Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Buenos Días Vuelta de España

No description
by

Johnny Dias

on 1 May 2017

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Buenos Días Vuelta de España

Motivering
Alzheimer...
Er wordt al eens lacherig over gesproken. “Ken je de voornaam van Alzheimer? Nee? Zie je, het is al begonnen...” Of “Alzheimer Light” als je eens niet direct op een naam kan komen. Maar wat is het nu eigenlijk, die ziekte?
“De ziekte van Alzheimer is een ongeneeslijke hersenziekte, waarbij de cellen in sommige delen van de hersenen ophouden te functioneren en afsterven. De ziekte van Alzheimer is onomkeerbaar en ondanks uitgebreid wetenschappelijk onderzoek zijn de oorzaken van en de behandelingsmethoden voor genezing nog onbekend. De symptomen van de ziekte zijn vergeetachtigheid, veranderingen in de persoonlijkheid, desoriëntatie en verlies van spraak. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. De kans op dementie is groter naarmate de leeftijd vordert. Een hoge leeftijd is de belangrijkste bekende risicofactor voor Alzheimer dementie en voor de meeste andere vormen van dementie. In België lijden naar schatting 165.000 mensen aan dementie. Naar schatting 5% van de mensen ouder dan 65 zou lijden aan dementie. Op de leeftijd van 80 jaar neemt dit percentage toe tot 20%. In zeldzame gevallen (in België naar schatting 3000 mensen) komt dementie ook voor het 65e levensjaar voor.”
U ziet: eigenlijk niets om mee te lachen. Zeker als je weet dat mensen die eraan lijden een houvast verliezen dat erg belangrijk is om “normaal” te functioneren: het geheugen. Meer informatie over het leven met een Alzheimerpatiënt vindt u op de website van de Stichting:
www.alz.org
Het kan ons allemaal dus overkomen, en zeker nu we allemaal ouder worden dan ooit tevoren. Onderzoek naar het voorkomen van deze ziekte is erg belangrijk, misschien nog niet dadelijk voor ons, maar zeg nooit nooit. We kennen allemaal wel iemand uit onze familie- of vriendenkring die met deze ziekte kreeg te maken. Iemand zei eens dat een alzheimerpatiënt zich wel eens voelt als iemand die voortdurend in een teletijdmachine heen en weer wordt gestuurd tussen heden en verleden: men zou van minder het houvast verliezen.
Bewegen is gezond: dat weet iedereen. Vandaar dat ik de gezonde beweging van fietsen wil koppelen aan het inzamelen van fondsen voor de “Stichting Alzheimer Onderzoek”. “De Ronde van Spanje”: letterlijk dan, heel Spanje rond. Vertrekkend vanuit Irún en daar ook weer terugkeren na een kleine 2 maanden fietsen. U kan deze actie steunen op twee manieren, meer informatie vindt u verder.

De Ronde van Spanje
Deze zomer (2017) zal ik een fietstocht ondernemen doorheen Spanje: vertrekkend vanuit Irún heel Spanje rond om terug aan te komen in Irún. Hiervoor zal ik ongeveer 60 dagen onderweg zijn.
De bedoeling is om voor een goed doel te fietsen, namelijk ten voordele van de Stichting Alzheimer onderzoek. Verder in deze presentatie vinden jullie de goedkeuring van deze organisatie om voor hen te fietsen. Deze actie zal vermeld worden op hun website en sociale media.

Geldinzameling "Stichting Alzheimer Onderzoek"
1. Ofwel stort u bij mijn terugkeer een bedrag per afgelegde kilometer op rekening van de Stichting Alzheimer Onderzoek. Uw gift is welkom op de rekeningnummers van “Stichting Alzheimer Onderzoek” met de mededeling ‘Steun actie Fietstocht Buenos Días Vuelta de España”: rekeningnummer
BE29 2300 0602 8164
. Voor alle giften van 40€ of erboven ontvangt u een fiscaal attest. Zo kent de overheid u belastingverlaging toe. Hiermede recupereert u 45 % via belastingbesparing en kost uw gift van 40€ u slechts 22€. Wist u trouwens dat u met 50€ reeds één uur onderzoek sponsort?
1 cent per kilometer betekent aldus ongeveer 60,- euro als je bedenkt dat ik gemiddeld ongeveer 100 kilometer per dag zal afleggen.

Particuliere sponsoring
2. U kan de fietser steunen door zijn dagelijkse kosten te drukken. Ik reken ongeveer op een dagelijkse kost van minimum 50€ voor logies en eten. Dat kan aanzienlijk minder zijn want ik volg een deel van de Camino De Santiago en zal dan ook gebruik maken van de goedkopere herbergen. Hoofddoel is natuurlijk eerst en vooral geld inzamelen voor de Stichting Alzheimer Onderzoek.
Helaas kan ikzelf hiervoor geen fiscaal attest afleveren.
Indien u kiest voor deze optie, gelieve dan te storten op de volgende rekening:
BE 96 0634 5838 9905 (Belfius) met vermelding: “Steun fietser actie Buenos Días Vuelta de España – Stichting Alzheimer Onderzoek” (liefst vóór 1 juli 2017, maar later mag ook natuurlijk).

Belangrijk: Mocht er geld over zijn na aftrek van alle kosten, dan wordt dit doorgestort naar de rekening van "Stichting Alzheimer Onderzoek".

PUBLICATIE
Deze actie zal aangemeld worden in de lokale pers, en momenteel wordt contact genomen met nationale radio en televisieprogramma’s. De eindopbrengst wordt meegedeeld aan alle donatoren en volgers van de stichting.
Alle sponsors en schenkers worden vermeld op de Facebookpagina “Buenos Días Vuelta de España: Stichting Alzheimer Onderzoek” (https://www.facebook.com/alzheimeronderzoek). De vorige avonturen vindt u hier: https://www.facebook.com/amigosdesantiagoykika.
Ook de facebookpagina van de Stichting Alzheimer Onderzoek en de webpagina van de fietsersbond zullen hierover berichten (www.fietsersbond.be)
Reisblog
Ik ga ook zo veel mogelijk trachten te berichten over de vordering van mijn tocht via een blog: het adres daarvan is buenosdiasvueltasao.blogspot.com.
De ervaring leert me dat dat niet altijd haalbaar is maar in de mate van het mogelijke zal ik hier toch geregeld foto’s en berichten plaatsen, nadien schrijf ik mijn dagboek over mijn belevenissen. Ook hier is plaats voor reclame van de sponsors.

HET ULTIEME DOEL
Het ultieme doel is natuurlijk zo veel mogelijk fondsen inzamelen voor de steun van het Onderzoek naar Alzheimer in hun zoektocht naar een geneesmiddel om de ziekte te voorkomen.
Bijkomend doel is om in minder dan 60 dagen heel Spanje rond te fietsen. De verschillende etappes staan op de Facebookpagina, misschien dienen die tot inspiratie van mensen die in mijn voetsporen (lees: bandensporen) willen treden.
Alle steun hiervoor is meer dan welkom: financiëel, moreel, enz. Mocht u geïnteresseerd zijn om (een deel van) het traject mee af te leggen, dan kan dat natuurlijk.
Het traject loopt via Santiago de Compostela, vanaf Sevilla volg ik hiervoor min of meer de "Vía de la Plata". Ik probeer daar dan ook zo veel mogelijk in de herbergen te slapen om de kosten te drukken.
Op 1 september 2017 moet ik terug thuis zijn want dan verwachten mijn cursisten weer lessen Spaans!
HOME SWEET HOME
Buenos Días Vuelta de España
Fietstocht ten voordele van "Stichting Alzheimer Onderzoek"
Rekeningnummer "Stichting Alzheimer Onderzoek"
BE29 2300 0602 8164
Rekening particuliere sponsoring
BE 96 0634 5838 9905
Full transcript