Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Goed Nieuws Krant

No description

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Goed Nieuws Krant

Technologie-industrie verwacht
verdere groei ZOETERMEER – De technologische industrie heeft het afgelopen jaar een sterke groei meegemaakt.

De ondernemers van de technologische industrie verwachten dat de cijfers nog meer omhoog zullen gaan maar dan alleen in een langzamer tempo.

Ook de werkgelegenheid in deze sector blijft lichtjes toenemen. De groei zit vooral in de werknemers met een tijdelijk contract.

De sector maakte in de tweede helft van vorig jaar een omzet van 8,1%. Terwijl het in de eerste helft van 2010 nog maar 5,1% procent was. Ze verwachten dat in 2011 de industrie een hogere groei van 10% laat zien.

Desiree Bos, 23 juni 2011. MELBOURNE – Botox kan in de toekomst misschien gebruikt worden om astmapatiënten te helpen van hun kortademigheid af te komen. Dit wordt verwacht door Australische onderzoekers.


Binnenkort starten de onderzoekers met een nieuw onderzoek onder 60 astmapatiënten. 30 van hen zullen een aantal maanden botoxinjecties krijgen en de andere 30 krijgen nepmedicijnen.

Door de botoxinjecties kunnen de spieren van de astmapatiënten ontspannen die het gevoel van kortademigheid weg moet nemen. Het zal de patiënten niet genezen maar het zou het leven van een astmapatiënt sterk verbeteren.

Rosanne Otter, 24 juni 2011 Botoxbehandeling helpt astmapatiënten BAARN – Een extreem dieet van 8 weken kan ervoor zorgen dat mensen die nog maar net de diagnose diabetes type 2 hebben van de ziekte af kunnen komen.

Wetenschappers van Newcastle University ontdekten dat door een dieet met weinig calorieën de hoeveelheid vet in de alvleesklier en de lever af nam. Hierdoor ging de productie van insuline terug naar normale waarden.

7 van de 11 mensen bleken 3 maanden later geen diabetes type 2 meer te hebben. Alle 11 de deelnemers die aan het onderzoek meededen hadden niet langer dan vier jaar geleden de diagnose gekregen.

Tijdens het dieet van 2 maanden mochten de deelnemers alleen dieetdranken en groenten zonder zetmeel nemen.

De onderzoekers noemen de resultaten veebelovend, maar ze zeggen wel dat verder onderzoek nodig is. De effecten van het dieet op lange termijn is nog niet bekend. Het is nog onduidelijk of mensen die al langer diabetes hebben ook vooruitgang boeken bij het dieet.

Rosanne Otter, 29 juni 2011 Extreem dieet kan diabetes type 2 genezen Botox wordt nu meestal gebruikt om rimpels te verminderen. Onderzoekers van Melbourne’s Monash University geloven dat het ook gebruikt kan worden om astma te verlichten.

Uit een onderzoek blijkt dat de helft van de patiënten met een ernstige vorm van astma vooruitgang maakte door het injecteren van botox in de stembanden. Goed Nieuws Krant BRUSSEL – Vorige maand had de Vlaamse Arbeidsdienst veel
werkaanbiedeingen voor studenten. Nog nooit was er zoveel
vakantiewerk als deze zomer.

Goed nieuws voor studenten die in de zomervakantie willen bijverdienen. In de databank van de VDAB stonden vorige maand 3.624 vacatures voor jobstudenten (ook weekendwerk). Dat is 71 procent meer dan in mei 2010, toen er maar 2.119 vacatures waren.

De eigenlijke studentenmarkt is nog een stuk groter dan de databank van de VDAB omdat er veel informeel gerekruteerd wordt. In het zwart, maar ook omdat jongeren bijvoorbeeld in het bedrijf van hun ouders gaan werken.

Desiree Bos, 29 juni 2011 Studenten kunnen deze zomer meer bijverdienen DRONTEN - Leerlingen van het Ichthus College Dronten hebben woensdag 13 april een actiedag gehouden voor het goede doel Educans. Dat was een initiatief van de leerling Hester Buwalda. Er werden zo veel mogelijk sponsoren gevraagd voor de sponsorloop. Later die middag is er een markt gestart. Daar verkochten de leerlingen allerlei spullen en eten.
’s Avonds en ’s nachts is er een sportnacht gehouden. Al het geld dat werd opgehaald ging naar Educans Going Global. Going Global is een internationalproject voor het voorgezet onderwijs. Het is een initiatief van Educans. De organisatie zorgt voor (beter) onderwijs in ontwikkelingsland. Het project bestaat uit drie onderdelen: bewustwording, uitwisseling en actie. Een aantal leerlingen van het Ichthus College Dronten gingen in de voorjaarsvakantie naar Ethiopië om daar te helpen met het onderwijs.

Anne-Lotte Feil, 30 juni Ichthus college sport voor goed doel DRONTEN – 9 juni was het dan eindelijk zo ver, voor de zesde keer werd het wielerevenement Alpe d’HuZes gehouden. Het doel was 20 miljoen euro ophalen voor een speciaal onderzoekfonds bij KWF Kankerbestrijding.

De deelnemers beklimmen een aantal keren de Alpe d’HueZes en halen daarmee sponsorgeld op. Alle giften gaan 100 procent naar het onderzoekfonds.
De missie van de stichting is andere faciliteren en inspireren om goed, gezond en gelukkig te kunnen leven met kanker. Dat word gedaan met de slogan: ‘Opgeven is geen optie!’

Afgelopen jaren werd er met het ingezamelde geld het onderzoeks- en revalidatieprogramma ‘A-CaRe’ gestart. Daarmee kunnen kankerpatiënten sneller en beter herstellen. Dit is een onderzoek dat revalidatie voor alle kankerpatiënten moet gelden.

Anne-Lotte Feil, 24 juni 2011 Klimmen tegen kanker UTRECHT – Zonder bestuiving door insecten zouden wij ruim een derde van onze voeding moeten missen.

Een groep Duitse en Amerikaanse
ecologen en voedingsdeskundigen
heeft namelijk onderzocht voor welke
voedingsstoffen wij vooral afhankelijk
zijn van bloeiende gewassen en
bomen en komen daarbij tot de con-
clusie dat bijen ons naar relatief
gezonde voeding wijzen, die een rol kan spelen in de bestrijding van moderne welvaartsziekten.
Zo leveren gewassen die afhankelijk zijn van bestuiving het merendeel van de onverzadigde vetten in onze voeding, die een bijdrage kunnen leveren aan o.a. de bestrijding van hart- en vaatziekten.

Nou is al langer bekend dat groenten, fruit en bijvoorbeeld noten belangrijk zijn voor een goede gezondheid. De onderzoekers denken echter dat de cruciale rol van bestuiving voor specifiek het gezonde deel van ons dieet benadrukt moet worden.

My-Linh Nguyen, 28 juni 2011 Bijen van groot belang voor gezonde
voeding DELFT - Een goedkopere versie van de robothand die dingen bovendien voorzichtiger beetpakt.

De hand is ontwikkeld door onderzoeker Gert Kragten van de TU Delft. De huidige generatie robothanden laat volgens hem nog veel te wensen over.
''Ze zijn duur, moeilijk aan te sturen en kwetsbaar’’, aldus Kragten vrijdag.

Een robothand wordt ingezet als alternatief voor een mensenhand bij gevaarlijke, arbeidsintensieve of eentonige werkzaamheden. Bij de hand die nu is ontwikkeld, heeft de maker goed gelet op de verdeling van de kracht onder de verschillende vingerkootjes.

De nieuwe robothanden worden al gebruikt in de agrosector, voor het sorteren van paprika’s bijvoorbeeld.

Kragten promoveert volgende week op zijn ontwerp.

My-Linh Nguyen, 24 juni 2011 Nieuwe robothand kan meer en is goedkoper Goed Nieuws Krant Gemaakt door Anne-Lotte Feil, Desiree Bos,
Rosanne Otter en My-Linh Nguyen
Full transcript