Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description
by

fleur claessens

on 24 April 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

=Fleur Claessens! Portugal! Portugal!!! Portugal in oogopslag! Hallo allemaal ik ga mijn spreekbeurt over portugal houden. ik zal beginnen met de inleiding H.1.kaartgegevens
H.2.landschap
H.3.Klimaat
H.4.De inwoners.
H.5.Toerisme.
H.6.De vlag
H.7.Godsdienst.
H.8.Levenwijze.
H.9.Staatsvorm.
H.10.Quiz
H.11.Foto's
H.12.Einde=*( De inleiding H.1.Kaartgegevens Inwoner:9.500.000
Hoofdstad:Lissabon
Munteenheid:Hetzelfde als bij ons de euro! =Fleur claessens! Portugal werd eerst als een deel van Spanje gezien.Het land werd in 1143 een onafhankelijk koninkrijk.Portugal ligt aan de westrand van het vaste land van Europa en deelt een 1200 km lange grens met Spanje.Portugal ligt als je van Nederland kijkt in het zuiden. H.1.Kaartgegevens Portugal is ruim 2x zo groot als Nederland.
Portugal heeft 10 provincies Dat zijn van Noord naar Zuid:Minho, Tras-os-Montes, Douro, Beira Litoral, Algarve, Alentjo, Baixa, Ribatejo, en nog 2 andere. H.2.landschap Bergen,Vlakken,Rivierdalen en winderige kuststreken vind je er het meest.Het is daar best wel groen. H.4.De inwoners! De meeste Portugezen ontbijten niet.Rond half 1 stopen ze en nemen ze een middag pauze.Veel Portugezen nemen een uitstap buiten de deur,je ziet dan ook de kleinste cafes dekken hun tafeletjes in voor de lunch.De lunch is niet altijd zoals bij ons een broodmaaltijd,maar een warme hap
in Portugal leven de mensen van de landbouw,visserij wijn en vee. Waar leven de meeste inwoners van? H.4.De inwoners! Waarmee verdienen zij hun geld? ze verdien hun geld met landbouw,visserij,wijn en vee en als vakantie land voor veel mensen. Portugal Waar ligt het land? hoe groot is het land? In de zomermaanden valt er in heel portugal weinig neerslag.Met enkele tientallen mm per maand.Op jaarbasis valt er in sommige streken in Portugal vrij veel neerslag. H.3.Het klimaat H.5.Toerisme Tuinliefhebbers zullen in hun nopjes zijn op het Azoreneiland San Miguel. In Ponta Delaga vind je het Carlos Machadosmuseum en het 19de eeuwse Sant’Anapaleis dat omgeven is door prachtige tuinen. En in Furnas moet je de botanische tuinen van Terra Nostra gezien hebben. Het middelste deel van het park heeft twee grote vijvers met thermaal water. Het water is er 37°, er zijn gratis kleedhokjes, dus dobber gerust rond hier! H.6.De vlag Groen: Groen dat staat voor hoop.
Rood: En rood voor de bloed van de soldaten die gestorven zijn voor Portugal. H.7.Staatsvorm Het Land word bestuurt door een president hij heet: Aníbal Cavaco Silva H.8.Godsdienst Er zijn verschillende gelovige mensen in Portugal: de Protestanten, de Moslims en de Joden. Maar deze vallen niet bij het aantal Rooms-katholieken. De nationale kerk in het land is dan ook Rooms-katholiek en heeft in de afgelopen jaren de meeste aanhangers vergaard. H.8.Godsdienst plaatjes van de godsdienst en zo.. Portugal heeft de best betaalde topmanagers in Europa, maar de arbeiders hebben de laagste koopkracht van de hele Unie. Een topmanager verdient in Portugal meer dan zijn collega’s Frankrijk, Italië of zelfs Duitsland. In de Portugese staatsbedrijven zijn de hoogste salarissen 27 keer hoger dan de laagste. Dat blijkt uit een rapport van de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. H.9.Levenswijze H.10. H.11.Foto's H.12.Einde :*( Zijn er nog vragen?????????? 1.Waneer werd Portugal een onafhankelijk land?
2.Wat betekende de groene kleur van de vlag?
3. Werd het land bestuurt door een koning(in) of president?
4.Wat voor munt had Portugal?
5.Wat is de hoofdstad van Portugal?
6.Waarmee verdiende de inwoners hun geld mee? Filmpjes Filmpje
Full transcript