Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

За Вторник Опшество Знамето на ЕУ е составено од сина позадина и
од дванаесет жолто-златни петокраки. Бројот дванаесет претставува симбол на совршеност и
единство, а петте краци го претставуваат единството на народот во ЕУ. Химна На
Европската Унија Химна на ЕУ е ОДАТА НА РАДОСТА.Композиторот Лудвиг ван Бетовен ја создал во 1823год. во потполна глувост и таа претставува зближување на
народите и расите во светот. Химна
Текст Радост бистра убос чиста,
ќерко од Елизија.
Опивна си ,
моќ што плиска,
занес и поезија.
Твојте сништа,
спокој шират,
злото што го скротува.
Сите луѓе ,
да се смират,
духот твој ги сплотува... Еврото Еврото е воведно како национална валута на 1 Јануари 2002год. и претставува уникатен пример во светската историја Симболи На
Европската Унија Знаме На ЕУ Основните проблеми
во светот
и Македонија Глобализација
е обележје на
денешницата Терористичките напади,опасноста до нуклеарното вооружување,еколошките и енергетските проблеми,глобалните сообраќајни врски,интернетот како начин на комуникација
-ГЛОБАЛНИОТ СВЕТ- Терористичките напади предизвикуваат: Страф,човечки жртви и огромни материјални штети Еколошки проблеми во глобалниот
свет Загревањето на земјината атмосвера,озонските дупки,уништувањето на шуните,сушите,загадувањето на воздухот и водата се еколошки проблеми Со донесувањето на Законот за заштита на животната средина,со колективното собирање отпад и многу еколошки акции,Македонија активно работи на заштитата на животната средина Република Македонија,како и земјите во светот,е посветена на заштитата и опстанокот на планетата -Енергија-
Алтернативни можности Исцрпените ресурси на необновливите извори на енергија бараат изнаоѓање на решенија за користење на обновливи извори на енергија Обновливите извори на енергија се насекаде околу нас,а за најзначајни се сметаат: Заштедата на енергија е од суштинска важност.Со штедење енергија се штитиме самите и ја штитиме природата Подбарувачката на енергија на светско е постојан пораст.Производството на енергија во изминатиот период се состои од употреба на јаглен,нафта,природен гас и нуклеарна енергија Изработил:

Надица Христовска
Full transcript