Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

golfslag energie

presentatie opdracht energiebronnen
by

sanne verhagen

on 29 November 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of golfslag energie

De golfgenerator duwt het water naar een conventionele hydro-elektrische turbine aan land die elektriciteit opwekt.
De leidingen waar het water door moet, zijn minder kwetsbaar als ze korter zijn, en als de machine dicht bij land staat is het onderhouden eenvoudiger. Daarbij komt ook dat de Oystermachine het beste werkt op een diepte van 10 meter, en dat de golven aan de kust minder hoog zijn dan verder in zee, maar nog wel voldoende om te kunnen gebruiken.

Het is de bedoeling dat de machines in golfenergieparken geplaatst gaan worden die per stuk op jaarbasis minimaal 100 MW produceren. methode 3 hoe wordt het in de toekomst gebruikt ? wat is Golfslagenergie: golfslagenergie is een vorm van waterenergie, waarbij gebruik word gemaakt van de kracht van de golven,of van de snelle op- en neergaande beweging van het water. Er zijn veel verschillende manieren waarop energie uit golven gehaald kan worden, en die zijn onder te verdelen in drie categorieën. methode 1: voordelen van energie uit water Voordelen van energie uit water:
- Water zal nooit opraken.
- Grondstof is gratis.
- Geen uitstoot van schadelijke stoffen.
- Dankzij de techniek van tegenwoordig is het heel simpel om energie uit water te halen.
-Het kan op veel manieren overal over de wereld. methode 2 Golven gaan altijd maar 1 richting op. De derde manier maakt hier gebruik van met dat noemen ze Tapchans. Vanaf de zee gaan er golven richting het kanaal de opslagplaats in. Via de turbine stroomt het water weer terug de zee in. De turbine wekt dan energie op. De eerste manier maakt gebruik van een vlotter die op de zee drijft. De draaibeweging van het wiel kan omgezet worden in elektrische energie. De tweede manier waarop energie uit water gehaald kan worden is met een Wells-turbine. Het bijzondere aan deze turbine is dat hij altijd dezelfde kant op gaat, onafhankelijk van de richting waarin de lucht stroomt. golfslag Nadelen van golfslag energie . -De apparatuur op zee is gevoelig voor roest en de ruige golven zorgen snel voor problemen.
-Golfslagenergie wordt nog niet veel gebruikt, omdat het moeilijk is golfslag te voorspellen omdat je niet weet waarneer het meer waait dat je golven hebt. Natuurkrachten
Golven worden opgewekt door de wind die over het water blaast. Golven komen uit de richting waar de wind vandaan komt. Bij noorderwind komen ze dus uit het noorden en lopen naar het zuiden. Hoe harder de wind, hoe hoger de golven. Vlakbij de kust is het ondiep, daar wordt de golf afgeremd. Verder van de kust is het water dieper. Daar wordt de golf minder afgeremd en loopt hij dus sneller. inleiding onze prezi gaat over golfslag energie.We spreken van golfslag energie als we gebruik maken van de golven van de zee. Deze gaan de hele tijd omhoog en omlaag en hier kan men gebruik van maken voor het opwekken van energie. in de volgende dia's wordt het duidelijker wat golfslag energie is.
.
Full transcript