Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Consolidarea Fundatiilor

Consolidarea Fundatiilor
by

Roxana Pop

on 22 April 2010

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Consolidarea Fundatiilor

Consolidarea Fundatiilor Roxana Pop
Patologia si reabilitarea constructiilor Minipiloti Frankifondation Frankifondation ofera o gama larga de minipiloti forati cu diametru mic sau minipiloti sub presiune .
Acestia sunt proiectati sa faca fata conditiilor dificile de lucru la sol, in spatii limitate sau incaperi cu inaltime mica.
Pilotii se pot instala in aproape orice locatie, concomitent. Forajul se poate face in orice tip de sol, anumite impedimente ajutand la formarea prizei.
Minipilotii Frankifondation
sunt disponibili in diametre de pana la 350 mm ce suporta o incarcare de 1000Kn.
Sunt folositi pe scara larga la consolidarea cladirilor, la modernizarea fundatiilor existente, furnizeaza siteme de retinere sau creaza subsoluri cu inaltime limitata.
Totodata minipilotii sunt folositi in sectorul infrastructurii pentru formarea sistemelor de pamant sau pentru a imbunatati terasamentele instabile.


Sistemul Frankifondation opereaza cu un nivel foarte scazut de zgomot sau vibratii si este foarte potrivit pentru mediul urban .
Inaltimea cea mai mica a pilotilor fiind de 2.1 metri.


Minipilotii preiau atat eforturi de compresiune cat si de intindere, iar prin procesul de frecare se mareste capacitate axiala.
Conditiile solului si limitarea campului de patrundere


Minipilotii se pot realiza folosind echipamente de foraj sau prin introducerea aerului si apei sub presiune. Astfel sunt potriviti oricarui tip de teren, eventualele obstacole intalnite (resturi demolate anterior, subsoluri vechi, roca tare) pot fi gaurite cu ajutoul sitemelui Minipiling Frankifondation. Beneficii de operare
Sistemul de Minipiloti asigura ca zgomotul si vibratii sunt mentinute la un nivel minim - fiind posibil sa se realizeze zeci de piloti la distante foarte mici sau chiar tangenti.
Zgomot si vibratii Capatul vestic al bisericii a fost primul construit in 1350, iar datorita tasarii pamantului au aparut numeroase fisuri si crapaturi in pereti. Astfel a fost nevoita gasirea unei solutii pentru consolidarea caladirii care statea sa se prabuseasca. Studiu de caz
Descriere Conditii de sol Solutia abordata In vederea ajungerii cu talpa fundatiei intr-un strat bun de fundare s-a conceput un nou sistem ce are la baza introducerea prin fundatiile existente a minipilotilor armati cu diametrul intre 190- 220 mm, transferand astfel sarcinile structural terenului bun de fundare.
Piloţi au fost conceputi pentru sarcini verticale de pana la 650kN.
Ca urmare a noii fundatii s-a refacut in intregime pardoseala , iar ca urmare a degradarii avansate a zidurilor s-au restaurant aproape in totalitate folosind piatra.
Folosinduse un pachet combinat de consolidare, fundatii, pardoseala , ziduri s-a reusit tranformatrea unei structuri din sec . al XIV-lea intr-o cladire stabila si frumoasa din punct de vedere arhitectural. Concluzii Repararea crapaturilor din
fundatii Cum se procedeaza? Cea mai noua metoda.
Timpul de realizare este foarte scurt.
Nu se produce mizerie sau praf
se utilizeaza in general la fundatiile care au suferit deformatii din cauza impingerii pamantului Generalitati Biserica St. John Baptista, Coventry Studiul geotehnic a aratat prezenta mai multor straturi slabe.
Pe o inaltime de 5 m erau aluviuni datorita modificarii regimului de ape subterane si modificarea volumului de deversare a apelor menajere. Injectari Fibre de Carbon Cea mai folisita metoda de reparare a fisurilor din peretii subsolurilor este injectarea cu diferite solutii: rasini epoxidice sau spume poliuretanice.

Repararea subsolurilor impermeabile incepe cu reabiliatrea fisurilor.

Oricare ar fi cauza fisurilor, tasarea fundatiei sau infiltratiile de apa injectarea cu rasini este cea una din cele mai simple si eficiente metode.
Full transcript