Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

VILAFRANCA ÉS COM PENSEM?

No description
by

laura frangioni

on 25 April 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of VILAFRANCA ÉS COM PENSEM?

VILAFRANCA ÉS COM PENSEM?
Latin kings
Trinitarios D.D.P.
ÑETAS
signos comunes de trinitario
Lagrima :
Aquest símbol l'utilitzen per fer saber als altres que han matat a algú, o bé han perdut a algun ser estimat.
Aquests són els símbols que ells utilitzen per identificar-se entre ells.
Els Latin Kings utilitzen aquets símbols per identificar-se.
Com van sorgir?
Experiència:
Com van sorgir?

EL GRUP
Què han de fer per ser-ho?
QUÈ HAN DE FER PER SER-HO?
COM VAN SORGIR?
QUÈ FAN?
QUÈ HAN DE FER PER ENTRAR A LA BANDA?
Els Ñetas són una tribu urbana sorgida al 1979 a Río Piedras (Puerto Rico).
Va nàixer com una agrupació de presos (presó Oso Blanco) formada per Carlos Torres Irriarte (conegut com "La sombra"), amb l'objectiu de protegir-se mutuament d'altres bandes de la presó, especialment de la banda dominant en aquell moment, "Els 27", creada per José Ayala Ortiz Colom (conegut com a "Manota"). "La sombra",

el creador dels Ñetas va ser assesinat el 30 de març de 1981 per "Manota", que després d'assolir el poder de la banda, també va ser assassinat el 30 de setembre del mateix any.

A VILAFRANCA:
Els
ÑETAS
principalment es defensen entre ells, tenen els seus costums, els seus hàbits i evidenment les seves condicions.
Què tenen prohibit fer?
Com vesteixen?
-Han de passar una prova i fer un jurament.
-Han de comètre un delicte, acostuma a ser un robatori però pot variar.
-Mocador al cap o una gorra.
-Porten sempre una "Ñ" que representa el seu nom i un cor que indica l'amor que senten pels Ñetas.
-Cadenes y polsers d'or.
-Pantalons amples.
Els seus colors són el blanc, el blau i el vermell com la bandera de Puerto Rico.
QUINS SÓN ELS SEUS COLORS?
-Els Latin Kings el jove que vulgui formar part d'ells ha d'aguantar un malatracte entre tres o quatre persones contra ell. L'hi deixen el dret de cobrir-se la cara i les parts inferiors.
En altres casos, si es un amic o familiar de algun membre, no es nesesaria la pallisa, simplement els fan robar una cantita de diners.
-Aquesta banda ha estat acusada de múltiples crims, delictes de robatori, tràfic de drogues etc.
-En alguns països mantenen rivalitat amb altres bandes, com ara els Latin Kings.
Confirmada la condemna contra dos Ñetas.

Óscar Milton Creu ( 23 anys ) , René García ( 27 anys ) , i Raúl Sebastià ( 19 anys ) , van tenir un judici en el qual no es va poder demostrar la seva innocència . Ho diu una sentència del Tribunal Suprem que confirma les penes de 11 i 12 anys de presó dels tres condemnats , membres de la banda llatina dels Ñetas , per intentar matar a Madrid un Latin King el 14 de setembre de 2005.

Segons la sentència que va dictar l'Audiència Provincial el 2 de febrer de 2007, els tres condemnats van anar al parc del Retiro , sabent que allà s'hi reunien els Latin King .

" La fi era passar comptes per disputes que ham tingut" explicava un d'ells.
En arribar a la zona de Sainz de Baranda , els tres condemnats , acompanyats de 20 joves més , amb ganivets , navalles , tornavisos i vares de ferro , van atacar a la seva banda rival . Molts van escapar , però José Fernando (15 anys) , es va quedar atrapat i el grup agressor, en el qual estaven Óscar , René i Raúl , es va llençar sobre ell .

Un amic de la víctima , Danny Paul, va intentar ajudar-lo, en conseqüència els tres acusats i altres agressors li van clavar diverses de les armes blanques que portaven . Per aquests fets , Óscar , René i Raúl van ser condemnats per un delicte d'intent d'assassinat i un altre de lesions .
A Vilafranca van anar apareixent a causa dels immigrants. Ñetas d'altres països, o be, persones amb els mateixos sentiments van formar aquesta banda anomenada

ÑETAS
(dels quals la majoria d'ells són negres)

a Vilafranca del Penedès. Al inici de tot eren una banda dèbil, ningú s'havia d'ells, ni tenien cap tipus d'importància, però amb els temps, com totes les altres bandes han anat adquirint importància, i tot i que la major part de la població no sap de la seva existènia, qualsevol persona relacionada amb aquest mon de violència, sap qui són.

El Suprem condemna a 35 anys de presó a tres Ñetas per intentent d'assassinat.

El Tribunal Suprem ha condemnat a presó 35 anys a tres acusats dels Ñetas , que van participar en l'atac de dos Latin Kings , als que van envoltar i li van clavar ganivets, tornavisos, vares de ferro, navalles i pals a la sortida del metro de Sainz de Baranda al setembre de 2005 a Madrid .

La defensa dels condemnats no va ser aprovada per la sentència de l'Audiència Provincial de Madrid el febrer de 2007 i per tant van condemna als recurrents.

Es condemna a Óscar Milton ( 21 anys i de l'Equador ) i a René Moreno ( 26 anysi del Perú ) a 12 anys de presó ,per haver comès un delicte d'assassinat en grau de temptativa i un altre de lesions. Ha Raúl Sebastià ( 18 anys i d'Equador )se'l condemna a 11 anys de presó pels mateixos delictes . A més , aquests tres processats hauran d'indemnitzar conjuntament i solidàriament als dos Latin Kings agredits (Danny Paul MA amb 14.640 euros i a José Fernando T.S.(15 anys) amb 2.240 euros) .

La sentència de l'Audiència Provincial no aconsegueix confirmar que hagin comès el delicte d'associació il·legal, ja que tot i que els agressors formen part dels Ñetas, no hi han proves de la intenció de la banda a fer mal o qualsevol activitat prohibida, ni tampoc que els cinc acusats fossin membres actius de la banda .

El text assenyala que el grup agressor va acudir amb metro als voltants d'un parc del costat de la boca del metro , on és habitual la presència de Latin Kings . Quan van sortir de la boca de metro es van trobar a diverses persones de la banda rival , molts d'ells es van donar a la fuga ,però ells es van quedar "convençut de que no venien molts" .
Condemnats deu membres dels Ñetas per una batalla campal.

Un jutjat de Palma va condemnar ahir a deu membres de la banda llatina dels Ñetas per protagonitzar una batalla campal amb pals , ampolles de vidre , un puny americà i una sivella metàl · lica , contra un grup rival, els Bling Bling (al carrer Joan Miró de Gomila) .
La magistrada els va imposar una pena de sis mesos i 20 dies de multa més quatre euros diaris per un delicte de baralla tumultuària i una falta de respecte contra l'autoritat .

A més , per al cap dels Ñetas a Palma cal sumar una condemna d'un any de presó i una altra multa per un delicte d'atemptat i una falta de lesions , ja que després de ser detingut es va enfrontar a un policia a qui va atacar.
Tots els acusats , d'origen equatorià , van confessar ahir els fets i es van declarar culpables . La baralla va tenir lloc en l'exterior d'una discoteca de Gomila (Palma), el 13 d'agost del 2007.

La baralla va ocupar el carrer i va immobilitzar el trànsit. Quan va arribar la policia, els acusats es van resistir i van increpar els agents .
El Suprem confirma la condemna a 20 anys de presó a dos "ñetas" per matar un "latin king".

El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència que va condemnar a 20 anys de presó a dos membres de la banda llatina dels " Ñetas " per assassinar ( 14 de novembre del 2004 al parc Cantoria del districte madrileny de Carabanchel) a un membre de la banda rival " Latin Kings " després d'acorralar-lo .

Així ho ha acordat la Sala Penal del Suprem en una sentència , en la qual desestima els recursos interposats pels condemnats - Juan Francisco JM , " Pepito " , i Gabriel Eduardo PJ -contra la dictada el 2007 pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid ( TSJM ) .

El TSJM al seu torn va confirmar la que va emetre l'Audiència Provincial de Madrid , després que un jurat popular declarés culpables als dos acusats d'assassinar al jove equatorià Jesús Rafael Amaya .

Els membres del jurat van considerar que l'associació d'els " Ñetas " no segueix les lleis basant-se en l'agressió , en documents en els quals es descriu l'organització del grup i les normes d'associació i en la declaració de policies experts en bandes llatines.

Els fets van passar cap a les deu de la nit quan els acusats , al costat d'altres persones que no han estat identificades , van acorralar a la seva víctima amb intenció d'(posar fi a) la seva vida , li van tirar a terra i el van agredir amb ampolles trencades , pedres i un ganivet fins causar-li la mort .

El Tribunal va imposar als acusats una pena de 18 anys de presó pel delicte d'assassinat i de dos anys per associació il·legal , a més de condemnar-los a indemnitzar la mare de la seva víctima amb 150.000 euros. .
apunts: quan mes baralles mes tatus

*La Trinitaria va ser una societat secreta, el 16 juliol 1838 per
Juan Pablo Duarte.
*objetivo: independitzar la part est de l'Espanyola de l'ocupació i formar l'estat independent que cridarien República Dominicana.
 * El nom La Trinitaria li va ser posat en honor a la
Santíssima Trinitat.
LOS TRINITARIOS

El grup de joves que havia reclutat
Juan Pablo Duarte
,
reunia tot el necessari per cobrir despeses per desplaçar-se a ciutats de l'interior a realitzar tasques d'organització i de reclutament de persones per contribuir a augmentar cada vegada més els adeptes al moviment. Els nou membres fundadors estaven dividits en tres grups, d'aquí el seu nom
Trinitaria
. Aquests eren:
Juan Pablo Duarte
Juan Isidro Pérez
Pedro Alejandrino Pina
Félix María Ruiz
José María Serra de Castro
Felipe Alfau
Juan Nepomuceno Ravelo
Benito González
Jacinto de la Concha
La República Dominicana en un estat lliure i independent de qualsevol país estranger.

Quan van fer el Jurament Trinitario, va quedar clar que ells formarien un nou Estat, que es cridaria República Dominicana, el qual tindria el seu pavelló tricolor, a quarts, encarnats i blaves, travessats amb una creu blanca que simbolitza la puresa.
PROPÒSIT
Els Latin Kings van començar com una organització social de la comunitat d'origen equatorià a l'àrea de Chicago . L'organització es va estendre per tot els Estats Units.
Com s'identifiquen?
Els membres d'aquest grup s'identifiquen amb el color daurat (o groc) i negre, corones de cinc puntes o les sigles ALKQN (Almighty Latin King and Queen Nation, «La totpoderosa nació dels reis i reines llatins», en anglès).
Alguns d'ells porten corones tatuades al seu cos.
Enfrontaments amb la llei
Jurament per ser trinitario,(el protocol de collarets i símbols)
21 normes i comportaments a seguir .
Discreció
A vilafranca
Com vesteixen?
Què tenen prohibit fer?
COM VESTEIXEN ?
A Vilafranca
Un grup de joves incompresos, busquen la manera d'encaixar en un grup de la Societat, formant un grup de Trinitaris una còpia exacta d'on provenen. Els pares estan obligats a treballar i deixen massa temps sols els nens, ells busquen fora del nucli familiar, una identitat i una família, en un país en el qual no se senten benvinguts. Eric Javier Velastegui (menys de 1 anys ja estarà lliure de presó) fundador a Vendrell el 2006, així va ser com va arribar a Vilafranca.
Enfrontaments amb la llei
Conflictos
Què tenen prohibit fer i quines conseqüències té?
-Faltar al respecte a un superior:

Tres-cents cops al cos si es comet una la infracció.

Fins a 844 cops si la falta és molt greu, i fins i tot la mort d'ell mateix.


-Faltar el respecte a un superior

-Fer-se mal entre ells

-Cometre algun delicte sense informar

-Informar a la policia


Rebre cops de la persona a la qual li han faltat al respecte.
Cops fins arribar a quedar-se inconscient.

100 cops per qualsevol part del cos.

La mort, o mort d'un familiar.
-Informar a la policia del que fan o han fet:

La mort d'algun familiar.

A
Vilafranca
hi ha tres grans bandes delinqüents, totes formades per diferents motius, amb diferents persones, diferents hàbits, diferents secrets, diferents formes de vestir, d'actuar, de reaccionar davant de certs fets als quals no tothom esta preparat, diferents límits i sobretot diferents objectius. Totes són creades per un motiu, i totes decideixen fins on volen arribar, i on no volen acabar.
video
El grup està format per formar una família al carrer, la majoria de vegades és per cometre actes delictius, com atracar botigas, baralles entre altres bandes per veure qui té més poder.
La majoria d'integrants d'aquestes bandes tenen un altre reconeixement en els seus països d'origen, tenen els seves casa, posseeixen cotxes, xalet, i una bona vida.
Els joves de Vilafranca que forman part d'aquestes bandes tenen entre 13 i 25 anys.
La majoria d'aquests pandilleros pertanyen a famílies desestructurades i amb problemes.principalment són joves d'origen equatorià, seguit de dominicans, peruans, colombians i bolivians. Però també hi ha espanyols.

Eric Javier Velastegui

CONCLUSIÓ
Roba ampla. Normalment porten sudaderes amb paraules com Yankee, Yonky, Kani, ec...
sempre respectant les normes raperes: Robes XL o XXL.
Les samarretes sense mànigues com si fossin de bàsquet, però sense tenir cap relació amb aquesta.
Pantalons solen ser semblants als d'un pijo o EMO .
Sabatilles de bàsquet, normalment amb molles.

Aquí entren els accessoris:
Penjolls i cadenes al coll
Cintes als cabells
Res és com pensem. Ens poden passar mil coses pel cap, ens podem imaginar les coses de diverses maneres, i moltíssimes vegades, no sabem ni la meitat del que creiem conèixer. És evident que no som del tot innocent, però tampoc som tant llestos com ens pensem, i fins i tot del nostre poble hi passen coses i coses cada dia sense que ens en assabentem.
Els latin kings , un cop ets membre de la seva banda, has de mantenir unes normes.

En el cas que una d'aquestes normes és trenques, la persona que l'agües trencat seria sotmesa a una serie de castics.

El primer castic es ser enviat a fer la feina que haurien de fer els principiants.

Però segons la norma que es salti pot arribar a la mort d'ell mateix o d'algun familiar seu.
Cuatro de los ocho jóvenes latinoamericanos acusados de golpear y matar a puñaladas en 2004 a un chico marroquí en Rubí (Barcelona), negaron hoy que pertenezcan a los 'Latin Kings', pese a que la entonces consellera de Interior, Montserrat Tura, y la Policía atribuyeron lo ocurrido a un enfrentamiento entre bandas juveniles.

Un tribunal popular juzga desde ayer en la Audiencia de Barcelona a los ocho adultos procesados por el asesinato del joven de 24 años Ali M., por el que también fueron juzgados tres menores. La Fiscalía y la acusación particular, ejercida por la familia de la víctima, piden 23 años de cárcel para los acusados, mientras que sus defensas solicitan la absolución porque ninguno admite el apuñalamiento.

la nit passada va ser agredida una jova de 17 anys per tres nois que formaven part d'una banda Latina (ñetas).

La noia va descriu rels i en aquests moments estan detinguts, cap dels tres a reconegut formar

part de la banda.

Però un d'ells si que a confessat que ell i els seus amics van confondre a la noia per una altre persona.


“Tenemos un código de honor y, como kings, debemos respetarlo.
Desviarse de este código equivale a faltar al respeto a los miembros
de la Nación. Mantente fiel a él. Haz, así mismo, que se cumpla y
nosotros también haremos que se cumpla. Porque con ello estarás
haciendo que se respete el honor de esta familia y nuestra propia
vida”.
Biblia Latin Kings
4 apartats:
- Assetjament, (a l'aspirant se l'obliga a fer exercicis
físics, coses que no li agraden, se li molesta, se li crida l'
atenció per tot). Si supera aquests mals glops es acceptat .


- Fidelitat (es posa a prova la seva lleialtat al cap, les ordres
ha d'acceptar amb obediència cega)


- Baptisme (d'estil militar: baralles entre membres, rapte, 20, baptisme en aigua etc. )


- "Five live" (jurament de silenci pel qual "moriran per la
Nació ")
- Pacte de sang (es talla el dit i se signa amb l'empremta
digital ensangonada en el llibre de la banda).
Aylen Arqueado fa tres mesos va deixar de formar part de la banda a causa d'un embraç no desitjat amb un dels reis Latin Kings (Segeta), fa dues setmanes, tornan de Barcelona sobre las 8 del matí, va ser agredida pel futur pre del seu fill. Ell l'acusava d'haver tingut relacions sexuals amb reis d'altres bandes, i la noia, decepcionada, va anar a buscar a la germana del agressor i li va produir un tall molt profund a la cara, deixan-li una marca per tota la vida. La setmana passada va ser detinguda, i en espera del judici.


La Guàrdia Civil va començar una macrooperació contra la banda dels Trinitaris on tots els integrants de la comarca es van reunir a la província de Tarragona . Els agents han detingut deu persones . Vuit dels arrestats estan acusats de presumpta pertinença a organització criminal mentre que els dos restants estan acusats de tràfic de drogues .
L'operació , en què participen 130 agents de la Guàrdia Civil amb la col · laboració de la Guàrdia Urbana de Tarragona i la policia local , s'ha iniciat a les sis de madrugada. Els agents van detectar un increment de l'activitat delictiva dels Trinitaris aquest gener. L'operació continua oberta i no es descarten més detencions , ha informat la Guàrdia Civil .
ENFRONTAMENTS AMB LA LLEI
La Guardia Civil es cobreix la cara para que ells no els pugin identificar
Full transcript