të ndryshme)
• Problemet mjedisore
Pozitive: .
• Fuqia e fisnikërisë ka rënë dhe demokracia u zhvillua.
• Vendi u bë i pasur.
• Ata specializohen edhe më shumë në një / profesional / detyrë.
• Punëtorët mori më të mirë në fund.
• Kjo është baza për / standardet tona të larta bashkëkohore të jetesës.
• Njerëzit kanë kur industrializmit "dukej" në "disa" vite i ka dhënë më shumë kohë të lirë për njerëzit
Në fillim ishin vetëm klasa e mesme dhe klasa e sipërme të mirë të industrializmit, punëtorët mori vetëm më keq se ata kishin gëzuar atë si fermerët dhe punëtorët vendas, fabrikat ishin sëmurë, pagat janë të ulëta, makinat ishin të rrezikshme. Pra, në fillim ajo ishte ndoshta ndryshime vetëm negative për punëtorët. Por pas rreth 80 vjetësh kishte pothuajse të gjitha arketimit në në të, për shkak se në fund të 1800s, si kushte të përmirësuara për punëtorët (dhe pjesërisht për shkak se ata ishin të frikësuar se punëtorët do të rebelohen dhe duke sjellë një revolucion politik, dhe pjesërisht për shkak se ata erdhën në shpikje të reja). U miratuan kushtet e punëtorëve të përmirësuara nga ligjet, dhe kështu që ka shoqëria jonë ka dalë. Po të kisha qenë një punëtor në 1788 kështu që unë ndoshta nuk e pëlqyen industrializmit, por në qoftë se unë kam qenë një tregtar ose fabrikë pronarët në 1788 kështu që unë ndoshta liked it. Sot ndoshta mendojnë se asnjë e keqe e industrializmit në kontinentin tonë. Në afat të gjatë, industrializmit qenë e mirë për prosperitetin e njeriut në këtë pjesë të botës, por jo edhe për punëtorët pastaj.
Thank you!
Revolucioni i III industrial
Revolucioni III industrial fillon pas vitit 197o dhe quhet ndryshe revolucioni materialo-teknik.
Revolucioni III industrial
Histori
Një pasojë ishte se ajo erdhi në edhe më shumë shpikje dhe zhvilluar ide të reja dhe të makinave. Disa shpikje industriale që erdhën pak më vonë:
E ndërtuar në 1807 në avullore e parë të dobishme
1825, linja e parë hekurudhore, ku ajo shkoi avulli.
1885 shitur kamera e parë.
1903 Fluturimi i parë i aeroplanit
1908 Shitur makinën e parë.
Karakteristiakt e te cilit jane:
Behet rikonstruktimi teknologjik i te gjithe industrise egzistuese
Modernizohet bujqesiasi dege ndihmese te industrise sidomos ajo ushqimore dhe ajo e lejte
Modernizohet transporti dhe telekomunikacioni duke marre karakter global
I jepet rendesi degeve te reja si elektoteknika,elektrika etj
Ne kuadrin global rriten investimet ne endet ne zhvillim per arsye te lendeve te para te shumta,tregut te madh dhe nje fuqie punetore te shumte
Shoqerite e medha industriale marrinm karakter shumekombesh
Punoi:Mari Anxhela Kola
Full transcript